Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Duygusal soyutlanma örnekleri

Duygusal soyutlanma örnekleri sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-03-17 06:52:44

    Cevap :

    Duygusal soyutlanma savunma mekanizması örnekleri:

    1. Bir kişinin, sevdiği bir kişinin ölümüyle başa çıkamayıp, ölen kişinin tüm hatıralarını yok etmesi duygusal soyutlanma örneğidir.
    2. Bir kişinin, yetersizliğiyle ilgili eleştirilere maruz kaldığında, eleştirileri savuşturmak için, eleştiriye yol açabilecek insanlardan uzak durması duygusal soyutlanma örneğidir.
    3. Bir kişinin, kötü bir olayı hatırlamak yerine, o olayla ilgili duygusal bağlarını koparıp, olayın etkisini azaltması duygusal soyutlanma örneğidir.
    4. Bir kişinin, yoğun stres altındayken, kendini işine ya da başka bir faaliyete vererek, stresle başa çıkmaya çalışması duygusal soyutlanma örneğidir..


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-03-17 06:54:34

    Cevap :

    Duygusal soyutlanma savunma mekanizması, psikolojik olarak zorlayıcı veya stresli bir durumla başa çıkmak için kullanılan bir savunma mekanizmasıdır.

    İşte duygusal soyutlanma savunma mekanizmasına örnekler:

    1. Bir kişi, bir yakınını kaybetmesine rağmen hislerini baskılamak için çalışabilir. Ölen kişiyi anımsatan şeylerden uzak durarak ve olayı zihinsel olarak uzaklaştırarak acıya karşı korunabilir.

    2. Bir öğrenci, zor bir sınavla karşılaştığında, sınavın sonuçlarından uzaklaşarak, kendini ders çalışmaya veya diğer ilgi alanlarına yönlendirebilir.

    3. Bir kişi, geçmişte yaşadığı bir travmayı hatırlatması durumunda, olaydan uzaklaşarak, zihinsel olarak olayı düşünmek yerine başka şeylerle ilgilenerek kendini koruyabilir.

    4. Bir çocuk, bir aile üyesinin ayrılması durumunda, kaybın etkisinden kaçınmak için duygularını baskılayabilir.

    5. Bir kişi, işyerindeki olumsuz bir durumla başa çıkarken, olayın etkisinden kaçınmak için duygusal tepkilerini kontrol edebilir.

    6. Bir kişi, bir ilişkideki zorlu bir durumla başa çıkarken, duygusal olarak uzaklaşarak, ilişkiden uzaklaşabilir.

    7. Bir kişi, bir hastalık teşhisi konduğunda, teşhisin etkilerinden kaçınmak için duygusal olarak kendisini koruyabilir.

    8. Bir kişi, bir sevilen kişinin yanlış bir davranış sergilemesi durumunda, kişisel olarak etkilenmek yerine, durumu analiz edebilir ve mantıklı bir karar verebilir.

    9. Bir kişi, bir felaket sonrasında, kaybın etkisinden kaçınmak için, olayla ilgili olumsuz duygularını bastırabilir.

    10. Bir kişi, olumsuz bir haber aldığında, duygusal tepkilerini kontrol ederek, haberden hiç bahsetmeyerek başa çıkmaya çalışabilir..

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.