Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bitkiden elde edilen besinler

Bitkiden elde edilen besinler sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 4 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 1 yorum yazıldı.
    2 yıl önce M Bitkiden elde edilen besine ne denir

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-05-12 06:00:22

    Cevap :

    1. Genellikle pişirilerek yenen bitkiler. = SEBZE
    2. Vitamin ihtiyacımızı karşıladığımız pişirilmeden yenen bitkiler. = MEYVE
    3. Ağaçlarla örtülü geniş alan. = ORMAN
    4. Yaşamamız için gerekli, bitkilerin bizim için ürettiği gaz. = OKSİJEN
    5. Bitkiden elde edilen besinler. = BİTKİSEL
    6. Düşünme ve konuşma yeteneği olan canlı. = İNSAN
    7. Fabrikalarda işlendikten sonra kıyafet yapımında kullanılan, kozası olan beyaz bir bitki. = PAMUK

                           P
                           A 
                    S     M   O
                    E     U    K
      O           B İ T K İ S E L
      R           Z            İ
      M E Y V E           J
      A                         E
    İ N S A N              N

    Vitamin ihtiyacımızı karşıladığımız pişirilmeden yenen bitkiler



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2022-04-05 06:17:43

    Cevap : Bitkiden elde edilen besinlere bitkisel kaynak veya bitkisel besin denir. Bitkisel kelimesinin Türçemizde karşılığı nebati'dir ve nebatat olarak geçer.
    2 yıl önce A Teşekkürler çok işime yaradı
    Cevap Yaz Arama Yap

    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-05-26 08:25:40

    Cevap : Bitkiden elde edilen besinler sorusunun cevabı:

    Bu mükemmel sentezin hayati önem taşıyan bir diğer ürünü de canlıların besin kaynaklarıdır. Fotosentez sonucunda ortaya çıkan bu besin kaynakları "karbonhidratlar" olarak adlandırılır. Glukoz, nişasta, selüloz ve sakkaroz karbonhidratların en bilinenleri ve en hayati olanlarıdır. Fotosentez sonucunda üretilen bu maddeler hem bitkilerin kendileri, hem de diğer canlılar için çok önemlidir. Gerek hayvanlar gerekse insanlar, bitkilerin üretmiş olduğu bu besinleri tüketerek hayatlarını sürdürebilecek enerjiyi elde ederler. Hayvansal besinler de ancak bitkilerden elde edilen ürünler sayesinde var olabilmektedir.

    Buraya kadar bahsedilen olayların yaprakta değil de herhangi bir yerde gerçekleştiğini varsayarak düşünsek acaba aklınızda nasıl bir yer şekillenirdi? Havadan alınan karbondioksit ve su ile besin üretmeye yarayan aletlerin bulunduğu, üstelik de o sırada dışarıya verilmek üzere oksijen üretebilecek teknik özelliklere sahip makinaların var olduğu, bu arada ısı dengesini de ayarlayacak sistemlerin yer aldığı çok fonksiyonlu bir fabrika mı aklınıza gelirdi?

    Avuç içi kadar bir büyüklüğe sahip bir yerin aklınıza gelmeyeceği kesindir. Görüldüğü gibi ısıyı tutan, buharlaşmayı sağlayan, aynı zamanda da besin üreten ve su kaybını da engelleyen mükemmel mekanizmalara sahip olan yapraklar, tam bir tasarım harikasıdırlar. Bu saydığımız işlemlerin hepsi ayrı özellikte yapılarda değil, tek bir yaprakta hatta tek bir yaprağın tek bir hücresinde, üstelik de hepsi birarada olacak şekilde yürütülebilmektedir.

    Buraya kadar anlatılanlarda da görüldüğü gibi bitkilerin bütün fonksiyonları, asıl olarak canlılara fayda vermesi için nimet olarak yaratılmışlardır. Bu nimetlerin çoğu da insan için özel olarak tasarlanmıştır. Çevremize, yediklerimize bakarak düşünelim. Üzüm asmasının kupkuru sapına bakalım, incecik köklerine… En ufak bir çekme ile kolayca kopan bu kupkuru yapıdan elli altmış kilo üzüm çıkar. İnsana lezzet vermek için rengi, kokusu, tadı her şeyi özel olarak tasarlanmış sulu üzümler çıkar.

    Karpuzları düşünelim. Yine kuru topraktan çıkan bu sulu meyve insanın tam ihtiyaç duyacağı bir mevsimde, yani yazın gelişir. İlk ortaya çıktığı andan itibaren bir koku eksperi gibi hiç bozulma olmadan tutturulan o muhteşem kavun kokusunu ve o ünlü kavun lezzetini düşünelim. Diğer yandan ise, parfüm üretimi yapılan fabrikalarda bir kokunun ortaya çıkarılmasından o kokunun muhafazasına kadar gerçekleşen işlemleri düşünelim. Bu fabrikalarda elde edilen kaliteyi ve kavunun kokusundaki kaliteyi karşılaştıralım. İnsanlar koku üretimi yaparken sürekli kontrol yaparlar, meyvelerdeki kokunun tutturulması içinse herhangi bir kontrole ihtiyaç yoktur. İstisnasız dünyanın her yerinde kavunlar, karpuzlar, portakallar, limonlar, ananaslar, hindistan cevizleri hep aynı kokarlar, aynı eşsiz lezzete sahiptirler. Hiçbir zaman bir kavun karpuz gibi ya da bir mandalina çilek gibi kokmaz; hepsi aynı topraktan çıkmalarına rağmen kokuları birbiriyle karışmaz. Hepsi her zaman kendi orijinal kokusunu korur.
    Cevap Yaz Arama Yap

    dansedenmandalina

    • 2022-11-11 12:19:35

    Cevap : Bitkiden elde edilen bitki 8 harfli
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.