Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bulmacada Anlayışlı

Bulmacada Anlayışlı sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-05-26 01:42:01

    Cevap :
    Bulmacada 'Anlayışlı' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Anlayışlı' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.


    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba AKKIN yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 9 harfli ise cevaba FERASETLİ yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba ZEYREK yazabilirsiniz.
    4. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba FEHİM yazabilirsiniz.
    5. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba ARİFDEN yazabilirsiniz.
    6. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba ANLAK yazabilirsiniz.
    Diğer Cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 9 harfli ise cevaba Anlayışlı yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba Zeki yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Uyanık yazabilirsiniz.
    4. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 9 harfli ise cevaba Anlayışlı yazabilirsiniz.
    5. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba Kavrama yazabilirsiniz.
    6. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Anlama yazabilirsiniz.
    7. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba Zeka yazabilirsiniz.
    FERASETLİ kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Anlayışlı (9 harfli)
    ZEYREK kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Zeki (4 harfli)
    2. Uyanık (6 harfli)
    3. Anlayışlı (9 harfli)
    FEHİM kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Kavrama (7 harfli)
    2. Anlama (6 harfli)
    ANLAK kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Zeka (4 harfli)
    Sözlükte FERASETLİ Nedir:
    Anlayışlı

    Sözlükte ZEYREK Nedir:
    Anlayışlı, uyanık, zeki.
    Sözlükte FEHİM Nedir:
    Bulmacada Zeki,anlayışlı,akıllı kimse sorusunun cevabı nedir?
    Kare ve çengel bulmacalarda "Zeki,anlayışlı,akıllı kimse" sorusunun yanıtında boşluk 5 harflidir ve cevabına FEHİM yazabilirsiniz..
    Sözlükte ANLAK Nedir:
    etimoloji: türkçede ‘’anlamak’’ fiilinin kökü ‘’an’’ dan türetilen anlak, avrupa dillerinde devşirmek ve seçmek anlamlarını veren yunan-latin ‘leg’ kökünden türetilmiştir.(o.h) kavrayış; anlayış; kavrama ve yargılama yetisi. buna göre; 1.karışık şeyleri, olayları çabuk kavrama ve kolaylıkla onlara uyma yeteneği. 2.bilmeye yönelen yeti ve yeteneklerin toplamı. a. (duyuma karşıt olarak) anlıkla eş anlamlı , kavramsal bilgi yetisi. b. (içgüdüye karşıt olarak) ereğe erişmek için araçlardan düşünerek , bilerek yararlanma c. olayları ya da başkalarının düşüncelerini kolaylıkla kavrama yetisi. 3. olanakları yakalama , kavrama, yeni ödevlere ve yeni durumlara kendini uydurma ve onlarda kolaylıkla yolunu bulma yeteneği ve becerisi. 4.bağlantıları kavrama, görüşler edinme yetisi; tinsel kavrama gücü, tinsel uyanıklık; çabuk düşünme ve yargılama yetisi. (tdk) anlak; us(=akıl), an (zihin), anlık(=zeka), bellek, bilinç, düşünme yetilerinin uyumlu ve çok iyi işlemeleriyle gerçekleşir. bilme yetisi,usa vurma, yargılama, anlama erki (a.p.) -------------------------------------------------------------------------------- anlak (zekâ) en genel anlamıyla pratik ve kurumsal sorunlar üzerine esnek ve etkin biçimde düşünme, bunları kavrayıp yargılama yetisi. insanın bu yetisinin verimliliği sorundan soruna, konudan konuya değiştiğinden, anlak kendisini, gerçek anlamıyla, ulaştığımız mantıksal, kuramsal, pratik, matematiksel ve dilsel sonuçlarda ortaya koyabilir. kant’a göre anlak bir duyu yetisi değil, yalnızca verili duyuları bir deneyde ilişkilendirme yetisidir. kant’ın bu yorumuna göre anlak kategoriler aracılığıyla duyurulan dizgeleştiren ve düzenleyen yetidir. kant’tan sonraki felsefeciler de anlağı —genelde kant’ın yorumundan hareket ederek— kavrama, genelleştirme, birleştirme, eleştirme, soyutlama, çözümleme, kavram oluşturma, yargılama ve sonuç çıkarma gibi bilmeye yönelik bütün zihinsel işlevleri gerçekleştiren yeti diye tanımlanmıştır. felsefe sözlüğü- a.baki güçlü; erkan uzun; serkan uzun; ü.hüsrev yoksal-bilim ve sanat yayınları


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.