Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bir yazarın kitap yazarken verdiği emek hangi emek sınıfına örnektir

bir yazarın kitap yazarken verdiği emek hangi emek sınıfına örnektir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-08-18 03:44:16

    Cevap : Emeği bir çok farklı kritere göre sınıflandırmak mümkündür. Ve bir yazarın oluşturduğu emekte birden çok emek türüne girebilir.
    Örneğin: Yaratıcı Emek ve Zihinsel Emek

    Emeğin Sınıflandırması

    Çalışmanın içeriğine bağlı olarak:

    1. Zihinsel ve fiziksel. Bu iki tür emek arasında net bir ayrım yoktur. Bu nedenle, temel olarak zihinsel ve temel olarak fiziksel emek aktivitesini ayırt ederler. Zihinsel çalışma, aktif düşünce süreçlerinin akışını ve fiziksel - insan kas enerjisinin maliyetini içerir.
    2. Basit iş ve zor. Basit işgücü faaliyeti, kural olarak, çalışanların mesleki niteliklerine, özel becerilerine ve yeteneklerine ihtiyaç duymaz. Zor iş yalnızca belirli bir mesleğe sahip kişiler için mümkündür.
    3. İşlevsel ve profesyonel. İşlevsel emek aktivitesinin uygulanmasında, ilgili mesleğin karakteristiğinin belli sayıdaki işlevlerin yerine getirilmesine önem verilir. Profesyonel işler, işlevsel çalışmanın bir alt türü olarak hareket eder, emek işlevlerine bağlı olarak profesyonel bir yapı oluşturur. Örnek: Bir öğretmen işlevsel bir çalışma şeklidir, bir çizim öğretmeni de profesyonel bir emek etkinliği türüdür.
    4. Üreme ve yaratıcı çalışma. Üreme niteliğindeki çalışma, standart bir işlev kümesinin performansını ima eder ve sonucu önceden belirlenir. Tüm çalışanlardan uzak, yaratıcı çalışma yeteneğini göstermesi, işçinin eğitim seviyesine, niteliklerine, yaratıcı düşüncesine ve yeniliklere yatkınlığına bağlıdır. Bu yaratıcı çalışmaların bilinmeyen bir sonucuna neden oldu.

    Bu tür emeğin doğasına bağlı olarak:

    1. Somut ve soyut işgücü faaliyeti. Beton işçiliği, doğanın nesnesini faydalı kılmak ve tüketici değeri yaratmak için dönüştüren bireysel bir işçinin emeğidir. Bireysel endüstrilerin ve faaliyet alanlarının işgücü verimliliği göstergelerini karşılaştırmak için işletme düzeyinde işgücü verimliliğini belirlemenizi sağlar. Soyut emek, işlevsel emek faaliyetinin niteliksel çeşitliliğinin arka plana doğru kaydığı orantılı bir somut çalışmadır. Ticari ürünlerin değerini yaratır.
    2. Bağımsız emek ve kolektif. Bağımsız emek türleri, belirli bir kişi-çalışanın ya da belirli bir işletmenin gerçekleştirdiği her türlü emek faaliyetidir. Toplu iş - bir grup işçinin işi, teşebbüs personeli, ayrı bir departman.
    3. Özel ve sosyal işler. Sosyal hizmet her zaman özeldir, çünkü ikincisi sosyal karaktere özgüdür.
    4. İşe alınan ve serbest çalışan emek türleri. İşe alım işçiliği, işveren ile iş sözleşmesi işçisinin sözleşmesi arasında yapılan sonuç temelinde yapılır. Kendi kendine işe alınan emek, üretim sahibinin kendisine bir işyeri sağladığı zaman, bağımsız bir girişim ve üretim sürecinin organizasyonunu gerektirir.

    Çalışmanın sonuçlarına bağlı olarak:

    1. Yaşamak ve geçmiş iş. Canlı emek - belirli bir zamanda yaptığı insanın işi. Geçmişteki emek faaliyetinin sonuçları, daha önce başka işçiler tarafından yaratılmış ve üretim amaçlı ürünler olan emeğin nesnelerine ve araçlarına yansır.
    2. Üretken emek ve verimsiz. En büyük fark, yaratılan malın şeklidir. Üretken emek faaliyetinin sonuçlarına göre maddi ve maddi faydalar yaratılır ve verimsiz emeğin sonuçlarına göre, toplum için değerli ve yararlı olan sosyal ve manevi faydalar.

    Emek faaliyetinde kullanılan emek araçlarına bağlı olarak, şunlar vardır:

    1. El emeği. El ile yürütülen. Basit el aletlerinin kullanımına izin verilir.
    2. Mekanize emek. Ele alınan işgücü türünün uygulanması için zorunlu şart, mekanize işgücü araçlarının kullanılmasıdır. Ayrıca, çalışanın harcadığı enerji, işgücü faaliyeti aracına dağıtılmakta ve bu konuda değişiklik göstermektedir.
    3. Makine işi Öğe, çalışanın kontrol ettiği makinelerin çalışması yoluyla dönüştürülür. İkincisi omuzlarında bazı işlevlerin performans sorumluluğu düşüyor.
    4. Otomatik çalışma. Otomatik ekipmanın çalışmasıyla nesnenin değiştirilmesini içerir. Çalışan, insan faktörünü dahil etmeden gerekli tüm fonksiyonları yerine getiren mekanizmalar üzerinde kalite kontrolü gerçekleştirmelidir.

    Çalışma koşullarına bağlı olarak gerçekleşir:

    1. Sabit ve mobil çalışma. Teknolojik sürecin özelliklerine ve üretilen ürün çeşitlerine bağlı her türlü emeği içerir.
    2. Hafif, orta ve zor iş. Belirli işlevlerin uygulanmasında çalışanın aldığı fiziksel aktivite seviyesine bağlıdır.
    3. Ücretsiz emek ve düzenlenmiş. Özel çalışma koşullarına ve işletme yönetiminin tarzına bağlıdır.

    İnsanları çekmek için kullanılan yöntemlere bağlı olarak göze çarpıyor:

    1. Dış ekonomik baskı konusunda emek. Karakteristik bir özellik, bir insan için çalışma arzusunun eksikliğidir. İşçi, işgücü faaliyetlerini zorunlu olarak herhangi bir motivasyon olmadan (maddi, manevi, vb.) Yürütür.
    2. Ekonomik zorlama için işgücü faaliyetleri. Bir kişi, kendisinin ve ailesinin varlığı ve idamesi için araçlara sahip olmak için çalışır. Zorla çalıştırma tüm çalışanlar tarafından işgal edilir.
    3. Emek kendi başlarına. Karakteristik bir özellik, çalışanın emek potansiyelini gerçekleştirme isteğidir. Bu tür çalışmaların sonuçları toplumun yararınadır.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.