Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Buharlaştırma ile damıtma arasındaki fark

Buharlaştırma ve damıtma arasındaki fark nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-02-19 05:30:24

    Cevap : Tanımdaki Fark
    Buharlaşma, bir sıvıyı gaza dönüştürme işlemidir. Bu sıvıya ısı uygulayarak yapılır, böylece yüzeydeki moleküller kolayca buhar haline dönüşür.
    Öte yandan, damıtma, sıvılardan buhar veya gaz elde etmekten oluşan bir işlemdir. Bu, gazın alınması için sıvıların ısıtılması, ardından ilgili gazın sıvı amaca göre farklı amaçlarla yoğunlaştırılmasıyla yapılır.

    Özelliklerdeki Fark
    Buharlaşma işlemi sadece sıvı yüzeyinde gerçekleşirken, damıtma işlemi yalnızca sıvıların yüzeyinde gerçekleşmez.

    Kaynama Noktasındaki Fark
    Buharlaşma sürecinde, sıvı distilasyon /damıtma işleminde tersine kaynama noktasının altında buharlaşır; sıvı kaynama noktasında buharlaşır.

    Sürecin Süresindeki Farkı
    Buharlaşma işlemi yavaş ve kademeli, diğer taraftan damıtma işlemi hızlı veya hızlı.

    Damıtma Yöntemi Düzeneği

    Ayırma Tekniğindeki Fark
    Buharlaşma ayrılık için bir teknik değildir. Aslında bir sıvının maddenin durumunu gaz haline getirdiği bir süreçtir. Yani madde halindeki bir değişiklik. Öte yandan, damıtma, bir sıvı karışımından önemli miktarda sıvı toplamak için kullanılan ayırma tekniğidir. Yukarıdaki ve aşağıdaki iki resmi kıyasladığınızda yukarıda damıtmada bir termometre var, soğutucu var, toplama kabı var, suyu toplamak için tüp kanalı var. Ama aşağıdaki buharlaştırma örneğinde bunlar yok çünkü buharlaşan ve uçan madde ile ilgili bir işlem yok sadece dipte kalan madde ile ilgili bir işlem veya elde etme çabası var.

    Buharlaştırma Yöntemi Düzeneği

    Diğer Farklar
    Distilasyon işlemi sırasında sıvı kaynama noktasına ulaştığında sıvı kabarcık oluşturur. Ancak buharlaşma sürecinde, sıvı kaynama noktasına ulaşmadığı için kabarcıklar herhangi bir kabarcık oluşturmazlar.
    Distilasyon, bir sıvının ayrıştırılması ve saflaştırılması için kullanılan bir işlemdir. Bununla birlikte, buharlaşma mutlaka öyle değildir.
    Distilasyon işlemi sırasında ısı enerjisinin sıvı moleküllerine verilmesi gerekir. Bu, sıvı moleküllerin buhar durumuna girecek olmasıdır. Bununla birlikte, buharlaşmada dış ısı enerjisine ihtiyaç duyulmaz. Bunun yerine, süreç boyunca birbirlerine çarpıştıklarında moleküller enerji alır. Bu enerji daha sonra molekülleri buhar halinde bırakmak için kullanılır.
    Buharlaşma doğal bir süreç olabilir, ancak damıtma, icat / yaratılmış bir süreçtir. Bir cihaz kullanarak bir laboratuarda gerçekleştirilir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.