Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Çözümleme kelimesinin eş anlamlısı

Çözümleme kelimesinin eş anlamlısı

Bu soruya 5 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-01-26 08:56:48

    Cevap : Çözümleme kelimesinin eş anlamlısı ANALİZ, TAHLİL ve ANALİTİK tir..

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2021-01-26 08:56:48

    Cevap :
    Bulmacada 'Çözümleme kelimesinin eş anlamlısı' sorusunun cevabı olan 'ANALİZ - TAHLİL - ANALİTİK' kelimesinin sözlükte eş anlamı nedir:
    ANALİZ kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Çözümleme (9 harfli)
    2. Tahlil (6 harfli)
    TAHLİL kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Çözümleme (9 harfli)
    ANALİTİK kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Çözümlemeli (11 harfli)
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2021-01-26 08:56:48

    Cevap :
    Sözlükte ANALİZ Nedir:

    Analiz Nedir ? (Tanımları)

    1. Bir bileşiğin kendisinden daha basit maddelere parçalanmasına analiz denir. 2. Analiz bir konuyu (maddi veya düşünsel) temel parçalarına ayırarak, daha sonra parçaları ve aralarındaki ilişkileri tanımlayarak sonuca gitme yoludur. 3. (Edebiyat) Bir bütünü parçalarına ayırarak ayrıntılı inceleme. Bir edebî eserin analizi, olayların, kişilerin ve üslûbun ayrı ayrı incelenmesi yöntemiyle yapılır. Analizden çıkarılan sonuç bir tartışma konusu olursa bu duruma eleştiri denir. 4. (Kimya) Bir maddenin kimyasal bileşimini saptama işi. Kimyasal analiz, bir örnekteki maddelerin cinsini saptayan nitel (kalitatif) analiz ve miktarlarını saptayan nicel (kantitatif) analiz olmak üzere ikiye ayrılır. Klasik nitel analiz, ısıtma, alev deneyi gibi basit deneylerden sonra iyonları gruplar hâlinde ayırıp sonra tek tek belirlemek biçiminde yürütülen kimyasal tepkimelere dayanır. Gözlenen, genellikle koku, renk değişimi ve çökelti oluşumudur. Klasik nicel analiz, gravimetrik (ağırlığa dayanan) ve volumetrik (hacime dayanan) analiz gibi iki dala ayrılır. Modern analizlerse, çoğunlukla örneğe zarar vermeden, çok duyarlı aletlerle yapılır. Kolorimetri (renkölçüm), spektrofotometri (tayf ışıkölçüm), polarografi, kütle spektroskopisi, diferansiyel ısıl analiz, potansiyometrik titrasyon, bunlardan bazılarıdır.

    Analitik Felsefe Akımı

    Analitik felsefe akımı, 1900'lü yılların geleneksel düşünce sistemlerini eleştirerek kurulan ve felsefesini bu yönde geliştiren bir felsefe okuludur. Bu akım, analitik felsefe dışında; Analiz, Oxford Felsefesi ve Cambridge Analiz Okulu gibi adlarla da anılmaktadır.

    Analitik Felsefe Akımının Kurucuları ve Üyeleri

    Analitik felsefenin kurucuları Cambridge filozofları G.E.Moore ve Bertrand Russell'dir. Bu filozoflar; Gottlob Frege, Ludwig Wittgenstein, Rudolf Carnap, Kurt Gödel, Karl Popper, Hans Reichenbach, Herbert Feigl, Otto Neurath ve Carl Hempel gibi isimlerden etkilenmişlerdir. Russell ve Moore'u İngiltere'de C. D. Broad, L. Stebbing, Gilbert Ryle, A. J. Ayer, R. B. Braithwaite, Paul Grice, John Wisdom, R. M. Hare, J. L. Austin, P. F. Strawson, William Kneale, G. E. M. Anscombe ve Peter Geach; Amerika'da ise Max Black, Ernest Nagel, C. L. Stevenson, Norman Malcolm, W. V. Quine, Wilfrid Sellars ve Nelson Goodman Avustralya'da A. N. Prior, John Passmore ve J. J. C. Smart takip etmişlerdir.

    Analitik Felsefe Anlayışı

    Analitik felsefe Hegel kökenli "Mutlak Gerçeklik" kavramı ve idealist sentezine karşı bir reaksiyonu temsil eder. İdealist felsefede; gerçeğin görünüşlerden büsbütün bağımsız olduğu ve felsefenin de bu bağımsız alanla ilgilendiği kabul edilmekteydi. Analitik felsefede ise felsefenin işlevinin duyularımızdan bağımsız olduğu varsayılan veya inanılan alanla ilgili spekülasyon yapmak değil, bilgi dediğimiz şeyin hangi anlamda bir bilgi olduğunu lingüistik araştırmalarla analiz etmek ve felsefeden entelektüel kargaşa veya yanlış anlama gelen ve hatta yanlış sorulan soruları ayıklamak olduğunu kabul edilmektedir.

    Analitik Felsefe Hakkında Ek Bilgiler

    Analitik felsefe pozitivizmin 20. yüzyılda çağdaş bir görünüm almış şeklidir. Neo-pozitivizm ya da mantıkçı pozitivizm olarak da bilinen bu anlayışa göre felsefenin asıl uğraş alanı dildir. Bu yaklaşıma göre felsefe; varlık, değer ve tanrı üstüne doğruluğu test edilemeyen öğretiler öne sürmemelidir. Felsefenin görevi dildeki kavramları çözümlemektir. Bu felsefe anlayışına göre bilime dayanan bilgi doğru bilgidir. Bir bilginin doğru olup olmadığını anlamak için de bilginin analizi gerekir. Bu amaçla bilimin kullandığı önermelerin kuruluşu ve yapısı incelenir. Bu da dil analizidir. Analitik felsefeye göre felsefede ortaya çıkan sorunlardan birisi bulanık mantıksal çıkarımlar; diğeri değişik anlamları olan sözcüklerin bir birine karıştırılmasıdır. Bu nedenlerden kaynaklanan sorunları çözmek için de bulanık mantıksal çıkarımlar yerine açık-seçik mantıksal çıkarımlar oluşturmak ve tek anlamlı sözcüklerden oluşan yapay bir dil sistemini kurmak gerekir. Bu akımın başlıca temsilcileri; Ludwig Witgenstein, Moritz Schlick, Rudolf Carnap ve Hans Reichenbach’tır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2021-01-26 08:56:48

    Cevap :
    Sözlükte TAHLİL Nedir:
    çeşitli yönlerden veya maddelerden oluşan bir şeyi çözümleme.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2021-01-26 08:56:48

    Cevap :
    Sözlükte ANALİTİK Nedir:
    Analitik Nedir :
    1. Ayristirma yoluyla elde edilen.
    2. Analitik : Çözümlü
    3. Analitik sıf. (fr. analytique). Analiz ile ilgili.
    4. Felsefe. Analitik yargı diye Kant'tan beri, özne kavramının mantıkça ve zorunlulukla yüklemi kapsadığı yargılara denir. Demek ki bir terimden öbürünü çıkarmak için, bunlardan birini çözümlemek yeterlidir.
    |a| 1. tikelerin analitiği, Kant'ta anlık ilkeleri ve bu ilkelerin olaylara uygulanma kuramı.
    |b| Pratik aklın, güzelin, yücenin analitiği, ödev,, güzel, yüce kavramlarını belirlemeğe yarayacak ilkelerin açıklanması.
    |c| Aşkın analitik, Salt Aklın Eleştirisi'nde Kant'in bir bölüme verdiği ad. Bu bölümün konusu, bütün bilgimizin, anlığın bilgiye getirdiği ve kattığı salt veya önsel (a priori) unsurlara ayrılmasıdır.
    5. Kimya. Analitik kimya, asal analiz ve eleman analizi ile uğraşan kimya dalı.
    6. Leng. Analitik diller, analize dayanan, yani çeşitli fikirleri ve bu fikirler arasındaki bağlantıları ayrı ayrı kelimelerle karşılayan diller: Fransızca analitik bir dildir. (Analitik dillerin başlıca özellikleri şöyle sıralanabilir: hallerin yokluğu veya çok az oluşu, cins ve sayı gösteren bükünlerin önemli bir yer tutması, öntakıların, tanım edatlarının, belirleme sıfatlarının, yardımcı fiillerin sık kıllanılması, cümle yapısının, her kelimeyi belirli bir yerde tutan kalıplara uyması.) [Zt. Sentetik Diller.]
    7. Matematik. Analitik fonksiyon, bir dizi türevleri olan bir / (x) fonksiyonu: bu türevlerle Maclaurin serisi kurulduğunda, bu serinin toplamı yine / (x)'e eşit bulunur. (Bu halde ilk n toplamı alınıp sınırlanan açılımın Hn kalanı sıfıra yaklaşır; bu hale tekabül eden Maclaurin serisine analitik seri denir. Bazı fonksiyonlar analitik değildir ve Maclaurin seri x'in her değeri için ya ıraksak veya yakınsak fakat toplamı / (x)'ten farklı olur ve bu halde Rn kalanı sıfıra yaklaşmaz.) ;
    |a| Analitik geometri, cebirin geometriye uygulanması.
    |b| Analitik uzatma (analitik temdit veya devam da denir), bir nokta yakınında belirli.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.