Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Deneme yazarken biçimsel kurallar

Deneme yazarken nereye neyi nasıl yazmalıyım örnek başlık nereye yazılır. Deneme yazarken kağıdın neresinden başlayıp başlığı nereye yazmalıyız?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Mandalina

    • 2020-01-10 06:40:22

    Cevap : Deneme Yazısı Biçim / Görünüş Özellikleri
    1) Deneme, kesinlikle düz, beyaz ve çizgisiz bir A4 kağıda yazılmalıdır. Eğer düz yazma konusunda sorun yaşıyorsanız altına çizgili kağıt koyabilirsiniz; fakat bunun iz bırakmadığından emin olmalısınız.

    2) Kullanacağınız kağıdın sol yanından 4 cm, sağ yanından 1,5 cm; üst tarafından 4 cm ve alt kısmından 3 cm kenar boşluğu bırakmalısınız. Bu boşlukları bırakmanızın mantıklı bir gerekçesi vardır. Deneme kağıdınızın dosyalanması veya herhangi bir kenarına not alınması gerektiğinde kenarlarında yeterli boşluk olmalıdır.

    3) Denemeyi eğer bir sınav sorusu olarak yazıyorsanız siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Eğer bir yarışmaya falan katılacaksanız, bunu tükenmez kalemle de yazmanız mümkündür. Renkli kalem kullanımı, Denemeyi sunacağınız kişi veya kurumun açıklayacağı kurallarla belirlenir.

    4) Başlık tam ortalı olmalı, ilk harfleri ya da tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.

    5) Paragraf başlarında mutlaka 3 cm kadar boşluk bırakılmalıdır. Bu boşluklar tüm paragraflarda eşit olmalı ve yukarıdan bakıldığında tüm paragrafların aynı hizada başladığı görülmelidir.

    6) Paragrafın içerisindeki satırların arasına boşluk bırakılmaz. Tüm satırlar alt alta gelecek şekilde yazılır ve aralarındaki boşluklar aynı olmalıdır. Yalnız paragraf bitiminde bir satır boşluk bırakılır.

    7) Satır sonuna sığmayan kelimeler doğru bir şekilde kısa çizgiyle ayrılır ve aşağı kaydırılarak yazılır. Özel isimler, yabancı kelimeler vs. ayrılmaz. Ayrıca üst satırda bir harf kalamaz.

    8) Yazıda mutlaka yazım ve noktalama kurallarına uymanız gerekir. Cümleler büyük harfle başlar, uygun yerlerde noktalama işaretleri kullanılır. Sayıların ve özel adların yazımına dikkat edilir, vs.

    9) Eğer Denemeyi elde değilde bilgisayarda yazıyorsanız, vurgulanmak istenen kısımların kalın veya alıntı sözlerin eğik yazı biçimleriyle gösterilmesi mümkündür.

    10) Kağıdın temizliği çok önemlidir. Kağıtta kalem lekesi, buruşukluk, kat izi veya başka herhangi bir leke olmaması gerekir. Bunun için yazarken elinizin temiz olduğundan ve kağıtta iz bırakacak şeyleri uzak tutmakta fayda var.

    11) Denemenin bittiği yerin sağ alt kısmına adınızı ve soyadınızı yazabilirsiniz. Adınızın ilk harfi, soyadınızın ise tamamı büyük harfle yazılır. Ayrıca Denemelere kesinlikle imza atılmaz.

    12) Yazınız okunaklı, anlaşılır olmalıdır. El yazısı veya düz yazı kullanabilirsiniz. Yazıdaki harfler standart olmalıdır, yani boyutları ve şekilleri belirgin olmalıdır. Çirkin bir yazı, Denemenin anlamını gölgeleyebilir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Poseidon1 Takipçi
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.