Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bilinçdışı olduğu gibi kabul edilen inanç algı düşünce ve hisler nedir

bilinçdışı olduğu gibi kabul edilen inanç algı düşünce ve hisler nedir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Yuself

    • 2021-05-30 22:23:59

    Cevap : Bilinçdışı olduğu gibi kabul edilen inanç algı düşünce ve hisler nedir
    Sorusunun cevabı 

    Bilinçaltı, biz farkında olmadan beynimizin bilinç dışı çalışan, vücudumuzdaki istemsiz kaslarını yöneten, bütün duyularımızla algıladığımız her şeyi, adeta bir bilgisayarın yazılım programı gibi kaydeden ve gerektiğinde kullanmak üzere bilince veren parçasıdır.

    Bilinçaltı, uyurken bile çalışan eşsiz bir sistemdir. Bilinçaltının ana hedefi bedeni kollamak, korumak, hayatta tutmak ve devamlılığını sağlamaktır. Bilinçaltı kısa ve net tanımıyla tüm programın yazıldığı en büyük alandır. Bilinçaltımız bilincimizin inandığı ve doğru olarak kabul ettiği bütün emirleri uygular. Reflekslerimiz, sinir sistemi, cesaret, hırs, sabır, aşk irade, özgüven gibi duyguları bilinçaltı yönetir.

    Kompleks, Türkçe karşılığıyla karmaşa, bilinçdışında var olan ve karar verme yetisini, sağduyuyu etkileyen, baskı altında tutan, ruhsal dengesizliklere neden olabilen karmaşıklıkların tamamıdır .Kişiliğin oluşma ve gelişme evrelerinde ortaya çıkan ve ömür boyu davranışları etkileyebilen bilinç dışı dürtü ve güdüler bütününe kompleks denir

    Bilinçdışında kişisel ve kolektif olarak iki bölüm bulunmaktadır. Kişisellikten tamamıyla uzak, evrensel bir olay olduğu ve içeriklerine her yerde rastlamak mümkün olduğundan dolayı kolektif bilinçdışına ortak bilinçdışı da denir.

    1)Kişisel bilinçaltı
    Bu bilinçaltında bireyin hayatında yaşamış olup da unuttuğu anılar, bastırılmış duygular ve eşik altı (İng: "subliminal") olan her öge bulunur. Burada kişinin sadece kendi deneyimleri ve yaşantıları ikamet eder. Haliyle, kişisel bilinçaltı, evrensel olan kolektif bilinçaltının zıttıdır.

    2)Kollektif bilinçaltı 
    İsviçreli psikiyatr ve analitik psikolojinin kurucusu Carl Gustav Jung tarafından geliştirilen kolektif bilinçaltı kavramı, tüm insanoğlunun ortak bir bilinçaltının olduğu ve bazı korkularımızın ya da becerilerimizin atalarımızın anılarından geldiğini anlatıyor.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-05-31 16:48:02

    Cevap : Deneyimler kümelenmiştir, bunlara karmaşa (kompleks) adı verilir. Karmaşanın çekim gücü (mıknatıs gibi) vardır ve ilgili fikirleri çeker, kişilerarası ilişkilerde yorumlara kaynaklık eder. Örn; anne karmaşası, bir küme fikir, duygu ve anılardan oluşur (bizim yaptığımız ve bize yapılan annelik). Yeni her annelik bilgisi buraya alınır ve annelik karmaşamız tarafından yorumlanır. Bu karmaşa bazen kendi kişiliğimizden farklı gibi davranabilir (örn kanser olmadığımızı bilmemize rağmen kansermiş gibi inanma). Karmaşa, bilinçli, yarı-bilinçli ya da bilinçdışı olabilir. Kimi parçaları ortak bilinçdışına kayabilir. Kimi karmaşalar tüm kişiliği etkileyebilir (örn; napolyan güçlü olma)
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.