Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Büro yöneticelerinde bulunması gereken özelliklerden

Büro yöneticelerinde bulunması gereken özelliklerden sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hera

    • 2021-04-16 19:12:16

    Cevap :

    İyi Bir Yöneticide Bulunması Gereken Özellikler


    1. Öz motivasyon:


    İyi bir yönetici, kendini motive etmeyi beceremiyorsa başkalarını hiç motive edemez. Öz motivasyon, yani kendinizi işe devam ettirebilme yetiniz, bir yönetici için olmazsa olmaz kişisel özellikler arasında yer alıyor. Kendinizde devam edecek gücü bulmalı ve sizinle çalışanları da motive etmelisiniz.

    2. Dürüstlük:


    İnsanlar, iyi bir yöneticiye dürüstlüğünden ötürü güvenirler. Çalışanların onlar için sonuna kadar savaşacağınızı, dedikleriniz yapacağınızı ve kurallara uyacağınızı bilmeleri gerekiyor.



    3. Güvenilebilirlik:


    Güvenilir bir insan olmanız gerekiyor. Gerek astlarınız, gerekse de üstleriniz size güvenebileceklerini bilmeliler. Kuruluştaki diğer kişiler size güvenebilmeliler.


    4. İyimserlik:


    Geleceğe umutla bakıyor musunuz? İyimser bir bakış açısı çalışanların moralini yükseltmeye yardımcı olabilir. Olumlu tavırlarınız çevrenizdekilere ilham verebilir ve işleri daha kolay tamamlamalarını sağlayabilir.


    5. Özgüven:


    Kendinize güveniyor musunuz? Özgüvenli kararlar alıp çevrenizdekilere iyi kararlar verebildiğinizi göstermeniz gerekiyor. Siz özgüvenli oldukça çalışanlarınız da kendilerine daha fazla güvenecekler.


    6. Sükûnet:


    Yönetici olarak, baskı anında ayakta kalmayı başarmalısınız. Sakin kalarak gerekeni yapabilme yeteneği iyi bir yöneticide mutlaka bulunmalı.


    7. Esneklik:

    Değişen durumlara ayak uydurabilmek için iyi bir yöneticinin belirli bir oranda esnek olması gerekiyor.

    8. Sektörel bilgi:

    Çalıştığınız sektörle ilgili ne biliyorsunuz? Sorulara doğru yanıt verebilmek ve daha etkin çalışabilmek için sektörünüz hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çalışanların sektörel bilgiye ihtiyacı olmasa da yöneticilerin kesinlikle var.


    9. Ne zaman görev dağıtımı yapacağını bilmek:


    Etkin bir yönetici bazı işlerin görev dağılımı yöntemi ile yapılması gerektiğini bilmelidir. Hangi çalışanınızın hangi göreve daha uygun olduğunu bilmeli ve onları başarılı olacakları ilgili projelere atamalısınız.


    10. Düzenlilik:


    İyi bir yönetici olmak için düzenli olmanız gerekiyor. Projelerinizin, çalışanlarınızın ve verdiğiniz görevlerin takibini yapmak iş dünyasının zirvesine çıkmak için son derece önemli.



    11. Temel para yönetimi:



    Temel mali konseptleri anlarsanız belirli bir proje için tahsis edilen parayı nasıl yöneteceğinizi de anlayabilirsiniz.



    12. İş hiyerarşisi:


    İş hiyerarşisinin varlığını kabullenin ve emir komuta zincirine uyun. Kendi görevlerinizi ve kime rapor vereceğinizi bilin. Astlarınızın da durumdan nasıl etkilendiklerinden haberdar olun.



    13. Yasal yaptırımlar:

    Hukuk uzmanı olmanız gerekmese de, fiziksel taciz, işe alım ve işten çıkarım uygulamaları, gizlilik ilkesi gibi konuların yasal yaptırımları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.



    İletişim Özellikleri:
    İyi bir yöneticinin çevresindekilerle etkin biçimde iletişime geçmesi gerekiyor. İletişimle alakalı birçok farklı özelliği gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. Çabalarınızın sonuç verebilmesi için iletişim kurma yeteneğinizi geliştirmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Yöneticilik görevlerinizi yerine getirebilmek için sahip olmanız gereken bazı iletişim özellikleri şunlar:


    14. Yazılı iletişim:


    Yazı yoluyla etkin bir iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. İyi bir yöneticinin e-postalarda ve teşekkür notlarında profesyonel biçimde, dil bilgisi kurallarına uyarak kendini ifade edebilmesi gerekiyor.



    15. Toplum önünde konuşma:

    İyi bir yönetici olarak toplum önünde nasıl konuşmanız gerektiğini bilmelisiniz. İster bir röportaj, isterse de çalışanlarınızla yaptığınız bir toplantı olsun kelimelerinizi doğru seçmeniz ve fikirlerinizi karşı tarafa başarıyla aktarmanız gerekiyor.



    16. Yapıcı geri bildirim:


    Hem çalışanlarınıza hem de diğer insanlara yardımcı olacak biçimde geri bildirim vermeyi öğrenmeniz gerekiyor.



    17. Aktif dinleme:

    En önemli iletişim becerilerinden birisi de karşıdaki kişiyi dinlemek. Çalışanlarınızın, üstlerinizin ve müşterilerinizin sözlerine kulak vermeyi ve bunları dikkate almayı unutmayın.



    18. Açık olmak:

    Talimat verirken ne istediğiniz ve beklediğiniz sonuç konusunda açık olun. Çalışanlarınızın onlardan yapmalarını istediğiniz şeyi iyice anladıklarından emin olmanız gerekiyor.



    19. Sunumlara hazırlık:

    Sunumunuzu yapmadan önce, akıcılığı sağlayabilmek için sunumunuza iyi hazırlanmanız ve birkaç deneme yapmanız gerekiyor.



    İlişki Özellikleri:
    Yöneticilik yaparken çevrenizdekilerle kurduğunuz ilişkilerde karakteriniz büyük bir rol oynuyor. Çalışanlarınızın hem sizinle olan ilişkisini, hem de kendi aralarındaki ilişkileri yönetmeyi bilmeniz gerekiyor. Ayrıca üstlerinizle de iyi ilişkiler kurmalısınız. Böylece hiyerarşi halkasının alt ve üst zincirleri arasında köprü görevi görebilirsiniz.



    20. Müşteri hizmeti:


    Müşteri hizmetinin bir ilişki niteliği olduğunu öğrenince şaşırabilirsiniz. Fakat bu gerçekten de doğru. İyi bir yönetici olmak istiyorsanız müşterilerle iyi ilişkiler kurabilmeniz gerekiyor. Müşterilerinizle empati kurabilmeli, olaylara onların gözünden bakabilmelisiniz.




    21. Ara buluculuk:


    İnsanları nasıl uzlaştıracağınızı biliyor musunuz? İyi yöneticiler genellikle çalışanlar arasında, çalışanlarla müşteriler arasında ya da bir üstle çalışan arasında ara buluculuk yaparlar. Ara buluculuk özelliğinizi geliştirin ve iyi bir yönetici olmak için fikir ayrılıklarını çözme tekniklerini öğrenin.



    22. Takım oyunculuğu:

    Bir ekibin parçası mısınız? Eğer etkin bir yönetici olarak başarıya ulaşmak istiyorsanız takım oyuncusu olmanız gerekiyor. Başkalarıyla birlikte çalışma fikrine sıcak bakın ve başarı ihtimalinizi artırın.



    23. Saygı:


    Yönetici olarak saygı görmek istiyorsanız çalışanlarınıza saygı göstermelisiniz. Çıtayı belirlemek ve saygıya dayalı bir ilişki oluşturmak sizin elinizde.



    24. İşbirliği:

    Hem ekibinizle hem de diğer insanlarla işbirlikleri kurmanız gerekiyor. Başkalarıyla uyum içinde çalışabilmeli, farklı fikirleri ve kişilikleri birbirine kaynaştırabilmelisiniz.



    25. İnsanlara değer vermek:

    İyi bir yönetici, çalışanlarına kendilerini değerli hissettirebilmelidir. Bütün araştırmalar çalışanların üstlerinden takdir beklediğini gösteriyor. Ayrıca çalışanlarınızın size katkıda bulunabilmesi için de onları takdir etmeniz ve zaman zaman övmeniz şart.
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.