Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Çağdaşlaşma ve batılılaşma arasındaki farklar

Çağdaşlaşma ve batılılaşma arasındaki farklar

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Viento

    • 2020-10-28 05:21:36

    Cevap :

    Batılılaşma, modernleşmeyi mümkün; ancak Batı'yı modernleşmenin kaynağı olarak gören yaklaşımdır. Dolayısıyla modernleşmenin batılılaşmayla ilgisi mekansaldır.

    Çağdaşlaşma ise modernleşmeyi yine mümkün görür; ancak modernleşmeyi mekansal değil, zamansal bir kavram olarak ele alır.
    Çağdaşlaşmaya göre önemli olan modernliğin zamansal bilincini yakalamaktır. Bunun için de batı toplumlarını örnek almak şart değildir.
    Çağdaşlık, çağın bilinci hangi toplumda ortaya çıkıyorsa oradan edinilebilir.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-10-28 14:14:18

    Cevap : Çağdaşlaşmak diğer devletlerle veya toplumlarla aramızda dönem farkı olmaması demektir. Neyi sabit aldığımıza göre değişecek göreceli bir kavramdan bahsediyoruz çağdaşlaşma için. İlkel dönemde savaşsal mücadelede ok kullananlar taş atanlara göre çağdaştı. Çağdaşlığı burada ileride olmakla değerlendiriyoruz. Veya da Avrupa için konuşalım. Paganist dönemi yaşayan dağlı kesim, 2000 yıl önce çağdaştı. Çünkü dönemlerindeki popüler olandan yanaydılar. Ancak Orta Çağ dönemi Avrupasında eksen Kiliseye kaydı. Yani 400 yıl önce derebeylik çağdaştı.

    Batılılaşma ise daha özeldir. Yani çağdaşlık tüm dünyayı kapsıyorken batılılaşma denilen olgu Avrupa, Kuzey Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi  belli başlı ülkeleri kapsamaktadır. Batılılaşma ile çağdaşlaşma arasındaki karışıklık da Batılı sayılan ülkelerin diğer dünya ülkelerinden bazı konularda daha ileride olmasından kaynaklanmakta. Halbuki batılılaşma dediğimiz, batılı ülkeleri oluşturan toplumların yaşayışlarına uygunluğu ve benzerliği kabul eder. Halbuki o toplumları oluşturan gelenek görenekler, ahlaki ve toplumsal değerler, hayaller ve düşünüşler bizlerin karakterine uygun değildir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.