Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Devletçilik ilkesinin benimsenmesinin siyasi nedenleri nelerdir

Devletçiliğin siyasi nedenleri nelerdir? Neden devletçilik ilkesi kabul edildi sebepleri nelerdir?

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-04-04 09:24:32

    Cevap : Devletçilik İlkesinin Siyasi Nedenleri :
    1. Halkin elinde yeterli sermaye olmamasi nedeniyle özel isletmeciligin ülke ihtiyaçlarini karsilayamamasi.
    2. Girisimci sinifin yetersizligi ve teknik eleman sikintisi.
    3. Türk insaninin daha çok tarima ve devlet memurluguna egilim göstermesi.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Devletçilik ilkesinin benimsenmesinin siyasi nedenleri nelerdir

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-04-04 09:23:15

    Cevap : Atatürkün en önemli ilkelerinden biri olan Devletçilik adından da anlaşılacağı gibi devletin güçlenmesini ve kalkınmasını hedeflemiştir. Devletçilik ilkesinin benimsenmesinin temel nedeni özel sektörün yatırım yapmadığı ve halkın ihtiyacı olan unsurların devlet desteği ile sağlanması hedefidir. Bu sayede toplum en iyi hizmeti her kurumdan alacak ve modern, çağdaş bir seviyeye ulaşılacaktı. Özel sektör kar oranı düşük ve maliyetli alanlara yatırım yapmadığı için devletçilik ilkesi gereği devlet bu sektörlere adım atıştır. Örneğin ülkemizdeki ilk ticari kuruluşlardan biri olan Sümerbank ve Merinos devletçilik ilkesi gereği kurulmuştur.
    Devletçilik ilkesinin uygulamaya konulmasını sayesinde pamuk, tekstil ve tarım ürünleri bu iki kuruluş sayesinde değerlendirilmeye başlamış daha sonra bu alanlar özel sektör ile rağbet görmüştür. Devletçilik ilkesinin temel amacı hem bireyin hemde devletin kazandığı ekonomik ve iktisadi açısından güçlü bir Türkiye yaratmaktır. Günümüzde hala devletçilik ilkesi ülkemizde kullanılmaktadır. Örneğin devlet tarafından yaptırılan özel otoyollar, demiryolları bu alana en güzel örneklerdir. Daha sonra bu faaliyetler özelleştirilerek kurumlara devredilir. Bu sayede toplumun en iyi hizmeti alması sağlanmış olur.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Gülperi

    • 2015-04-04 09:27:36

    Cevap : Atatürk, devletçilik ilkesini ekonomik yaşamı destekleyen bir güç olarak düşünmüştür. Devlet, yatırımcıya, üreticiye, dağıtımcıya, tüketiciye yön vermek ve bu tür çalışmaları denetlemekle yükümlüdür. Atatürk, devletçilik ilkesini tamamıyla demokratik ve özgürlükçü rejim içinde değerlendirmiş, devletin ekonomik alanda yol göstericiliğini ön planda tutmuştur. Bu ilkeye göre, bireyin kişisel etkinliği ekonomik kalkınmada temel kaynak olmalıdır. Ancak milletin yaşamında çok önemli olan ve bireyin yapamayacağı büyük yatırımlar devlet eliyle yapılmalıdır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.