Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Defterinize, Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." sözünü açıklayan bir yazı yazınız.

Bu soruya açıklama yazılmamış..
7. Sınıf

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.
    sebebsiz21 1 Takipçi

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-05-08 19:21:33

    Cevap : Defterinize, Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." sözünü açıklayan bir yazı yazınız.

    Sanat
    asırlardır insanoğlunu tanıtan bütün özelliklerini yansıtan geçmişini gelecek nesillere taşıyan en temel ögedir. Sanat bir toplumun kimliğidir.

    Sanatla farklı insan gurpları arasında etkileşim daha kolay olur. Anlatılmak istenen bir olay bazen yayılmak istenen bir idea sanat sayesinde kıtalar aşabilir. Sanatı gelişmiş toplumun refah seviyesi de yükselir gelişmişliği de artar. Eğitimi ilgi alanı bakış açısı çağdaşlığı herşeyi sanatla orantılıdır bir bakıma.
    Atatürk sanatı seven sanatçıya değer veren onları destekleyen bir liderdi. Çocukluğundan itibaren sanata ilgi duymuş ve sanatın bazı dallarıyla çok yakından ilgilenmiştir.

    Atatürk, sanatın tanımını şu sözlerle açıklamıştır: "Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu anlatım sözle olursa şiir, ezgi ile olursa müzik, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur."

    Sanatın bir toplumun ilerlemesindeki öneminin ve vazgeçilmezliğinin bilincinde olan  Atatürk bunu şu sözüyle belirtir; '' Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından bir kopmuş demektir.''

    Atatürk'ün zamanında yapılmış bazı binaların güzelliği, ülkemizdeki çağdaşlaşma hareketini ifade edebilecek nitelik taşımaktadır. Ayrıca mimarî eserlerin korunmasına verdiği önem de Atatürk'ün mimarîye olan ilgisinin önemli kanıtlarındandır.

    Atatürk'ün sanatçılarla ilgili düşüncelerini ifade ettiği sözleri ise şunlardır: "Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve uğraşlardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır." "Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız." “Sanatkar el öpmez, sanatkarın eli öpülür.”

    Türkiye’de yüksek bir medeniyet seviyesine ulaşılması hedefini yakalayan Atatürk, sanata verdiği önemle modern Türk sanatlarının öncüsü ve mimarı olmuştur.

    Ulu Önder, eşsiz devlet adamı Atatürk’ü örnek alarak çocuklarımıza, gençlerimize sanat sevgisini teşvik etmeliyiz. Yetenekli gençleri desteklemeliyiz. Çünkü sanat bir lüks değil, toplumların ilerlemesi için bir zorunluluktur.

    sanat ve atatürk

    Diğer Cevaplara Gözat
    Remix Adam1 Takipçi
    Cevap Yaz Arama Yap

    sebebsiz21

    • 2021-05-07 16:36:59

    Cevap : Ülkenin gelişmişliği ile sanat alanındaki gelişimi paraleldir denilebilir. Sanata alanında ne kadar gelişmişse, dünya üzerindeki değeri o kadar artar. ... Atatürk, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözüyle, sanatın bir toplum için ne kadar önemli olduğunu anlatmak istemiştir. Benden bu kadar knka ok.
    Hera1 Takipçi
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.