Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Doğumun başlama belirtileri nelerdir?

Doğumun başlama belirtileri nelerdir sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-06-23 20:19:33

    Cevap : Doğumun başlama belirtileri nelerdir? sorusunun cevabı:

    4 yıl önce doğum yapan bir anne olarak denyimimi paylaşmak isterim bende. 41+5 te normal yolla doğum yaparak bir kız evlat sahibi oldum. Gece 12 de hafif bir karın ağrısı gibi başlayan sancılarımı ilk etapta anlamamıştım. Tuvalet gitme hissi ile bu şekilde 2 saat geçti aradan. Doktorumun dediğini hatırladım ve sancılar arası saat tutmaya başladım; sancıkar 12 dk da bir düzenli idi. Başka bir belirtim olmamıştı.

    Duşa girdim hazırlandım ve artık 05:30 gibi evden çıkıp hastaneye gittik hastaneye girerken sancılar 5 dk da bir gelmeye başlamıştı. Muayene sonrasında doktorum doğumun başladığını 5 cm açılma olduğunu belirterek yatışım yapıldı. Bu sırada saat 6:30 olmuştu öğleden sonra 15:48 de kızımı kucağıma aldım ve herşey geçmişti. Çok mutlu ve heyecanlı idim gözüm hep kızımda idi.


    Yaklaşan doğum belirtileri şunlardır:
    1. Rahim kasılmaları
    2. Düzenli sancıların başlaması
    3. Bebeğin kafasının doğum kanalına inmesi ve güçlü tuvalete çıkma isteği
    4. Doğum suyunun gelmesi
    5. Üst karın ve diafram-mide hizasında bebeğin aşağı inmesine bağlı bir rahatlama olması
    Doğumun Başladığı Nasıl Anlaşılır?

    Normalde gebelik 9 ay 10 gün yani 40 hafta süren bir süreçtir. Bebek büyüdükçe annenin diyaframı üzerindeki baskı artar ve anne daha zor nefes almaya başlar. Doğum yaklaştığı haftada bebek doğum kanalına doğru ilerler. Bu yer değişimi diyaframdaki bu baskıyı azaltır ve anne doğuma yaklaştıkça bir rahatlama hisseder, daha kolay nefes almaya başlar.

    Normalde rahim ağzını kapatan bir mukus tıkacı vardır. Doğum başladığında en erken Rahim ağzının yumuşamasına bağlı olarak bu mukus tıkacı düşer. Annede, halk arasında nişan gelmesi olarak adlandırılan bir akıntı meydana gelir.

    Doğum yaklaştıkça annede küçük ve düzensiz olan sancılar düzenli ve seyrek olarak gelmeye başlar. Normal doğum belirtileri içinde en çok bilinen bu sancılar Braxton-Hicks kasılmaları denir. 35. haftadan itibaren başlayan bu sancılar gün içerisinde kısa süreli şekilde görülebilir. Bu kasılmalar, doğum yaklaştıkça şiddetlenir ve sancı süreleri uzar.

    Her zaman sancı ile olmasa da son olarak, yine en çok bilinen doğum belirtilerinden olan ve su gelmesi olarak da bilinen aşama yaşanır. Kasılmalar neticesinde yırtılan kese içinde bulunan su annenin vücudu tarafından dışarı atılır. Bazen sancılar başlamadan kese delinebilir ve sürekli bir ıslaklık da olabilir. Buna da dikkat etmek gerekir.

    Doğurmak üzere olduğunuzun en büyük işareti düzenli rahim kasılmalarının başlamasıdır. Başlangıçta bu erken kasılmalar menstrüel kramp ya da bel ağrısı gibi hissedilir. 20 ila 30 dakika aralıklarla gerçekleşir.

    Ağrı ya da kramp giderek daha şiddetlenir ve daha uzun sürer. Kasılmalar da daha sıklaşır ve üç ila beş dakikada bir olmaya başlar. İşte düzenli sancılar başlamışsa doğum yaklaşmış demektir.

    Bebeğin kafasının doğum kanalına inmesi ile güçlü tuvalete çıkma hissi gelir. Bu belirti varsa doğum yaklaşmış demektir.

    Özellikle üst karın ve diafram-mide hizasında bebeğin aşağı inmesine bağlı bir rahatlama olur. Bu doğumun yaklaştığının bir işaretidir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.