Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bir durumun ya da işlemin kayıt altına alınarak ona resmiyet kazandırılması maksadıyla yazılan form yazı türü

bir durumun ya da işlemin kayıt altına alınarak ona resmiyet kazandırılması maksadıyla yazılan form yazı türüne ne denir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2021-12-20 16:03:01

    Cevap : Bir durumun ya da işlemin kayıt altına alınarak ona resmiyet kazandırılması maksadıyla yazılan form yazı türü
     

    Bir durumun ya da işlemin kayıt altına alınarak ona resmiyet kazandırılması maksadıyla yazılan form yazı türüne TUTANAK denir.

    Belirli bir gündemle yapılan bir toplantının, ani gelişen bir olayın ya da sonradan tekrar edilmesi mümkün olmayan bir durumun katılımcıların veya şahitlerin ifadelerine dayanarak yazıya geçirilmesi ve resmiyet kazandırılması işlemi sonucunda hazırlanan belgedir.  "Toplantı Tutanağı", "Hasar Tespit Tutanağı", "Olay Yeri" "İnceleme Tutanağı" ve "Buluntu Eşya Tutanağı" gibi çeşitleri bulunan tutanaklarda dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kayıt altına alınan durum ve olayla ilgili bilgi, belge ve dokümanların tam olarak kaydedilmesidir.

    Tutanak tutulurken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:
    • Tutanak, beyaz A4 kâğıdın yalnızca bir yüzüne yazılır ve her sayfaya mutlaka sayfa numarası verilir.
    • Tutanağın ilk sayfasında ve sonuç bölümünde hazırlanan belgenin tutanak olduğu belirtilmelidir.
    • Tutanaklar bilgisayar ortamında veya elle yazılabilir. Elle yazılan tutanaklarda tükenmez veya mürekkepli kalem kullanılır. Tutanak hazırlanırken kurşun kalem gibi kolay silinebilir kalemler kullanılmaz.
    • Tutanakta olaylar oluş sırasına göre, yani kronolojik olarak anlatılır.
    • Tutanaklarda silinti, kazıntı ve karalama yapılmaz. Eğer düzeltilmesi gereken bir yer olursa, düzeltilecek ifadenin üzeri tek çizgiyle çizilir, parantez içerisinde kaç sözcüğün üzerinin çizildiği belirtilir ve doğru ifade yazılır. Düzeltme yapılan yerin üzeri, düzeltme yapan kişi tarafından paraflanır.
    • Tutanak tutma işi tamamlandığında taraf olan herkes tarafından imzalanır. Tutanak birden fazla sayfadan oluşuyorsa her bir sayfa imza atanlar tarafından ayrıca paraflanır. İmzasız tutanakların herhangi bir geçerliği yoktur.
    • Tutanakta belirtilen olay ya da durumu açıklayan resim belge vb. varsa bunlarda tutanağa eklenmeli ve kaç tane ek bulunduğu tutanakta belirtilmelidir.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.