Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bir işin bir eserin gerçekleştirilmesi için uyulması tasarlanan düzen

Bir işin bir eserin gerçekleştirilmesi icin uyulması tasarlanan duzen sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-12-19 10:34:39

    Cevap :
    Bulmacada 'Bir işin bir eserin gerçekleştirilmesi için uyulması tasarlanan d...' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Bir işin bir eserin gerçekleştirilmesi için uyulması tasarlanan d...' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.

    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba PLAN yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba STRATEJİ yazabilirsiniz.
    STRATEJİ kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İzlem (5 harfli)
    2. Sevkülceyş (10 harfli)
    3. Ekonomik (8 harfli)
    İlgili bulmaca soruları:


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2021-12-19 10:34:39

    Cevap :
    Sözlükte PLAN Nedir:

    Plan (Anlam) : Bir işin gerçekleştirilmesinde, uyulması tasarlanan düzen ve ilkeler bütününü ifade eder.
    Plan (Coğrafya): Bir evin, bir mahallenin, bir köyün ya da bir ilçenin caddelerinin ve sokaklarının belli bir oran dahilinde küçültülerek kuş bakışı görünüşünün kağıda çizilmesine plan denir.
    Plan (Edebiyat): Herhangi bir eserde veya yazıda işlenecek fikirlerin, duyguların, olayların... önceden tespit edilmesi ve bunların ana başlıklar hâlinde sıraya konmasıdır. Plânsız bir yazıda, anlatılmak istenenler önceden belirlenip sıraya konmadığı için önemli konuların unutulması, yazıda kopuklukların ve anlaşılması güç yerlerin olması her zaman mümkündür.

    Yazının ve fikirlerin dağınıklıktan, boş sözlerden kurtarılması, konu dışına çıkılmaması, konuda birliğin sağlanması, neyin nasıl yazılacağının bilinmesi... plân sayesinde mümkündür. Kompozisyon bölümünde de bahsedildiği gibi, tek kelimeyle söylemek gerekirse plân, her zaman kolaylık sağlar.

    Esas itibariyle bir inşaat mühendisinin yaptığı plân ile bir yazarın yaptığı plân arasında pek fark yoktur: Mühendis, yapacağı inşaatın ne olduğunu belirledikten sonra taslak plân çizer. Bu plân üzerinde çalışarak eksiklerini tamamlar, fazlalıkları çıkarır, en ekonomik ve kullanışlı şekliyle (bir anlamda) binayı kâğıt üzerinde yapar, sonra uygulamaya geçer. Yazar da konusunu ve görüş açısını belirledikten sonra neleri yazabileceğini başlıklar hâlinde ortaya kor. Bu taslakta eksikleri tamamlar, fazlalıkları çıkarır; fikirleri veya olayları bir sıraya koyar; sonra bunların her birini ayrı bölümlerde (ayrı paragraflarda) geliştirir, işler. Kitapların içindekiler bölümü o eserin bir plânı olarak değerlendirilebilir.

    Plan Nedir (Detay)

    Plan, hedeflenen bir amaca ulaşılmasını sağlayacak diagram veya adımlardan oluşan dokümandır. Neyi ne zaman niçin ve nasıl yapacağımızı bize gösteren bir taslaktır. İş yapılmadan önce hazırlanır. İşin üstesinden gelmek için gereklidir. Planlamanın amacı bir işin en düşük maliyetle,en etkili ve verimli bir şekilde yapılacağının önceden kestirilmesidir. Plan her zaman yazılı olmayabilir bazen düşüncelerle de plan yapılır. Başka bir tanıma göre plan; bazı amaçlara ulaşmak için gelecekte uygulanacak bir dizi kararları hazırlamayı içeren bir süreçtir. İşe ulaşmak için yapılacak bütün faaliyetleri kapsar. Eğitim planlaması: eğitimi öğrencilerin ve toplumun gereksinimlerini karşılamada ve amaçlarını gerçekleştirmede daha etkili ve verimli kılmak amacıyla rasyonel ve düzenli çözümleme tekniğinin eğitim sürecine uygulanmasıdır.

    Plan Yapmanın Yararları

    Bina, park, vb. yerler yapılırken, yapının bütün kısımları ve ölçüleri planda gösterilir. Plandaki ölçülerden yararlanılarak, kullanılacak malzemelerin miktarı hesaplanır ve ona göre alınır. Bu hesaplamada deprem ve benzeri doğal olayları dikkate alınır. Böylece yapı tam ve hatasız olur. Saydığımız işlemlerin plansız yapıldığı zaman hatalı işler olabilir. Bularda hem zaman kaybına hem maddi kayıplara neden olur.

    Plan Yapmanın Önemi

    Plan; neyin, nerede,nasıl yapılacağını belirlemektir. Biz burada uzun vadeli hayat planlarından bahsetmeyeceğiz. Okulların yeni eğitim-öğretim yılına başlaması vesilesiyle, öğrencilere plan yapma ve planlı çalışma konusunda kısa bilgiler vereceğiz.
    Hayatta aradığınızı bulabilmeniz nasıl aradığınıza bağlıdır. Derslerde de başarılı olabilmek, ancak iyi bir planla mümkündür. Plansız çalışmak kör döğüşüne benzer. Yada Descartes’in deyimiyle plansız insan, ülke ülke dolaşıp altın arayan insana benzer. Yıllarca dolaşır da, altını nasıl, nerede bulacağını bilmediği için, amacına bir türlü ulaşamaz.
    Eğer bir öğrenci plansızsa, ona çok basit işler, çok zormuş gibi görünür. Belki de plan yapan bir öğrenciye bunlar çocuk oyuncağı gibi gelecektir. Henry ford’un deyimiyle “zor iş zamanında yapmamız gerekip de yapmadığımız işlerin birikmesiyle oluşur.” Yine plansızlık öğrencide çalışmaya başlayamama, çalışmadan erken bıkma,konsantre olamama gibi sorunlara neden olur.
    Planlı çalışan bir öğrenci, plan dahilinde bazı şeyleri başardığında, kendine özgüven kazanır. Hayatındaki karışıklıkların önüne geçer ve daha az hata yapar.

    Plan yapılırken dikkat edilecek hususlar

    1-Plan esnek olmalıdır. Şu ana kadar sıkı bir ders çalışma alışkanlığınız yoksa, ve ilk defa sıkı bir ders çalışmaya karar vermişseniz, sizi ders çalışmaktan bıktıracak bir plan yapmayın.
    2-Kontrolünüz dışında ki olayları dikkate alın. Örneğin herhangi bir telefon görüşmesi, yada misafirinizin gelmesi planınızı aksatıyorsa, sonraki günlerde bunun telafisini yapın.
    3-Bir günde faklı dersler çalışın. çünkü beyin yorulmaz,sadece monotonluktan sıkılır. Onun için bir dersi bir günde beş saat çalışmaktansa, o dersi beş günde birer saat çalışmak daha iyidir.
    - Aynı dersi her gün aynı saatte çalışın. Böylece o saat geldiğinde motive olmuş bilinçaltınız sizi ders çalışmaya yönlendirecektir.
    4-Sosyal etkinliklere zaman ayırın. Kendinize işkence ederek değil, zevk alarak ders çalışın. Diyelim ki çok sevdiğiniz bir dizi var ve siz o sırada ders çalışmaya çalışıyorsunuz. Bir saat sonra ara verdiğinizde, bir saat boşu boşuna dersin başında oturduğunuzun farkına varacaksınız.
    - Öğrenilmesi güç dersleri, zihnin algılama gücünün yüksek olduğu saatlere koyun. Kişinin algılama gücünün yüksek olduğu saatler gün içerisinde şöyledir:
    * Sabah 8-11 arası zihnin algılama gücü yüksektir.
    * Öğle saatlerinde vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardır.
    * Öğleden sonra 4 –6 arası ile akşam 7-10 arası zihin algılama düzeyi yüksektir. Sabah çalışılan derslerin özellikle 4-6 arası tekrar edilmesi unutmayı önleyecektir.
    5-Yemeklerden sonra çalışmaya yarım saat ara verin.
    6-İdeal ders çalışma süresi şöyledir: 45 dk. ders, 5 dk. o dersin tekrarı, 10 dk. teneffüs. Çalışmada bu sürenin üzerine çıktığınızda, dikkatinizin dağılmaya başladığını hissedeceksiniz.
    7-Teneffüs aralarında dikkat dağıtıcı işlerle meşgul olmayın. Örneğin gazete yada kitap okumayın,televizyon seyretmeyin.
    8-Öğrenmede birbirine yakın dersleri peş peşe çalışmayın. Sözel ağırlıklı bir ders çalıştıktan sonra, sayısal bir derse geçin.
    9-Uyumadan önce o gün çalıştığınız dersleri tekrar edin. Uykudan önceki yarım saatinizi bunun için ayırırsanız; zihin, uykuda dış uyarıcılara kapalı olduğu için, öğrenme kalıcı olacaktır.
    10-Uyumadan önce,ertesi gün hangi dokümanlardan neyi çalışacağınızı kararlaştırın.
    11-Planı yazılı hale getirin ve her zaman görüp motive olacağınız bir yere asın.
    12-Planınızın alt kısmına fikirlerine değer verdiğiniz bir kişiye, değerlendirme yazısı yazdırın.
    13-Plana uyacağınıza dair kendinize söz verin ve bu sözünüzü planınıza yazarak belgeleyin.
    14-Plan yapmaktan daha önemlisi,plandan sonra harekete geçmektir. Planınız ne kadar mükemmel olursa olsun, o plana uymadıktan sonra planın mükemmel olmasının pratikte hiçbir önemi yoktur. Yani plan yapmaktan daha önemli olan, planı hayata geçirmektir.

    Planla İlgili Sözler

    Yapılmış küçük işler, planlanmış büyük işlerden daha önemlidir.
    Peter marshall

    Plan Nasıl Yapılır

    Kısa bir yazının plânı yapılırken konunun maddesi, görüş noktası ve şekli belirlendikten sonra, her biri ayrı paragrafta işlenecek temel cümleler (ana düşünceler) belirlenir ve bunlar kısa ifadeler (cümle değil) hâlinde Arap rakamları kullanılarak yazılır; bu ana fikirleri geliştirmede, açmada kullanılacak yardımcı düşünceler, (kısa ibareler şeklinde) küçük harflerle şıklar hâlinde belirtilir. Hazırlanan taslak üzerinde görülen fazlalıklar çıkarılır, eksikler tamamlanır ve işlenecek fikirler düzenlenir. Yazar, eserini bu plâna göre kaleme alır.

    Plan Örneği

    Konu: Uzaktan eğitimin yararları
    Konunun maddesi: Uzaktan eğitim
    Konunun görüş noktası: Yararları
    Konunun şekli: Makale
     
    PLAN
    1. Uzaktan eğitim
    a) Tanımı
    b) Özellikleri
    2. Uygulama şekilleri
    a) İnternet aracılığıyla
    b) Televizyonla
    c) Kitapla
    3. Yararları
    a) Zaman ve mekân sınırlamasının olmayışı
    b) Farklı seçeneklerin sunulması
    c) Geniş kitlelere ulaşması

    Uygulama: Örnek olarak Mehmet Kaplan’ın Hisar dergisinin, 1972 Mayıs sayısında yayınlanan Kompozisyon adlı yazısı aşağıda verilmiş ve bu yazının plânı çıkarılmıştır.


    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2021-12-19 10:34:39

    Cevap :
    Sözlükte STRATEJİ Nedir:
    1. Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol. Bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara en fazla desteği vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı, sevkülceyş. 2. strateji harp idare bilgibi. strategist i. strateji uzmanı. ,strateji

    Strateji Nedir ? (Detay)


    Strateji kelime anlamıyla “sevk etme, yöneltme, gönderme, götürme ve gütme” demektir. Kelime ilk olarak askeri alanda kullanılmıştır. Bir savaşta kazanmak için yapılacak askeri harekâtın planlanması ve yürütülmesi bilimidir. 20. Yüzyılın başında askeri bir kavram olarak Türkçemize giren strateji kelimesi, düşmanın ne yapabileceği ve ya ne yapamayacağını belirleyerek buna göre genel bir plan yapmak, kendi güçlerini yerleştirerek gerektiğinde harekete geçirmek demektir. Strateji, çok yönlü amaçlara ulaşmak üzere kaynakların üstüne önemle gitmek ve harekete geçmek için yapılmış genel programlardır. Bir organizasyonun amaç programları, bunlardaki değişiklikler, kaynakların bu amaçlara erişmek için kullanılması, kâr yönetimi politikaları, temel uzun dönemli amaçların belirlenmesi, faaliyetlerin bunlara adapte edilmesi ve gerekli kaynakların dağıtılması, işte tüm bu süreç ve faaliyetler işletmenin stratejisini oluşturur. İşletme açısından stratejiyi Andrews “İşletmenin hangi işi yaptığını veya yapmak istediğini: ne tür bir işletme olduğunu veya olmak istediğini tanımlayan amaç, hedef ve görevlerin tümü ve bunları gerçekleştirmek için gerekli yöntemlere verilen addır” diye tanımlamıştır. Hofer ve Schendel ise stratejiyi “işletmenin iç kaynakları ve kabiliyetleriyle dış çevrenin fırsat ve tehditleri arasında uyum sağlayacak faaliyetler” olarak ele almaktadır. Arman Kırım “Strateji nedir?” sorusuna şöyle cevap veriyor: “Strateji, farkı yaratmaktır. Aynı müşteriye, rakiplere oranla çok daha farklı yararlar sunabilmektir. Bunun için her kurum “iş tasarımları”nı yeniden gözden geçirmelidir. Bugün için toplam kalite zaten bir zorunluluktur. Ama rekabette size bir öncelik sağlamaz. Toplam kalite artık piyasaya girişin ya da sektörde kalabilmenin asgari faturasıdır. O kadar. Kaldı ki, ister toplam kalite, ister re-engineering, isterse yeniden yapılanma olsun, bunların hepsi kurum içinde operasyonel etkinliği artırmaya yarayan şeylerdir. Ancak günümüzün rekabet dünyasında operasyonel etkinliği artırabilmenin sınırlarına yaklaşılmıştır. Bu sınıra henüz yaklaşmamış kurumlar açısından bu bir hedef olabilir, ama içe dönük bir çaba olmaktan öteye gidemez. Oysa strateji, önce dışarıyla, daha sonra içeriyle ilgili bir konudur. Strateji, müşteri tercihlerindeki değişimleri görebilmek, çalışma alışkanlıklarındaki değişimleri gözleyebilmek ve müşteriye rakiplerin sunamayacağı çok farklı yararlar sunabilmektir. Her kurumun bu konuya çok ciddi zaman ve emek harcaması gerekir.” Günümüzde organizasyonları çevreden bağımsız olarak incelemek imkânsızdır. Firma girdileri kullanır, rakipler ile hammadde, işgücü, pazar payı ve kredi imkânları için çarpışır. Kâr ederek satabileceği ürünler üretmelidir. Pazar isteklerini karşıladığı gibi, değişen pazar düzeni, sosyal düzen, insanların isteklerinin değişmesi gibi olaylarla da ilgilenmeli ve bu değişimlere kendini uydurabilmesi gerekmektedir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.