Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bir baskı rejimi 9 harfli

Bulmacada sorusu cevabı

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Tugcedogus

    • 2023-02-07 09:38:43

    Cevap :
    Bulmacada 'Bir baskı rejimi 9 harfli' sorusunun cevabı olan 'SOSYALİZM' kelimesidir.

    Otoriter rejimlerin birçok farklı türü vardır.

    Bunlar arasında:

    1. Faşizm: Milliyetçi, aşırı sağcı ve militarist bir ideolojinin hakim olduğu bir rejimdir.

    2. Komünizm: Toplumsal eşitliği amaçlayan, devlet tarafından kontrol edilen ve özel mülkiyetin yasaklandığı bir sosyalist rejimdir.

    3. Diktatörlük: Tek bir lider tarafından yönetilen, özgürlüklerin sınırlı olduğu ve halkın iradesinin görmezden gelindiği bir rejimdir.

    4. Devlet Kapitalizmi: Devlet tarafından kontrol edilen ve yönetilen bir ekonomik sistemdir.

    5. Monarşik Diktatörlük: Tek bir lider tarafından yönetilen, ancak aynı zamanda bir krallık veya imparatorluk olarak da tanımlanabilen bir rejimdir.

    Her otoriter rejim, kendine özgü özellikleri ve ideolojileri bulunmaktadır. Ancak ortak olarak, halkın iradesinin görmezden gelindiği ve insan haklarının sınırlandırıldığı bir yapıya sahiptirler.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2023-02-07 09:38:43

    Cevap :
    Sözlükte SOSYALİZM Nedir:
    sosyalizm siyaset felsefesi sözlüğü jean- paul thomas çev: ismail yerguz. sosyalizm sözcüğünün kullanımı xıx. yüzyılın ilk çeyreğine kadar gider. sözcüğün ilk kez kullanıldığı tarih ve sözcüğün isim babası konusunda birçok çelişkili tez karşıtlaşır (j. elleinstein, 1984). kısmen anektodik olan bu tartışmalar temel bir sorun çıkarırlar gene de: sosyalizm hangi dönemde “üretilmeye” başlamıştır (e. durkheim). 1766’da keşiş ferdinand facchinei socialismo sözcüğünden başlangıçta özgür ve eşit insanlardan oluşan, karşılıklı anlaşmaya dayalı bir toplum öğretisi anladığını söyler. sözcük yirmi yıl sonra başka bir italyan yazarı, appiano buonafede tarafından kullanılmıştır. 1803’te ise vicenze’li bir din adamının, giacomo giulani’nin kaleminde rastlanır bu sözcüğe; giulani xvı yüzyılın bireyci teorilerini çürütmeye çalışmıştır. bununla birlikte sözcüğün modern anlamda kullanılması fransa’da ve ingiltere’de aşağı yukarı aynı zamanda 1830-1840 arasında doğmuştur (elie halévy) sözcük ingiltere’de, 1835’te robert owen tarafından kurulan association of all classes off all nations tartışmaları sırasında yaygınlaşmıştır. elie halevy şunları söylüyor bu konuda: “sözcük o dönemde andré lalande’ın vocabulaire technique et critique de la philosophie adlı yapıtının çok önemli “sosyalizm” maddesine katkısı bağlamında robert owen’ın son derece popüler eğilimini yansıtmaktaydı ve buna göre özgür bir kooperatif birlikleri topluluğuyla devletin yardımı olmadan, devlete başkaldırı içinde yeni bir iktisadi ve ahlaksal dünya kurulabilirdi.” aynı yazar, bir bölümü supplément du vocabulaire de la philosophie’de yayımlanan fransız felsefe derneği’ne gönderdiği bir mektupta “socialist hatta socialism sözcüğüne 24 ağustos 1833 tarihinde londra’daki bir devrimci gazetede rastladığını” söyler. “gazete a socialist imzalı bir mektubu yayımlamış. dolayısıyla sözcüğün bu tarihte ingiltere’de yaygın biçimde kullanıldığını kabul etmek gerekir.” sosyalist sözcüğü fransa’da saint-simon’cularla birlikte ortaya çıkmıştır. ekim 1830’un ikinci yarısında saint-simon’culuğa geçen gazete le globe 1 şubat 1832’de joncitres’in victor hugo’nun les feuilles d’automne’u üstüne bir makalesini yayımlar. yazar şöyle diyor bu yazısında: “biz kişiliği sosyalizme feda etmek istemiyoruz, sosyalizmi de kişiliğe feda etmek istemiyoruz. bu şu anlama gelir genel yaşamdan zevk duymak, başka insanların mutluluklarından duyulan mutlulukla titremek, başka insanlarla birlikte ağlamak... ve bunları aile mutluluğu, içe dönük şiir, iki insanın birlikte aynı düşü görmesiyle uzlaştırmak” [url=https://www.nedir.org/modules/wfsection/article.php?articleid=992]yazının devamını okumak için tıklayın..[/url]
    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.