Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Devasa Bir Topla Yapılan Modern Egzersiz Codycross

Bulmacada Devasa Bir Topla Yapılan Modern Egzersiz sorusunun 7 harfli cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-07-27 17:18:02

    Cevap :
    Bulmacada 'Devasa Bir Topla Yapılan Modern Egzersiz' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Devasa Bir Topla Yapılan Modern Egzersiz' sorusunun yanıtı 7 harflidir ve cevaba ise Pilates yazabilirsiniz.


    Kütüphane - Grup 285 - Bulmaca 5

    Sözlükte Pilates Nedir:

    Joseph PILATES Kimdir?


    "10 Derste farkı hissedeceksiniz 20 derste farkı göreceksiniz 30 derste yepyeni bir vücudunuz olacaktır..."

    Pilatesin yaratıcısı olan Joseph Hubertus Pilates 1880 senesinde Almanya`da dünyaya geldi. Doğduğu zaman raşitizm ve astım hastalığı vardı ve doktorlar ailesine çok uzun süre yaşamayacağını söylemişti. Joseph Pilates, vaktinin çoğunu evde çeşitli tıp ve özellikle Uzakdoğu sporları ile ilgili kitapları karıştırarak, kendisini bu iki dertten kurtarabilmek çözümleri arayarak dört duvar arasında geçirdi. Amacı tıp ve spor kitapları okuyarak kendi hastalıklarına çözüm aramaktı. Bu nedenle yoga, kayak, dans, savunma sporu ve ağırlık çalışmaları üzerinde uzmanlaştı ve tüm bunların birleşimi olarak pilatesi yarattı... Birinci Dünya Savaşı başladığı zamanlarda İngiltere`de İngiliz polislerini çalıştırıyordu. Daha sonra Almanya`ya dönerek savaşta ağır yaralanmış, çeşitli organlarını kaybetmiş veya organları işlevlerini kaybetmek üzere olan askerleri çalıştırmaya başladı. Klasik pilates hareketleriiyle muazzam başarılar elde etti. 1926 senesinde Amerika`ya gitmeye karar verdi, orada aslında hemşire olan eşi Clara ile tanıştı ve hemen arkasından New York`ta ilk pilates stüdyolarını birlikte açtılar. Uzun süre ilk müşterileri erkekler oldu, daha sonra kadınlarda ders almaya başladılar Joseph ve Clara Pilates`ten. Karı koca durmadan yeni hareketler yaratmaya, aralıksız kendi vücutları üstünde denemeye ve başarı elde ettikleri pilates hareketlerini öğrencilerine öğretmeye ve yaptırmaya başladılar... Joseph Pilates çok ağır antrenman programları olan boksörleri, New York bale öğrencilerini çalıştırdı. 1967 senesinde 87 yaşında öldüğünde kendi yarattığı onlarca klasik pilates hareketi, binlerce duruş bozukluklarından kurtulmuş, vücudu forma girmiş, fazlalıklarından kurtulmuş, sağlıklı kaslar yapmış insan bıraktı arkasında...

    Pilates Nedir?

    Pilates tüm dünyada kabul gördüğü üzere fizyoterapi temelli bir rehabilitasyon yöntemidir. Bir spor dalı degildir müsabakası hakemi sporcusu yarışması uluslararası kuralları yoktur olması da mümkün değildir. Tüm dünyada da bu şekilde kabul görmektedir. Kas ve iskelet sisteminde oluşabilecek problemleri engellemek için koruyucu olarak uygulanabileceği gibi kas ve iskelet sisteminde meydana gelen problemler(bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, skolyoz, kifoz, lordosis vb.) sonrası da doktor ve fizyoterapistlerin tedavileri ardından tedaviyi destekleyici amaçlı egzersizlerin sürekli hale getirilmesi amacıyla uygulanabilmektedir.

    Tüm dünyada büyük ilgi uyandıran Pilates, son yıllarda ülkemizde de çok popüler. Yaralanma riskini ortadan kaldırması ve çok az enerji harcayarak uygulanabilmesi, bu metodun 7`den 70`e geniş bir yaş aralığında yapılabilmesini sağlıyor. Farklı bir felsefe pilates: Pilatese göre: devamlı, düzenli ve akılcı bir şekilde yapılan vücut geliştirme sayesinde günlük işlerimizi daha kolay, daha doğal ve daha doyurucu bir hale getirebiliriz.

    Egzersiz salonlarında verilen egzersiz programları kas kuvvetini devamlı korumayı ve kuvveti sürekli artırmayı özendirici bir eğilim gösterir. Bu şekilde: kuvvetli kaslar daha kuvvetli, zayıf kaslar daha zayıf hale gelir. Pilates metodunda ise bunlara zıt olarak sonuçlar geç dönemlerde ortaya çıkar. Fakat yararları oldukça açık ve nettir. Ayrıca Pilates yönteminde egzersizlerle elde edilen sonuçlar, egzersizler bırakıldıktan sonra da devam eder.

    Pilates, bedenin dengesine ve sağlıklı duruşuna yardımcı olan, omurgayı desteklemekte belirgin işlevi olan merkez kas grupları üzerine yoğunlaşan, aynı zamanda nefes teknikleri ve zihinsel konsantrasyon da içeren, güçlendirici, sıkılaştırıcı ve dengeleyici bir egzersiz programıdır.

    Mat Pilates, mat üzerinde bölge bölge kasları çalıştırarak, ayakta ve yerde yapılan hareketler dizisiyle kas dokusunu güçlendirirken aynı zamanda vücut dayanıklılığını, kemik yoğunluğunu ve eklemlerin hareket kabiliyetini de artırır. Yogatime’da Mat Pilates dersleri yapıyoruz; kimi zaman bant gibi yardımcı malzemeler kullanılmakla birlikte, coğunlukla malzemesiz, yalnızca kendi beden ağırlığınızı kullanılarak Pilates dersleri uygulanmaktadır.

    Bedeninizde hızlı bir toparlanma, karın, kalça ve bacaklarda sıkılaşma, duruşunuzda bir güçlenme arayışındaysanız Pilates tam size göre! Daha ilk derste etkilerini hissedeceğiniz Pilates ile bir kaç ay içinde bedeninizdeki değişimi gözlemleyin.

    Pilatesin Faydaları

    * Güç, esneklik ve dengede artış,
    * Kasların şişkinleşmeden uzun ve zarif biçimlenerek güçlenmesi,
    * Gövdenin merkezini desteklemek üzere derin abdominal(karın) kaslarının gelişmesi,
    * Zihin-beden koordinasyonunu sağlanması,
    * Bedeni, incinmeye daha az eğilimli hale getirecek etkili hareket biçimleri ile koşullandırmak,
    * Stres seviyesinde düşüş, enerji hissinde artış,
    * Doğru duruş hizasını sağlamak,
    * Daha güçlü ve esnek bir omurga,
    * Eklemlerin hareket alanı ve kabiliyetinde artış,
    * Kan dolaşımını artış,
    * Sırt ağrılarında azalma veya tamamen rahatlama,
    * Doğru kas gruplarını entegre ederek, egzersizlerde ve yaşamda gereğinden çok kullanılan kas gruplarına binen yükte azalma,böylece incinme ve gerginlik olasılığında düşüş,
    * Hareketlilik, çeviklik ve dayanımda artış,
    * Bedenin görünümü ve hissinde iyileşme.

    Daha ilk dersin ardından gövdenin merkezinin çalıştığını hissedeceğiniz Pilates ile, hem bugün daha hafif, güçlü ve esnek bir bedene kavuşma, hem de ileri yaşlarda omurganın sağlığını devam ettirme şansınız var!

    Pilatesin Prensipleri

    Pilatesin Altı Anahtar Prensibi


    Pilates sadece bir egzersiz değildir. Pilates sadece özel hareketlerin rastgele bir seçimi de değildir. Pilates fiziksel gücü, esnekliği ve koordinasyonu artıran ve aynı zamanda stresi azaltan, zihinsel odaklanmayı güçlendiren ve besleyen, iyi duyuları geliştiren bir fiziksel ve zihinsel kondisyon sistemidir. Pilates anatomisinin patlamasından önce, gelişmiş sisteme olan birçok farklı yaklaşımı not almak önemliydi.

    Pilatesin Prensiplerinin Bulunması

    Joseph Pilatesin özel olarak metodu için ilkelere yazmamış olmasına rağmen, bu prensipler sayfalarca yazılarından, film görüntülerinden ve diğer materyal arşivlerinden, sayfalarca yazılarından açıkça çıkarılabilir. Pilates okuluna bağlı olarak, bu prensipler listesi ve onların sundukları yol biraz değişebilir; bununla birlikte nefes alma, konsantrasyon, merkez, kontrol, kesinlik ve akıcı hareket listesi bu Pilates yaklaşımlarının birçok ana şeklini ve genel olarak sistemin temeli olarak kabul edilen prensiplerin arasında yer almaktadır.

    SOLUNUM

    Bütün temel prensiplerin eşit önem taşımasına rağmen, solunumun ve bunun birçok içeriğinin önemi solunumun esas ve önemli rolünün ötesinde gözetlenebilir. Bu görüş Pilates çalışması için bazı ana yaklaşımları kapsar fakat hepsini kesinlikle kapsamaz. Bu bağlamda, solunum; motorun güç merkezinin yakıtı gibi Pilatesin yakıtı olarak tanımlanabilir. Joseph Pilatesin kabul ettiği gibi, vücudun, zihnin ve ruhun yapısı olarak gösterilebilir. Bu bakış açısından solunum bütün temel amaçlara ortak bir nokta olarak –bir anlamda hepsi birbirine dikili- hizmet edebilir.

    Solunumun kendisi hayatın anahtarlarından biri –hayat için gerekli olan kaslar sadece solunumla ilgili iskelet kaslarıdır- ve solunum çantada kekliktir. Solunumun altında yatan anatomiyi anlamak, solunumun kullanımını en uygun şekilde kolaylaştırabilir. Solunum ile ilgili anatomik gelişimin karışıklığı yüzünden, solunum bu bölümden sonra daha derin anlaşılacaktır.

    Konsantrasyon

    Konsantrasyon tek bir objeye direk olarak dikkat verme olarak tanımlanabilir, bu durumda Pilates egzersizi devreye girer. Bir Pilates uygulayıcısının niyeti egzersizleri şu anki yeteneği el verdiği oranda doğru şekilde sergileyebilmektir. Bu konsantre gerektirir. Zihinsel kontrol listesinin noktaları ile her egzersize yoğunlaşarak başlayın. Bilinçli nefes alma modelini ve kasların çalışır duruma gelmesi birkaç saniye veya bir dakika hatta iki dakika bile alabilir. Vücudunuzun duruşuna ve egzersizin doğru duruşunu ve durumunu elde etmeye konsantre olun. Seans sırasında zihinsel konsantrasyonu elde edin.

    Merkez

    Merkez konsepti birçok değişik anlama sahip olabilir. İlk olarak vücudun ağırlık merkezi ile alakalıdır. Vücudun ağırlık merkezi her pratiğin eşit bir şekilde ağırlığının dağıldığı tek noktadır- öyle bir nokta ki vücudun askıya alabileceği ve dengesini tamamen bütün yönlere verdiği.

    Her insanın kendi kişisel ağırlık merkezi farklı bir şekilde inşa edilmiştir. Ağırlık merkezinin açık bir şekilde uzandığı yer egzersizin nasıl hissettirdiğini ve başarmanın zor veya kolay olacağını etkiler. Bununla birlikte esneklik eksikliği yaşayan bir insanın egzersizlerde başarısız olacağını başarısız yaymak yanlıştır. Başarı eksikliğinin vücut ağırlık dağılımı ve insanın vücudunun yapısından daha fazla yapacağı şey vardır. Kollar yanda ayakta dururken ortalama bir insanın ağırlık merkezi insanın yüksekliğinin yüzde 55 kısmında, tam olarak ikinci kuyruk sokumunun önündedir. Bununla birlikte, önemli değişiklikler hücreler arasında olduğu gibi gözetlenebilir.

    Merkez ayrıca çekirdek ve kas çekirdeği ile de alakalıdır. Bu Pilateste 2. Bölümde güç merkezi olarak daha derin tartışılacaktır. Merkez ayrıca bütün hareketlerden ortaya çıkardığı sonsuz enerji dengesi hissi ile daha fazla olağandışı yan anlama sahiptir.

    Kontrol

    Kontrol, yapılan hareketin uygulama düzeni olarak kabul edilebilir. Kontrolün ele alındığı doğal olan, ustalaşmaması gereken bir yetenektir. İlk defa birisi bir egzersizi uygularken, kadın veya erkek her şekilde kontrolünü kullanması gerekir ama yetenek arttıkça kontrol daha çok rafine olacaktır. Hareket performansı gösterirken yüksek derecede kontrol mekanizmasını kullanan kişi ve kullanmayan kişi arasında uzak bir farklılık olduğunu görebilirsiniz. Yüksek bir kontrol seviyesi; sıklıkla az ve daha küçük hatalar, tam hiza, daha iyi koordinasyon, daha iyi denge ve birden çok girişimden fazla egzersizi yapabilme yeteneği, daha az çaba harcama ve gereksiz kas gerginliğinden kaçınmayı getirir. Rafine edilmiş kontrol, daha çok rafine edilmiş güç programlarının gelişimi için olduğu gibi gerginlik ve esneklik ana kaslarının gerekli gelişimine adamış büyük pratik yapılmasını gerektirir. Bu pratikler ayrıca bu güç motor programlarının daha az dikkatle çalışmasına izin verir böylece bu dikkat sadece ihtiyaç olunduğunda dakika ayarlamalarını yapmak ve ince detayları yapmak için kullanılabilir.

    Kesinlik

    Kesinlik Pilatesi diğer birçok egzersiz sisteminden ayıran bir anahtardır. Kesinlik hareketin tam olarak uygulandığı biçim olarak tanımlanabilir. Sıklıkla bu egzersizin kendisi diğer egzersiz rejimlerinden çok farklı olmasa da uygulanma tarzı farklıdır. Anatomi bilgisi kesinliği geniş ölçüde hassasiyet başarmayı amaç eder. Hangi kasların çalıştığını veya çalışması gerektiğini anlayacaksınız. Vücudunuzu doğru bir şekilde hizaya getirecek ve egzersiz amaçlarını anlayacaksınız. Daha büyük hassasiyet, daha çok amaç elde edilmiş olur ve yapılan egzersizden büyük yarar elde edinilir Hassasiyet, Pilatesin hareket yaklaşımına ve öğrenme sürecinde uygulanması gereken bitmeyen doğrulamaların anahtarıdır.

    Hassasiyet izole edilmiş aktif kaslarla ve aynı zamanda gerekli kasların hareket etmesi için birleşmesi ile ilişkilidir. Hassasiyet, erişilen bir kas ile erişilmeyen arasındaki ve amacın elde edilmesi veya edilmemesindeki farkı yaratabilir.

    Akıcı Hareket

    Akıcı hareket çabalamanın esas özelliğidir. Akıcı hareketi, hareketin kesilmeden, düzgün bir şekilde yapılması olarak tanımlayabiliriz. Romaya Kryzanowska Pilates metodunu ‘’güçlü bir merkezden dışarıya olan akıcı hareket’’ olarak tanımlar. Akıcı hareket, hareketin derin anlaşılmasını ve kas hareket ve uygun zamanlamasının kesin iş birliğini gerektirir. Hareket profesyonelliği uygulanan pratikten geliştikçe, her hareket ve her seans akıcı olacaktır.

    Bazı yaklaşımların da ayrıca daha batıni akıcı hareke kullanımını destekler. Bu ifade, Mihaly Csikszentmihalyi’nin ‘’akıcı hareket insanın zihinsel odaklanma, tam niyetlenme ve aktivite gelişimi başarısındaki harekete geçirilmiş duyguya adamasını düzenleme durumudur’’ ifadesinden kopyalanmıştır.

    Bu altı prensip bu kitaptaki egzersizler ve günlük aktiviteler uygulanırken dikkate alınmalıdır. Bu altı prensibin müşterek paydası, her birinin fiziksel ve zihinsel birleşimden meydana gelir. Bu elementler vücut ve zihin ile bağlıdır ve bu kitabın geniş bir şekilde hayatınıza etkisi olacak anatomik yapıyı anlamanıza izin verir.

    Bu prensipleri hayatına ve Pilates pratiklerine uygulayan her insanın izlediği yol bireyseldir. Örneğin, bir insan; Pilatesi atletik performansını geliştirmek, kaslarını geliştirmek veya kendini yaralanmasını iyileştirmek için daha çok fiziksel bakış açısını vurgulayabilir. Başka bir insan zihinsel bakış açılarını vurgulayarak Pilatesi stresini azaltmak veya hayatındaki yoğunlaşma ve odaklanmayı geliştirmek için kullanılabilir. Buradaki önemli konu her egzersizin uygulanmasının ve sistemin bu kitapta gösterilen adımlarının dikkatsiz bir imitasyondan ibaret olmadığını, daha ziyade egzersizlerin şu anki fiziksel ve zihinsel duyarlılığınıza bağlı olarak nasıl yapılacağına ve bu altı prensibin nasıl uygulanacağının öğrenilmesine odaklanmaktır.
     

    Neden Pilates?

    İstatistikler, her 10 kişiden 8’inin, yaşamının bir döneminde, iskelet ve kas sistemi sorunun etkisi altında kaldığını gösteriyor. Pilates egzersizleri omurganın daha sağlıklı olmasını, vücudun doğru pozisyonda duruş alışkanlığını kazanmasını sağlıyor. Pilatesin en önemli özelliği, tüm vücudu esneterek omurların arasını açması.

    Pilates tüm vücudu eşit şekilde geliştirir. Düzenli gelişen kaslar yapılan her harekette forma girer. Pilates egzersizleri vücuttaki asimetrileri düzeltir.

    Dansın öncülerinden Martha Graham ve George Balanchine, pilates eğitiminin kas gücünden yararlanan ilk kişilerdir. Ayrıca yürüyüşçüler, koşucular, kayakçılar, dalgıçlar, golfçüler, beyzbol oyuncuları, jimnastikçiler, boksörler ve neredeyse tüm başarılı sporcular pilatesten yararlanmaktadır.

    Pilates için hiçbir zaman yaşlı sayılmazsınız ve pilatese başlamak için sağlıklı ve güçlü olmanız gerekmez. Pilates çalışarak zaten güçlenecek ve sağlığınıza kavuşacaksınız.

    Pilateste kullanılan Ped - O - Pull Aletinin; ünlü bir opera sanatçısına nasıl daha kontrollü nefes alması gerektiğini öğretmek için yapıldığını biliyor muydunuz?



    Eklem bölgelerini güçlendirip kasları sıkıştırarak kan dolaşımını hızlandıran pilates sayesinde daha düzenli nefes alır, esneklik kazanır, hareketlerinizde daha çevik olursunuz.

    Pilatesin nefes ve hareket egzersizleri kan akışının hızlanmasına, damarlarınızdaki kanın doğru bir şekilde kaslara, organlara, kemiklere ve dokulara gitmesine yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca kalp, ciğerler ve dolaşım sisteminin gelişmesi için pilates egzersizleri çok önemlidir.

    Pilates kendinize olan güveninizi arttırır. Stresten kurtulmak için pilates yapmalısınız. Farkındalık ve konsantrasyon ile yaptığınız her pilates hareketi ‘orada ve anda bulunmanızı' sağlar.

    Pilates egzersizleri sırasında mutlaka vücudunuzun sesine kulak verin. Hiçbir zaman sizi rahatsız eden ya da size acı veren hareketleri yapmaya çalışmayın. Tek başınıza çalışırken kapasitenizi aşan hareketlerden kaçınmanız son derece önemlidir. Ayrıca pilates egzersizlerini size belirtilenden fazla tekrarlamayın çünkü kaslarınızı gereksiz yere yorabilirsiniz.


    Soğuk algınlığı veya grip gibi şikâyetleriniz varsa kendinizi zorlamayın. Pilates canlandırıcı ve tazeleyici bir çalışma olmasına rağmen fiziksel ve zihinsel dayanıklılık gerektirir.

    Sadece minderle çalışılan kalabalık pilates sınıflarında eğitmenlerin herkes ile tek tek ilgilenmesine yetecek kadar zaman yoktur. Özellikle yaralanmalarınızı ya da kronik bir rahatsızlığınızı iyileştirme amacıyla pilates yapmayı seçtiyseniz, bu kalabalık gruplar size göre değildir.

    Chair Aleti (sandalye) ile yapabileceğiniz egzersizler sayesinde diz-ayak bileği sakatlıkları ve kalça ile ilgili problemlerin iyileştirilebileceğini biliyor muydunuz? Eğer ayak ve bacaklarınız güçsüz ve gerginse kendinizi tamamen yorgun hissedersiniz. Pilatesteki ayak düzeltici aleti taban düşüklüklerine, zayıf ayak bileklerine, şişlik ve burkulmalara karşı son derece yararlıdır.



    Pilates sayesinde fıtık, disk kaymaları, siyatik, bel kemiği eğriliği, romatizma, spondiloliz ve spondiloz gibi birçok kemik hastalığı tedavi edilmektedir. Fakat osteoporoz, fıtık, disk kayması, omuz çıkıkları veya spondolit gibi bel kemiği ile ilgili daha başka servikal problemler yaşıyorsanız, pilates yapmadan önce mutlaka doktorunuza veya tıbbi bir uzamana danışmalısınız.

    Anne adayları pilates sayesinde düzenli nefes alıp vermeyi öğrendikleri için bu süreyi daha rahat geçirirler ve dolayısıyla doğumları çok kolay olur. Hamileliğin 3,5 - 4 aylık döneminde her şey yolundaysa ve doktorunuz izin verdiyse pilates yapabilirsiniz.

    Platesin doğum sonrasında uygulanacak en önemli egzersiz yöntemi olduğunu biliyor muydunuz? Pilates sayesinde yeni annelerin doğum sonrasında vücutlarının eski haline gelip diriliğini tekrar kazanması son derece hızlı olur.

    Pilatesin çocuklar için de çok önemli olduğunu biliyor muydunuz? Pilates egzersizleri onların kaslarını güçlendirir, güçlü ve güvenli olmalarını sağlar. Büyük küçük tüm kaslar eşit ve düzenli olarak gelişerek çocuklara güç, esneklik ve koordinasyon kazandırır.

    Pilates Sporculara Nasıl Yardımcı Oluyor?

    Bugün her daldan profesyonel sporcular Pilates’in performanslarını artırdığını, sakatlıkları azalttığını, iyileşme sürelerini hızlandırdığını ve yoğun antrenmanlara maruz kalan vücutlarının dengeli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Profesyonel sporcular için olduğu kadar amatör sporcular ve aktif yaşam sevenler için de Pilates’in bir çok faydası var. İyi bir stüdyosunda uygulanan kapsamlı bir Pilates programı her yaştan ve spordan atletler için harikalar yaratabilir.

    İyileşme süreçlerinde faydalı
    Pilates, tüm vücudu çalıştırarak vücudun güçlenmesini, fonksiyonel esneklik kazanmasını, koordinasyonun ve dengenin gelişmesini sağlayan bir metod. Özellikle sakatlanmalardan sonra sporcular veya amatörler tarafından tercih edilen bir sistem.

    Pilates iyi bir temel hazırlar
    Pilates, iyi bir temel oluşturan, hareket kalitesini sürekli olarak güvenli ve etkin bir şekilde iyileştiren bir metod. Fizik terapide kullanılan tekniklerden veya fazla düşünmeden yapılan eğlenceli fiziksel aktivitelerden çok farklı. Pilates, bu egzersizi uygulayanların, hareketlerini zihinlerini de kullanarak iyileştirmelerini sağlıyor. Kişileri, vücutlarındaki dengesizlikleri hissetmelerini sağlayarak ve bunları nasıl geliştirebileceklerini öğreterek çalıştıran bir egzersiz sistemi. Pilates bir zihin ve vücut çalışması.

    Pilates karın kaslarını güçlendirir ve bel/kalça bölgesinde dinamik sabitlik sağlar
    Pilates eğitmenleri özellikle bel bölgesini sabitleyen ve dengeleyen egzersizler yaptırırlar. Bir çok Pilates egzersizi de bu bölgenin doğru çalışmasına yönelik unsur içerir. Sporcularda bel/kalça bölgesinin dengelenmesi artan esnekliğe, golf, basketbol gibi sporlarda atış gücünün artmasına ve belin arka bölgesindeki sakatlanmaların azalmasına yol açar. Pilates egzersizleri “core” denilen ve vücudun güç kaynağını oluşturan, karnı saran kasları çalıştırarak bel/kalça bölgesinin güvenli bir şekilde sabitlenmesine yardımcı olur.

    Pilates vücudu dengeler
    Bir çok profesyonel veya amatör sporcunun yaptıkları spordan dolayı vücutlarında eşitsizlikler veya yanlış bir duruş şekilleri oluşabilir. Örneğin bisiklete binmek orta yaşlı bir çok kişinin tercih ettiği bir spor türü. Bisiklete binmenin solunum sistemini çalıştırma, dayanıklılığı artırma ve vücudu güçlendirme gibi harika faydaları olduğu kadar bu aktivite sıklıkla ve uzn süreli olarak yapıldığında omurga, omuz, boyun ve bacaklar üzerinde olumsuz etkileri de kendini göstermeye başlar. Masa başında bir işte de çalışıyorsanız bu iki aktivitenin birleşmesi özellikle kalça eklemlerinde ve belin arka bölgesinde esnekliğin azalmasına ve ağrıya sebep olabilir. Doğru planlanmış bir Pilates programı ile bu etkilenen bölgeleri tersine çalıştırarak yaşanılan sorunlar giderilebilir.

    Yine tenis veya golf oyuncuları gibi vücutları asimetrik olarak çalışan sporcular için de aynı şey geçerlidir. Yaptıkları sporun doğasından dolayı vücutlarında dengesizlikler veya eşitsizlikler oluşabilir ve iyi bir Pilates programı ile vücudun daha az çalışan bölümlerinde simetri sağlanabilir.

    İlgili bulmaca soruları:


      Diğer Cevaplara Gözat
      Cevap Yaz Arama Yap

      Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

      Cevap Yaz

      Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

      Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

      Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

      Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

      Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



      Başarılı

      İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.