Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Hukuk
  • 8 yıl önce
  • 2 Cevap

Dini Hukuk Nedir

Dini Hukuk Nedir

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hypatia

    • 2015-10-28 13:01:37

    Cevap : Dini hukuk dediğimiz dini kurallara göre oluşturulmuş olan sistemdir. Örneğin islam için şeriattır. Şeriat  yani İslam hukuku anlamında İslam'daki ibadetler, muameleler ve cezaları içerisine alan, dinî hukuka ait tüm kavram ve kurallara verilen isimdir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-10-28 12:59:53

    Cevap : Toplum hayatını düzenleyen sosyal düzen kuralları 4'e ayrılır. Bunlar Din kuralları, Ahlak kuralları, Görgü kuralları ve Hukuk kurallarıdır.

    Din kuralları ile hukuk kuralları bazı noktalarda birbirinden ayrılmaktadır:
    Din kurallarının yaptırımı genellikle manevi niteliktedir. Bu ise günahkâr olma ve ahirette Yaratıcı tarafından cezaya çarptırılma şeklindedir. Diğer bir ifadeyle, din kurallarına aykırı davranışın cezası hayatta iken değil, ancak ölünce verilebilmektedir. Ancak din kurallarının ihlalinin cezası yalnızca manevi nitelikte değildir. Örneğin İslam dini ele alındığında hırsızlık halinde, kol kesilmesi, adam öldürme halinde kısasın uygulanması, zina halinde recm gibi dünyevi cezalar da söz konusudur.

    Din kuralları genellikle insanların inançları ile ilgili kuralları düzenlerler ve Yaratıcı buyruğu olan bu kurallar zamanla değişmez niteliktedir. Oysa hukuk kuralları toplum düzenini sağlamak amacıyla konuldukları için, toplumsal hayattaki değişimlere paralel olarak değişmektedir.

    Ayrıca bazı ahlak ve din kuralları zamanla hukuk kuralı niteliğini kazanmış olabilir. Örneğin, hırsızlık yapmak hem dinen yasak hem gayri ahlaki bir davranış hem de hukuka aykırıdır.

    Bununla birlikte hukuk kurallarını diğer sosyal düzen kurallarından ayıran bir diğer faktör ise, yaptırım gücüdür. Yani Kamu otoritesi tarafından, bu kurallara uyulmaması halinde somut ve maddi müeyyideler içeriyor olmasıdır. 
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.