Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Hukuk
  • 4 yıl önce
  • 2 Cevap

Denetimli serbestliğin ceza adalet sistemindeki yeri ve önemi

Denetimli serbestliğin ceza adalet sistemindeki yeri ve önemi

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-04-26 09:46:30

    Cevap : Denetimli serbestli ceza sistemi üzerindeki yükü hafifleterek, kişininde kendini kontrol açısından daha iyi rehabilite edebileceği bir yoldur.

    Denetimli serbestliğin sağladığı faydalar:
    1. Kişi cezasını sosyal çevresinden kopmadan kendisine ve topluma yararlı bir faaliyette bulunarak çekeceğinden rehabilite olacaktır.
       
    2. Kişiye verilecek rehberlik hizmetleri ile suçlu davranışın sebepleri tespit edilerek çözümüne çalışılacak, kişinin suçlu davranıştan arınarak topluma yararlı bir birey olması sağlanacaktır.
    3. Suça sürüklenen çocukların gerektiğinde barınma imkanı da bulunan bir eğitim kurumuna devamı sağlanarak suç ve suçlu davranışlardan arınması sağlanacaktır.
       
    4. Kişi Cezainfaz kurumuna alınmadığından devlet bütçesine önemli bir yarar sağlanacaktır.
       
    5. Suçtan zarar gören mağdura verilecek psiko-sosyal destek sayesinde suçun mağdura verdiği zarar en aza indirgenecektir.
    6. Meslek sahibi olmayan eski hükümlü ve mağdurlara verilecek eğitim programları ile meslek edinmeleri sağlanarak bu mesleklerini yapabilmeleri için gerekli destek sağlanarak üretken ve topluma yararlı bireyler olmaları sağlanacaktır.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Maralll1 Takipçi
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-04-26 09:47:44

    Cevap : AMAÇ :
    1. Mahkemenin belirtmiş olduğu koşullar ve süre doğrultusunda hazırlanan denetim ve denetleme planları çerçevesinde suça sürüklenen çocuk, şüpheli, sanık veya hükümlünün toplumla bütünleşmesi açısından ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet (rehberlik, psiko-sosyal), program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli uygulamaları hayata geçirmek.
    2. Haklarında karar verilen kişiler (çocuk-genç, yetişkin), denetimli serbestlik görevlileri ile mesleki çalışmalar yaparak bu kişileri suçtan uzaklaştırmak ve yeniden topluma kazandırmak.
    3. Suçtan zarar gören kişilere verilen zararları onarmak ve toplumu korumak.
    4. Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü sayısını azaltmak.
    5. Hafif suç işleyen hükümlülerin mesleki beceriliklerini artırmak ve onları özyönetim ve zaman yönetimi ve sorun çözme becerileri konusunda bilinçlendirmek.
    6. Çocuk hükümlülerin eğitim kurumlarına devamlılığını sağlamak.
    7. Eski hükümlülerin topluma uyum sürecinde onlara rehberlik etmek, toplumla bütünleşmesine katkıda bulunmak, Koruma Kuruluna başvuruda bulunarak işe yönlendirme konusunda yardımcı olmak.
    8. Amaçlarımız doğrultusunda daha güvenli ve huzurlu toplumda yaşamak için Koruma Kurulu üyeleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile irtibatlı ve koordineli bir şekilde çalışmak.

    SİSTEMİN YARARLARI :
    1. Ağır suç işlemiş hükümlüler ile küçük ya da hafif suç işlemiş kişilerin bir arada bulunma ihtimalini azaltarak, özellikle ilk kez suç işlemiş genç hükümlülerin suçu alışkanlık haline getirmelerinin ve tekrar suç işlemesinin önüne geçilmiş olur. 
    2. Kişi almış olduğu cezayı toplum içerisinde çekerek aile ve sosyal çevresi ile normal ilişkilerini korur.
    3. Cezanın, ceza infaz kurumu dışında infaz edilmesi sağlanarak suçlunun ekonomik bakımdan tam anlamıyla devlete tabi olması önlenir böylece devlet üzerindeki ekonomik yük hafifletilmiş olur.
    4. Denetimin bir türü olan kamu hizmeti cezası ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel ihtiyacı giderilerek ( istihdam olanağını kısıtlamaksınız ) kişi topluma vermiş olduğu zararı topluma hizmet ederek karşılaması sağlanır.
    Maralll1 Takipçi
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.