Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Beslenmemizde asit-baz dengesini nasıl düzenlememiz gerekir

beslenmemizde asit-baz dengesini nası düzenlememiz gerektiğini yazalım

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Şüpheci

    • 2016-02-27 17:52:26

    Cevap : Bileşiminde % 75-90 su bulunan meyve ve sebzelerde çeşitli şekerler enerji verir ve laktasif etki yaparlar. Organik asitler de asit-baz dengesini kurarlar. Bitkisel kökenli doymamış yağlar,  hayvansal yağların aksine kanda kollesterolü azaltır. Direkt olarak sindirime katılmayan selüloz, hemiselüloz, pektin maddeleri ve liğnin meyve ve sebzelerin ham lif maddeleridir. Bu maddeler bağırsak hareketlerini düzenler ve boşaltımı kolaylaştırırlar. Meyve ve sebzeler  başlıca vitamin ve mineral madde kaynaklarıdır.(ayrıca çok sayıda esansiyel amino asit ve yağ asitlerini içerirler.)

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    yakışıklıömer

    • 2016-02-24 17:03:50

    Cevap : Sağlıklı beslenme sonucu vücudun pH dengesi 7,36 ila 7,44 arasında alkali seviyesinde yer alır. Asit oluşumuna neden olan gıdalarla beslenme sonucu bu denge bozulur ve vücut tekrar denge sağlayacağım derken hayati önem taşıyan bazı minerallerin (potasyum, magnezyum,kalsiyum, sodyum) kaybı meydana gelir. Bu dengesizlik asidoza (asidik pH seviyesi) yol açar ve asidoz da ölümle sonuçlanabilecek pek çok hastalığa neden olur. Yediğimiz yemeklerin pek çoğu (hazır gıdalar, fastfood vs) asidoza neden olacak kadar fazla asit içerir. Bunlar pH dengesini bozup kronik hastalıklara davetiye çıkarır.
    Alkali beslenme, yüksek protein, yüksek yağ ve düşük karbonhidrat diyetlerinin tam tersidir. Diyetin nerdeyse yüzde sekseni alkali besin tüketimine ve yüzde yirmisi de, pH dengesini kuracak kadar asitli besin yemeye dayanır.
    Meyvelerin çoğu alkali besinlerdir. Kalsiyum, magnezyum ve potasyum bol miktarda yeşil sebzelerde bulunur. Alkali diyetin en önemli faktörü düzenli ama alkali su tüketimidir. Organlarımız çoğu, özellikle de böbrekler düzgün bir pH için önemli rol oynar. Bunun için ise doğru besinlere ihtiyaç duyarlar. Asit fazlalaştığı zaman, vücut dışarıdan alkali takviyesiyle bunu dengelemek ister.  Alkali zaten kanda bulunan bir maddedir ancak pH seviyesindeki karmaşaya kan çok fazla tolerans gösteremez, o yüzden alkalinin alınacağı kaynak kan olamaz. En iyi alkali kaynakları iç organlar ve dokulardır. Bunlar yeterli pH seviyesine gelebilmek için gerekli toleransı gösterirler.
    Alkali beslenme ipuçları:
    Tercihen organik olmak üzere bol bol sebze ve meyve yiyin.Ara öğünlerde en iyi içecek sudur unutmayın hazır meyve suyu ve asitli içecekler tüketmeyin.Günde en az kilogram başına 40 ml su için.Kırmızı et yerine beyaz et ya da balık tercih edin. Et ve diğer hayvansal gıdalarla birlikte alkali olan sebzeyi bol tüketin.Zeytinyağı kullanın.Alkali yönünden zengin besinler yiyin.(Sebze, Meyve)Fastfood’dan, işlenmiş gıdalardan, GDO’lu gıdalardan, hazır meyve sularından, asit oluşumuna neden olan gıdalardan kaçının.Pozitif düşünün olumlu düşünceler vücudu alkali olumsuz düşünceler asidik yapar.Stresten uzak durun.Açık ve temiz havada yürüyüş yapın.Kendinizle ve çevreyle barışık olun.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.