Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Bilim
  • 8 yıl önce
  • 1 Cevap

Bilimsellik Nedir

Bilimsellik Nedir

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-10-31 11:25:47

    Cevap : Bilimsellik Nedir
    Bilimsellikte bilimin ışığı, yöntemleri ve bakış açısıyla olaylara bakıp yeni fikirler öne sürmektir. Yani kısaca bilimsel bir bakış açısıyla bakmaktır.

    Bir araştırmanın bilimsel olabilmesi için sırasıyla uygulanması gereken basamaklardır. Bu aşamaların hepsinden geçerse o zaman araştırmamız bilimsel bir nitelik taşır. Nedir bu basamalar tektek inceleyelim.

    1. Projenin Konusunu Seçmek
    Projenizi ilgilendiğiniz üst kısmına düşündüğünüz heyecan ettiğiniz konular üst kısmına seçin . Aklınıza çok fikir gelebilir . Bunları not edin . Bir An Önce hüküm vermeyin . Bunların içinde sizin en güzel yapabileceğinizi en heyecan ettiğiniz seçin . Bu proje yalnızca sizin tercih edeceğiniz konuda bilgili olduğunuzu göstermeyecek . Unutmayın sizin bir sorunuz var . Bu problemin yanıtını vermek sebebiyle bilimsel bir proje hazırlıyorsunuz .

    2. Bilgi Toplamak
    Projenin konusunu belirledikten ardından konunuzla alakalı kitaplardan dergilerden internetten insanlardan ve kurumlardan bilgi toplayın . Bilginin yazılı olması gerekmiyor . Konunuzla alakalı fotoğraf asetat saydam model afiş ve bulabileceğiniz her çeşitli malzemeyi toplayın . Projenizi en güzel ne türlü sunabileceğinizi düşünün .

    3. Bilimsel Yöntem
    Sizin bir sorunuz heyecan ettiğiniz bir şey var . Projenizin amacı nedir? Ne aramaya çalışıyorsunuz? Sorunuzun cevabı ne olabilir? Varsayımda yani ön tahminde bulunun . Varsayımınızı gösterecek deneyler ne türlü olabilmektedir hangi malzemeleri kullanabilirsiniz hangi ölçümleri yapabilirsiniz?

    4. Kontrollü Deney Yapmak ve Sonuçları Kaydetmek
    Tasarladığınız deneyi kontrollü olarak yapın . Kontrollü olarak ve tespit edecek bir işlem sırası izlenerek laboratuarda tekrarlanan gözlemlere kontrollü deney denir . Deneyi yaparken bütün gözlemlerinizi bütün düşünceleriniz not edin . Bütün notlarınız çalışmanız bittikten ardından her şeyi toparlamanızı kolaylaştıracak ayrıca şayet bir hatalı yaparsanız hatanızın nerede olduğunu gösterecektir . Hatalı yapmaktan korkmayın . Bugün bilimin bize gösterdiği buluşlar ve keşifler uzun uğraşların bitiminde bir daha tekrar deneme ve yine yılmadan bir daha deneme ile gerçekleşmiştir . Bilim sabır ve özveri gerektirir . Bundan da korkmayın . Şayet bilimsel yöntemi gerçek şekilde uygularsanız kesinlikle bir sonuca ulaşırsınız .

    5. Grafikler Tablolar Çizimler Modeller
    Bulduğunuz sonuç nedir? Sonuçlarınızı grafikler tablolar çizimler yolu ile gösterin . Bulduğunuz sonucu gösterecek maketler ( modeller ) de yapabilirsiniz .

    6. Yaptığını Göster
    Çalışmanız temel ve itinalı olmalı ama bir şeyin aynısı olmamalı . Yaptığınız maket deney kişilerin anlayabileceği şekilde düzenlenmeli ayrıca yaptığınız çalışmaya eğlence de katabilirsiniz . Bunu renkleri faydalanarak insanları şaşırtacak eğlendirecek düzenlemelerle yapabilirsiniz . Buradaki yaratıcılık sizlere kalmış . Kullandığınız bilimsel yöntemi gösterin .

    7. Rapor Yazma
    Projenizin öyküsünü anlatın ne yapmak istediniz ve ne türlü yaptınız? Bilimsel bir projenin raporu da tespit edecek kurallara ve tespit edecek sıraya göre yazılır . Bu kurallara ve sıraya uymalısınız .

    8. Sunuş
    Bilimsel bir projenin kesinlikle sunuşu yapılır . Siz de projenizi arkadaşlarınıza öğretmenlerinize ailenize jüriye ve tanımadığınız çok insana sunacaksınız . Projeyi sunuş pratikleri yapın . Bir arkadaşınıza ailenize öğretmeninize sunun . Ayrıca unutmayın konunuzu en güzel siz biliyorsunuz . Çok uğraştınız emek harcadınız hemen sizin bildiğiniz bilgileri öbür insanlarla paylaşma vakti geldi .

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.