Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

E-Ticaret Sitesi Kurmak: 0’Dan E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Bana yardimci olur musunuz ...

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-04-23 01:04:01

    Cevap :

    İnternetten satış yapmak için e-ticaret sitesi kurmak mı istiyorsunuz ? O zaman kesinlikle doğru adrestesiniz.

    Bu yazıma sizlere adım adım e-ticaret sitesi nasıl kurulur anlatağım.

    (

    Anlatımımı da sizleri e-ticaret sitesi kurmak adına hiç bir bilgi sahibi olmayan bireyler olarak görüp, ona göre 0’dan hiç bir noktayı atlamayarak yapacağım.

    Bir de şunu en baştan belirtmeliyim ki;

    #E-ticaret sitesi kurmak adına herhangi bir kod bilgisine ya da bir teknik bilgiye kesinlikle ihtiyacınız yok. Bunu yapmak için bilgisayar kullanmayı bilmeniz ve alttaki e-ticaret sitesi kurulumu rehberimi takip etmeniz yeterli !

    Bu e-ticaret sitesi nasıl kurulur rehberimde izleyeceğimiz adımlar şu şekilde olacak;

    Öncelikle bir alan adı ve hosting alacağız. Aldığımız bu alan adı ve hosting üzerine cPanel kuracağız ve ardından SSL sertifikası alıp, aldığımız alan adı için kurulumunu gerçekleştireceğiniz.

    Daha sonra ise aldığımız host ve domain üzerine wordpress.org alt yapısının ücretsiz açık kaynaklı CMS sitemini kuracağız. Kurduğumuz bu wordpress alt yapısı üzerine de bir e-ticaret teması alıp, kuracağız ve bu temanın / tasarımın ayarlarını yapacağız.7 Adımda E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur- E-Ticaret Sitesi Kurma

    1- Platform Seçimi
    2- Kurulum Maliyeti
    3- Domain / Host Alma
    4- cPanel Kurma
    5- SSL Alma ve Kurma
    6- WordPress Kurma
    7-Tema Satın Alıp Kurulumunu Yapma ( Videolu Anlatım )1- E-Ticaret Sitesi Kurulumu için Hangi Platform Seçilmeli

    Nette e-ticaret sitesi nasıl kurulur diye araştırma yaptığınızda karşınıza bir çok farklı firma, fiyat farklılığı ve opsiyon çıkacak ki eminim kafanız karışacaktır.

    Genelde e-ticaret sitesi kurulumu için bu firmalar hazır yazılımlar üretirler ve bu ürettikleri yazılım ve tasarımları hazır bir şekilde e-ticaret sitesi kurmak isteyen müşterilerine satarlar.

    #Ancak bu tür yazılımların bu işe ilk defa girecek pontasiyel müşterilerin göremediği çok büyük dez avantajları mevcut;

    Onlardan en önemlisi ise geliştirmeye, özelleştirmeye ve entegrasyonlara kapalı olmalarıdır.

    Tam olarak neyi kast ettiğimi bir örnekle size detaylı anlatmaya çalışayım;

    Diyelim ki siz dünyayı gezmek için bir yelkenli alacaksınız. Marka tercihiniz ne olur ?

    Dünya üzerinde en bilindik, en çok satış yapan, memnuniyet seviyesi en yüksek ve tecrübesi on yıllara dayan bir markanın modelleri olur değil mi ?

    Tabii ki gidip de, herhangi bir tekne ustasına ya da bir tersaneye özel yapım bir yelkenli inşa ettirmezsiniz değil mi ?

    #Çünkü alacağınız yelkenlinin okyanus geçeceğinden, aerodinamik yapısının optimum seviyede oluşundan ve onlarca yıl hiç sorunsuz bir şekilde size taşıyabileceğinden emin olmak istersiniz.

    Bu yüzden de işi yelkenli üretmek olan, dünyaca ünlü, bu işi on yıllardır yapan, bugüne kadar müşterilerinden aldığı geri dönüşler ile her zaman yeni üretimlerini daha kaliteli hale getiren, optimum seviyede hız, konfor ve güvenlik için binlerce test yapan, herhangi bir sorun yaşadığınızda parçasını ve teknik desteğini kolayca bulabileceğiniz bir firmanın modellerini seçersiniz.

    Özel yapım bir yelkenli yaptırmazsınız.

    #İşte, e-ticaret sitesi kurmak için internette bulunan tüm bu Türk firmaların pazarladığı e-ticaret yazılımları aynı özel yapım yelkenlilere benzer.

    Yazılımı onlar bilirler, desteği bir tek onlardan almak zorunda kalırsınız, sitenizi özelleştirmek istediğinizde istediğiniz gibi özelleştiremezsiniz.

    Sitenizi SEO uyumlu hale getirmek ya da performans arttırma çalışmaları yapmak istersiniz ancak eliniz kolunu bağlı kalır.

    Kısacası 10, hadi diyelim 50 kişi tarafından yazılmış ve geliştirilmiş bir yazılımı kullanır, ancak bu 50 kişinin düşünme kapasitesi ile sınırlandırılmış bir ürünün içerisine hapis olur ve bu sınırlandırma ile başarılı bir e-ticaret sitesine sahip olmaya çalışırsınız.

    #E-ticaret işine yeni girenlerin tecrübeleri olmadıkları için bu tür firmalar ile kuracakları e-ticaret sitelerinin ne gibi kısıtlamara sahip olacağını, uzun vadede bu yazılımların başarı adına ne kadar engelleyici olduğunu anlamaları pek tabii mümkün olmuyor.

    Ancak biz ise;

    E-ticaret sitesi kurmak için wordpress.org alt yapısının ücretsiz yazılımını kullanacağız. Şu an da dünya üzerinde bulunan tüm internet sitelerinin %40’ından fazlası alt yapı olarak wordpress kullanır.

    WordPress ile yapılmış siteler yazıma bakarak, Türkiye’de de bu alt yapıyı kullanan bir çok ünlü siteyi görebilirsiniz. Ayrıca wordpress nedir başlıklı yazıma bakarsanız, wordpress’in tam olarak nasıl bir sistem olduğunu çok daha detaylı öğrenebilirsiniz.

    Keza wordpress ile firma sitesi, haber sitesi, blog sitesi gibi aklınıza gelebilecek her türlü sektöre yönelik site kurmak mümkün.

    Yine dünya üzerinde on binlerce e-ticaret sitesi alt yapı olarak wordpress’i kullanır. Sebebi ise basit. WordPress çok uzun süreden beri var olan bir yazılımdır ve 50 kişi ile değil, on binlerce kişi tarafından açık kaynaklı olarak geliştirilir.

    Bu geliştirmeler o kadar fazladır ki, wordpress.org alt yapısında on binlerce eklenti ( yama ) mevcuttur. Hayal edebileceğiniz her türlü site geliştirme veya işlev oluşturma işlemini bu eklentiler sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.2- E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti Nedir ?

    Yukarıda da bahsettiğim gibi internette e-ticaret sitesi nasıl kurulur diye arama yaptığınızda, karşınıza sadece bu alanda uzmanlaşmış bir çok firma çıkacaktır. Bu firmalar aracılığı ile e-ticaret sitesi kurma maliyeti en az 1500 – 2000 TL arasında olacaktır. Ki bu kurulum maliyetidir. Bir de her sene aşağı yukarı yine bu kadar yenileme ücretleri ödersiniz.

    Ancak hemen aşağıda okuyacağınız ve videom ile takip edeceğiniz e-ticaret sitesi kurma rehberi ile maliyetinizi toplamda ilk yıl için 300 – 350 TL arasında olacak. Devam eden yıllarda da bu maliyet yıllık max. 500 lirayı geçmeyecektir.

    Karşımıza çıkacak maliyet noktaları ise şu şekilde olacak;Domain ve hosting ( ilk yıl için ) = 113 TLTema satın alımı = $50SSL Sertifikası = 15 TL ( ilk yıl için )3- Domain ve Hosting Alımı

    E Ticaret sitesi kurulumu için olmazsa olmaz iki şeye ihtiyacımız var. İlki domain, ikincisi ise hosting. Tabii hosting olmadan domain, domain olmadan da hosting hiç bir işe yaramaz.

    Eğer bu terimleri ilk defa duyuyorsanız, ne anlama geldiklerini hemen açıklayayım;

    Domain: wpmavi.com, hepsiburada.com, gittigidiyor.com ya da google.com gibi sitenizin internetteki adresidir.
    Hosting: Bu ise sitenizin internette 7/24 açık kalmasını sağlayacak, sitenizin dosyalarını ve veritabanını barındıracağınız server hizmetidir.

    E- Ticaret sitesi kurmak için karşımıza çıkan ilk maliyet noktası burası. Hosting ve domaine yıllık bazda bir ücret ödemelisiniz. Merak etmeyin, bunu şu an internette erişim sağladığınız e ticaret siteleri de dahil, her site ödüyor. Keza ben de ödüyorum. Bu işin oluru bu şekilde.

    Tabii bu rakamlar uçuk rakamlar değil. Maliyeti ise başlangıç için yıllık max. 250 – 350 TL gibi rakamlara tekabül ediyor. Yani genel hosting + domain birlikte yıllık fiyatlar bu şekilde.

    Ancak çok okunan bir bloga sahip olduğum için e-ticaret sitesi kurma yazımı üzerinden anlatacağım firma benim okuyucularıma özel indirim sağlıyor. Bu da ilk yıl için maliyetinizi 113 TL gibi bir rakama düşürüyor.

    1- Öncelike buraya tıklayarak ( wpmavi indirimli linki ) indirimli hosting paketleri sayfasına ulaşıyorsunuz.E Ticaret Sitesi Kurmak – Hosting Fiyat Tablosu

    2-Sayfayı biraz aşağıya kaydıdığınızda ise karşınıza hemen üstteki resimde olduğu gibi bir fiyat tablosu çıkıyor. Bu tablodan Ekonomik paket için Sepete Ekle butonuna tıklıyorusunuz.

    3-Ardından karşınıza alan adı seçme ekranı gelecektir. Bu kısma kurmak istediğiniz e-ticaret sitenizin alan adını ne olsun istiyorsanız, onu yazın ve aratma butonuna tıklayın. ( ben örnek olarak eticaretsitem yazdım )E Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – Domain Seçimi

    Domain seçimi ipuclar;
     Mümkün olduğunca .com uzantılı bir alan adı seçin
     Telaffuzu kolay, anlaşılır bir alan adı seçin
     Rakam, ard arda gelen ünlü harfler, akılda karmaşa yaratıcı alan adı seçiminden uzak durun
    – ö – ç – ğ – ü – ş – ı gibi Türkçe karakterler kullanmayın. Sadece ingiliz alfabesinde olan harfleri kullanın.

    4-Eğer seçtiğiniz alan adı daha önce başkası tarafından satın alınmadıysa, karşınıza “Evet! Alan adınız kullanılabilir.” seçkinde bir mesaj çıkacaktır. Bu mesajı gördüyseniz eğer Seçin ve Devam Edin butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçin.

    Eğer seçtiğiniz alan adı daha önce başkası tarafından satın aldıysıysa da, karşınız Üzgünüz, bu alan adı alınmış şeklinde bir uyarı çıkacaktır. Bu durumla karşılaşırsanız, ya seçtiğiniz alan adınının .com dışında diğer uzantıları uygun mu diye bakacaskınız (.net veya .org gibi) ya da başkası tarafından alınmamış bir alan adı ismi bulana kadar farklı isimler aratmaya devam edeceksiniz.Alınmış Domain ( E-Ticaret Sitesi Kurmak )

    Tabi .com ile .net ya da .org uzantıları arasında teknik olarak hiç bir fark yoktur. Sadece .com uzantısı ziyaretçileriniz için daha akılda kalıcı olacaktır. Dolayısı ile tercihinizi kesinlikle .com’dan yana kullanmanızı öneririm.

    Ya da bazen şu da olabiliyor;

    Eğer seçtiğiniz alan adı başkası tarafından daha önce satın alındıysa, karşınıza yine bu alan adı kullanılabilir şeklinde bir uyarı çıkacaktır ancak alan adının yanında premium ibaresi bulunacaktır ve ücretsiz yazıp, yanında Seçin ve Devam Edin butonu yer almayacaktır! 

    Burada firma sizin yerinize daha önce seçtiğiniz alan adını kim aldı ise onunla iletişime geçip, alan adını ondan sizin adınıza satın almaya çalışır ancak bu epey maliyetli bir işlemdir. Dolayısı ile kesinlikle tavsiye etmem.

    Siz ücretsiz, seçin ve devam edin ibaresini görene kadar, yani daha önce hiç kimse tarafından alınmamış bir alan adı bulana kadar yukarıdan Yeninden Ara butonunu kullanarak kurmak istediğiniz e-ticaret sitenize alternatif isimler arayın.

    Not:Bir de alan adınızı belirlerken, alan adınızda Türkçe karakterler yer almadığına ( ö – ş – ç – ü ) gibi dikkat edin. ( İngiliz alfabesinin dışında kalan harfleri kullanmayın. Kullanırsanız, alan adınız geçerli olmayacaktır. )İnternetten Satış Nasıl Yapılır – Domain Tescil Etme

    5-Bir sonraki ekranda ise karşınıza sepetin son hali gelecektir. Burada sepetinizi aşağıda yer alan resimde nasıl görüyorsanız, o şekilde ayarlayın.

    Yani sepetinizde;1 adet cPanel ile Ekonomik Linux barındırma / 12 ay seçili olacak1 adet godaddy kurumsal e-posta ( bu zaten ücretsiz veriliyor )1 adet de seçtiğiniz alan adı yine 12 ay seçili şekilde olacak. ( Bu kısım varsayılan 2 yıllık seçili gelebilir, siz bunu 1 yıl olarak seçersiniz. )

    E-Ticaret Sitesi Kurmak – Domain ve Host Alma

    6-Tüm yukarıda seçtiğim maddeleri kontrol ettiyseniz ve sepetiniz tamam ise ( aşağı yukarı toplamda 113 TL gibi bir rakama tekabül edecek bu da her şey tamam demektir zaten ) Hesap Oluştur butonuna tıklayıp, bir sonraki adıma geçiyoruz.E-Ticaret Sitesi Kurmak – Godaddy Üyelik Oluşturma

    7-Bir sonraki adımda ilk defa satın alma yapacağınız için firma sizden üyelik oluşturmanızı isteyecektir. Karşınıza çıkan ekrandan e-posta adresinizi girip, kullanıcı adı – şifre ve 4 haneden oluşan bir PIN kodu girip Hesap Oluştur butonuna tıklayın.E-Ticaret Sitesi Kurmak – Ödeme Yöntemi Eklem

    8-Başarılı bir şekilde üye olduktan sonra firma tekrar sizi sepet ekranına yönlendirecektir. Bu ekrandan sol kısımda Fatura Bilgileri altında yer alan kısımdaki isim, soyisim, tel, adres gibi tüm gerekli bilgileri doldurun ve Kaydet butonuna tıklayın.Eticaret Sitesi Kurmak – Odeme Bilgilerini Girme

    9-Fatura bilgilerini doldurup, kaydet dedikten sonra yine aynı ekranda sol tarafta bu sefer de ödeme bilgilerinizi gireceğiniz bir başka ekran çıkacaktır. Bu kısma da kredi kartı bilgilerinizi girin ve Kaydet butonuna tıklayın.

    Not: Kartınızın internet ve yurtdışı alışverişine açık olduğuna emin olun. Eğer kapalı ise, bankanız ile konuşup kartınızı yurtdışı ve internet alışverişine ( mail order’a ) açtırabilirsiniz. Bir de ödemeleri banka kartınız ( debit kart ) ile de yapabilirsiniz.

    10-Kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgilerinizi de doldurduktan sonra firma sizi tekrar sepet ekranına yönlendirecektir.  E-ticaret sitesi kurulumu için gerekli olan domain ve hosting için ödeme işlemini tam olarak bu adımda yapacağız. Bu ekranda Satın Alma İşlemini Tamamla butonuna tıkladığınızda ödeme işlemi tamamlanacaktır.İnternetten Satış Yapmak – Ödeme Bilgileri Kontrolu

    11-Eğer ödeme işlemi başarı ile gerçekleştirilirse, karşınıza Teşekkürler şeklinde bir mesaj gelecektir.Online Satış Sitesi Kurmak – Ödeme Onayı

    12-Son olarak üye olurken belirlediğiniz mail adresine GoDaddy firması tarafından İşlem yapmanız gerekiyor başlıklı bir mail gelecek. Bu mail adresinizi doğrulamanız için gerekli bir işlemdir. Bu maile girip onaylama işlemini gerçekleştirin. Aksi halde alan adınız ve hosting paketiniz aktif hale gelmez.Satış Sitesi Kurmak – Yeni Mail Onayı

    E-ticaret sitesi kurmak için host ve domain alma işlemleri tamamdır. Sırada ise, aldığımız bu host ve domain adresini bir cPanel yönetimi kurarak, birleştirmek var.4- E-Ticaret Sitesi Kurmak ve Server Yönetimi İçin cPanel Kurulumu

    E-ticaret sitesi kurmak için hosting ve domain aldıktan sonra ilk yapıcağımız işlem aldığımız bu hosting ve domaini birleştirip, bir cPanel kurmak olacak. cPanel ise server yönlü bir çeşit yönetim sistemidir.

    Eğer satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra godaddy hesabınızdan çıkış yapmadıysanız, direkt alttaki 3. adımdan devam edebilirsiniz.

    1- cPanel kurulumu için öncelikle biraz önce hosting ve domain alırken oluşturduğumuz üyelik bilgileri ile godaddy hesabımıza giriş yapıyoruz. Bunu da firmanın sitesinde en sağ köşede bulunan Giriş butonuna tıklayınca açılan kayan sekmede bulunan Giriş butonuna tıklayarak yapıyorsunuz.E-Ticaret Sitesi Kurmak – Host Hesabına Giriş

    2-Ardından karşınıza çıkan ekranda host ve domain alırken oluşturduğunuz hesap bilgilerinizi girip, Giriş Yapın butonuna tıklıyorsunuz.E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – Host Hesabına Giriş

    3- Giriş yaptıktan sonra direk Hesabım sayfasına yönlendirileceksiniz. Eğer satın alımdan sonra çıkış yapmadıysanız Hesabım sayfasına, sağ üst köşede bulunan isminizin yazılı olduğu yere tıklayıp, aşağı doğru açılan penceredeki Hesabımı Ziyaret Et butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.İnternetten Satış Yapmak – Host Hesap Sayfasına Giriş

    4-Ardından karşınıza çıkan ekranda 3 sekme olması gerekli. Alan adları, web hosting ve işyeri e-postası şeklinde, siz bu üçü arasından Web Hosting kısmının altında yer alan cPanel ile Ekonomik Linux Barındırma kısmının yan tarafındaki Kurulum butonuna tıklayın.İnternetten Satış Nasıl Yapılır – Hosting Yönetimi

    5-Bu adımda ise hosting hesabınız ile hangi alan adınızı kullanmak istediğiniz size sorulur. İlk defa ve tek bir alan adı satın aldığınız için burada sadece biraz önce e-ticaret siteniz için aldığınız alan adınız yer alacaktır. Bu alan adını seçin ve İleri butonuna tıklayın.E-Ticaret Sitesi Kurmak – Alan Adını Hostinge Bağlama

    6-Sonraki adımda ise bir veri merkezi seçmeniz isteniyor. Veri merkezi olarak en ideal seçim avrupa olacaktır. Avrupayı mouse ile işaretledikten sonra İleri butonuna tıklayın.E-Ticaret Sitesi Nasıl Yapılır – Veri Merkezi Seçimi

    7-Ve ardıdan kuracağınız cPanel için giriş bilgilerini oluşturacağınız bir ekran geliyor karşınıza. Bu ekrandan bir kullanıcı adı ve şifre belirleyin ve ileri butonuna tıklayın.

    Not:Eğer bu ekran karşınıza çıkmadıysa, bir sonraki adım ile devam edin. Çünkü firma bazen cPanel kullanıcı adı ve şifresini otomatik olarak atıyabiliyor. Otomatik atanan bilgileri ise nereden öğreneceğinizi altta anlatıyor olacağım.

    Not:Belirlediğiniz kullanıcı adları ve şifreleri bir yerlere not almayı unutmayın. Bir de şifre belirlerken sizden güçlü bir şifre oluşturmanızı istiyor ( büyük – küçük harf $? gibi işaretlerden oluşan. ) Aksi halde ileri butonu şifre kabul edilmedikçe açılmıyor.

    Tabii bir de burada belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifreniz aynı zamanda FTP  bilgileriniz olacak. Şimdilik FTP nedir ne değildir bilmenize gerek yok ancak. Bu bilgilerin aynı zamanda FTP bilgileri olduğunu aklınızın bir köşesine yazın.E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – cPanel Giriş Bilgileri Belirleme

    8-İleri dedikten sonra karşınıza bir wordpress sitesi oluşturmak ister misiniz ? seklinde bir ekran gelecektir. E-ticaret sitesi kurulumunu worpress üzerinden yapacağız pek tabii ancak biz bunu özel ayarlamaları ile manuel olarak yapacağımız için bu kısımda Şimdi değil, teşekkürler kısmını mouse ile seçerek, SON butonuna tıklayın.E-ticaret Sitesi Kurmak – WordPress Seçimi

    9-Kurulum için biraz bekledikten sonra karşımıza Başlangıç işlemi başarıyla tamamlandı! şeklinde bir mesaj ekranı geliyor. Bu ekranı gördükten sonra Panoya Git butonuna tıklayıp bir sonraki adıma geçin.İnternetten Satış Yapmak – Cpanel Kurulumu Tamamlandı

    10-Panoya Git dedikten sonra karşımıza bir çok bilginin olduğu bir panel ekranı çıkacaktır. Biz bir sonraki adımda, SSL aldıktan sonra burada yer alan cPanel Yöneticisi butonuna tıklayarak devam edeceğiniz.

    Öncelikle bu ekrana her zaman şu yolu takip ederek ulaşabilirsiniz: Firmaya Üyelik Girişi >> Sağ üst köşede bulunan kullanıcı adına tıklama >> Ürünlerim >> Web Hosting Sekmesi >>cPanel ile Ekonomik Linux Barındırma seçeneğinin en sağında bulunan Yönet Butonu sizi bu ekrana tekrar getirecektir.E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – cPanel Yöneticisi Giriş

    Ancak bu ekranda bilmeniz gereken bazı bilgiler mevcut. cPanel kullanıcı adı – şifresi ve FTP kullanıcı bilgileri bu ekranda yer alıyor.

    Bu bilgiler şimdi işinize yaramasa bile, bilmenizde ve nereden nasıl ulacağınızı öğrenmenizde büyük fayda var diye düşüyorum.

    Kullanıcı Adı:Bu ekranda Ayarlar sekmesi altında yer alan cPanel oturum açma bilgisidir. Bu bilgi aynı zamanda FTP kullanıcı adınızdır. 

    Eğer cPanel kurulumu sırasında kullanıcı adı ve şifre belirleme ekranı, yani üstte yer alan 7. adım karşınıza çıkmadı ise, firma size otomatik bir cPanel kullanıcı adı ve Şifresi atadı demektir. İşte, bu bilgi burada yer alıyor.
    Şifre:Yine bu ekranda Ayarlar sekmesi altında yer alan Şifre kısmı hem cPanel hem de FTP şifresidir. ( Bu şifre otomatik atandığı için görünmez, o yüzden siz değiştir butonuna tıklayarak yeni bir şifre atayın.)
    Sunucu Bilgisi:FTP sunucu bilginiz ise, sol üstte Hesap sekmesininde yer alan IP adresidir.5- E-Ticaret Sitesi Kurmak için SSL Sertifikası Almak

    E-Ticaret sitesi kurmak için olmazsa olmaz, online alışveriş siteleri için google gibi bir çok arama motorunun ve aynı zamanda tarayıcının zorunlu kıldığı bir diğer şey ise SSL sertifkası.

    Bu sertifika e-ticaret dışında diğer web siteleri için zorunlu değilken, alışveriş sitesi kurmak isteyenler için, e-ticaret siteleri için zorunludur.

    Dolayısı ile bunu alıp, almamak bir opsiyon olmadığı, bir zorunluluk olduğu için bu maliyeti de e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız karşılamak durumundasınız.

    Ancak merak etmeyin, normalde yıllık 220 TL gibi bir fiyatı olan bu SSL sertifikası yine firma ile olan anlaşmam sebebi ile ilk yıl alımlarında toplamda 15 TL gibi bir rakama tekabül ediyor.

    1- Öncelikle bu indirim linkine tıklayarak SSL sayfasına gidin. Karşınıza çıkan SSL sertifikası için Sepete Ekle butonuna tıklayarak devam edin. Link üzerinden gittiğiniz için indirim uygulanacak ve siz bunu indirimli olarak yıllık 15 TL gibi bir rakama alacaksınız.E-Ticaret Sitesi Kurma – SSL Fiyat Tablosu

    2-Standar SSL için sepette ( karşınıza çıkan ekranın sağ kısmında ) Standar SSL miktar 1 sertifika ve 1 yıl seçili şeklinde olması lazım.

    Daha doğrusu aldığınız hosting ve domain zaman aralığı ile aynı olması lazım.  Domain ve hosting süresini ne kadarlık seçtiyseniz, SSL sertifika sürenizi de buradan o şekilde seçin.

    Zaman aralığını ve miktarı seçtikten sonra ekranın sol kısmında kredi kartı bilgileriniz girin ve Kaydet butonuna tıklayın.E-Ticaret Sitesi Kurmak – SSL Sertifikası Alım Adımları

    3-Bir sonraki adımda size fatura bilgisi sorabilir ya da hosting ve domain alırken girdiğiniz fatura bilgisini otomatik olarak seçilmiş olabilir.

    Her koşulda da fatura bilgieri kısmını da geçtikten sonra karşınıza en son adım olarak sağ kısımda Satın Alma İşlemini Tamamla butonunun yer aldığı bir ekran gelecek. Bu ekrandan Satın Alam İşemini Tamamla butonuna tıklayarak satın almayı gerçekleştirin.E Ticaret Sitesi Kurmak – SSL Ödeme Adımına Geç

    4-Eğer ödeme başarı ile gerçekleşirse yine karşınıza bir teşekkürler ekranı gelecektir ve böylece SSL sertifikasını almış oluyorsunuz. Sırada ise aldığınız bu SSL sertifikasının kuracağınız e-ticaret sitesine entegrasyonu var.E Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – SSL Teşekkürler Mesajı

    5-Yine bu da oldukça kolay bir işlem. Yine godaddy firmasının ana sayfa sağ üst köşesinde bulunan üyelik isminize tıklayıp, hesabımı ziyaret et butonuna tıklayın. ( hali hazırda giriş yaptığınızı varsayıyorum )

    6-Ardından karşınıza tüm ürünleriniz çıkacaktır. Bu ekrandan en alt kısmda bulunan Ek Ürünler kısmına tıklayın ve açılan kayan pencerede SSL Sertifikaları kısmının yanında bulunan Kullan butonuna tıklayın.

    7-Kullan dedikten sonra üst kısımda SSL sertifikaları diye yeni bir sekme açılacaktır. Bu sekmeye tıklayın ve Standart SSL ibaresinin yanında bulunan Kurulum butonun tıklayın.E-Ticaret Sitesi Kurmak – SSL Sertifikaları Kullan

    8-Ardından karşınıza aşağıda olduğu gibi bir ekran gelecektir. Bizde barındırılan bir alan adı seçin kısmıdan SSL sertifikanızı entegre etmek istediğiniz, biraz önce satın aldığınız domain adresinizi seçin ve resimde de görülen gerekli işaretlemeri yaptıktan sonra Sertifika Talep Et butonuna tıklayın.E-Ticaret Sitesi Kurmak – SSL Kurulumu

    9-Sertifika Talep Et dedikten sonra karşınıza alttaki resimde olduğu gibi bir ekran gelecek. Bu ekran sadece doğrulama ekranıdır. Direkt bu ekranı atlayıp, cPanel’inize tekrar giriş yapın.E Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – SSL Sertifika Talebi Doğrulama

    10-cPanel’e giriş yapmak içi ise, yine ana sayfanın sağ üst köşesinde buluna isminize ( giriş yapmadıysanız giriş butonuna ve giriş yaptıktan sonra isminize ) tıklayarak, açılan kayan sekmede bulunan Hesabımı Ziyaret Et butonuna tıklayın

    Ve  Web Hosting Sekmesi >> cPanel ile Ekonomik Linux Barındırma seçeneğinin en sağında bulunan Yönet Butonu tıklayın ve karşınıza çıkan ekranın en sağ üst köşesinde bulunan cPanel Yöneticisi butonuna tıklayın.

    cPanel’e giriş yaptığınızda ise karşınıza hemen alttaki resimde olduğu gibi bir uyarı çıkacaktır. Bu uyarıda SSL sertifikasının etkinleştirilmesinin 5 dakika gibi bir zaman alacağı yazmaktadır. Siz bu aşamada 15 dakika bekleyip, sayfayı yenileyin.

    Uyarı gittiğinde SSL etkin demektir. Bu noktadan sonra altta yer alan ve bir sonraki aşama olan e-ticaret sitesi için wordpress kurulumuna geçebilirsiniz.E Ticaret Sitesi Kurmak – SSL Etkinleştirme6- E-Ticaret Sitesi Kurmak için WordPress Alt Yapısını Oluşturma

    E-Ticaret sitesi kurulumu için yazının ilk kısmında kurulum süreç işleyişi içinde bahsettiğim wordpress alt yapısını bu adımda kuruyoruz. WordPress kurduğunuz e-ticaret sitesini yöneteceğiniz alt yapı sistemi olacak.

    WordPress alt yapısını kurmak için her türlü ihtiyacı üst adımlarda yerine getirdik. Kurulum için her şeyimiz hazır.

    1-Öncelikle cPanel’e giriş yapın. Açılan ekranda biraz alt kısımlara indiğinizde karşınıza Web Uygulamaları çıkacak. Bu sekmede bulunan WordPress ibaresine tıklayın.

    Not: Eğer sizde cPanel kısmı Türkçe ise İngilizceye ya da İngilizce ise Türkçe’ye cPanel yönetiminde üst kısımda bulunan Settings ( Ayarlar ) >> Change Language (Dil Değiştir) >> Select Language ( Dil Seç ) >> Türkçe / İngilizce >> Change (Değiştir) butonuna tıklayarak değiştirebilirsiniz.E-Ticaret Sitesi Kurmak – cPanel Web Uygulamaları

    2-Ardından karşınıza uygulama ekranı gelecektir. Sağ kısımda bulunan + bu uygulamayı kur butonuna tıklayıp, wordpress kurulum aşamasına geçin.E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – WordPress Uygulamayı Kur

    3-Kuruluma başladığınızda ise karşınıza ilk gelecek olan ayar Lokasyon sekmesi altında bulunan Domain ve Dizin seçimi olacaktır.Domain kısmıdan https uzantısını seçin. Başında www. olup olmaması artık hiç bir fark yaratmıyor. Başında www. olmaması pratiklik açısından daha iyi olacaktır. Keza ben de blogumda o şekilde kullanıyorum.Dizin kısmını ise boş bırakın. Burayı boş bırakmanız wordpress’in direkt olarak domain kısmında seçtiğiniz uzantıya kurulması anlamına gelecektir.

    E-Ticaret Sitesi Kurmak – WordPress Lokasyon ve Dizin Seçimi

    4-Versiyon ayarlarını ise alttaki resimde nasıl görüyorsanız, o şekilde ayarlayın.E-Ticaret Sitesi Kurmak – WordPress Versiyon Belirleme

    5-Ayarlar sekmesinde ise kuracağınız e-ticaret sitesinin yönetici bilgilerini belirliyorsunuz. Burada belirlediğiniz bilgiler ile wordpress sitenize giriş yapacaksınız.Admin dışında bir yönetici adıGüçlü bir yönetici şifresiSıklıkla kullandığınız ve güvenli bir yönetici maili ( gmail olabilir ) belirleyin.Site Title kısmından site başlığını, Slogan kısmından ise site sloganınızı belirleyebilirsiniz ancak bunları sonradan da değiştirebiliriniz.

    Bunların altında kalan iki ayarıda aşağıda ki resimde nasıl görüyorsanız, o şekilde yapın.E-Ticaret Sitesi Kurmak – WordPress Kurulum Ayarları

    6-Son olarak ise gelimiş ayarlardan yedekleme seçeneğini de seçtikten sonra ekranın sağ alt köşesinde bulunan Kur butonuna tıklayın.E-Ticaret Sitesi Kurmak – Wodpress Kurulum Gelişmiş

    7-Kurulum kısa süreli bir zaman alabilir. Zaten süreç canlı olarak ekranda size görünecek. Kurulum tamamlandığında ise karşınıza kurduğunuz e-ticaret sitenizin yönetim paneline nereden giriş yapacağınızı gösteren bir ekran gelecektir;Site adresinize tıklayarak sitenizin ön yüzüneYönetim paneli giriş linkine tıklayarak ise, sitenizin yönetim paneline ulaşabilirsiniz. Sitenizin yönetim paneline bundan sonra bu adresten, yukarıda belirlediğiniz yönetici kullanıcı bilgileri ile giriş yapabilirsiniz.

    Site adresinize gittiğinizde domain adresinizin yanında yeşil, güvenli ibaresini göreceksiniz. Bu da kurulumunu yaptığımız SSL’in sitenize doğru bir şekilde entegre edildiğini gösterir.E-Ticaret Sitesi Kurmak – WordPress Kurulum Tamamlandı

    E-ticaret sitesi kurmak için gerekli olan wordpress alt yapısını kurma işlemi de bu kadar. Şimdi ise, bu alt yapı üzerinde e-ticaret sitesi nasıl kurulur, tasarımı, alıveriş sistemi nasıl kurulur bunu göstereceğim.7- E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – Tasarımı Nasıl Yapılır Video ile Anlatım

    E-Ticaret sitesi kurmak adına yapacağımız son işlem ise temamızı satın alıp, kurulumunu ve ayarlarını yaptıktan sonra internetten satış yapmak adına alışveriş sistemini kurmak. Bu kısmı ise yazılı olarak değil de, video şeklinde anlattım. İşte o video;

    Not: Video içerisinde bahsettiğim e-ticaret temaları yazıma ise wordpress e-ticaret temaları linkinden ulaşım sağlayabilirsiniz. https://youtube.com/watch?v=AM8WnZwtOyc%3Frel%3D0

    Umarım E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur:? 0’dan E-Ticaret Sitesi Kurmak başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.Burak Oran

    Yazar Hakkında

    Türkiye’deki tüm blog sahiplerine – yazarlarına wordpress ve blogculuk hakkında yararlı olacağımı düşünerek, kaliteli içerikler üretip, fark yaratmayı hedefleyerek wpmavi.com’u kurdum.73 Yorum “E-Ticaret Sitesi Kurmak: 0’dan E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?”drs lazer
    3 Eylül 2017 at 10:25 amÇok teşekkürler kolaymış baya….başka firmalara para vermeye gerek yok bence!!Bekir
    6 Kasım 2017 at 8:33 pmMerhabalar. Temayı yüklerken “Yüklenen dosya php.ini dosyasındaki upload_max_filesize directive ile belirtilen limiti aşıyor.” hatasını aldım. 10.24 dk dediğiniz gibi metini yazdım kaydettim. Sonra PHP işlemlerine girerek işlemi sonlandırdım. Ancak tekrar temayı yüklediğimde aynı hatayı alıyorum. Desteğiniz için teşekkürler…
    php.ini dosyasının içine yazdığım kod ise budur.
    memory_limit = 128M
    upload_max_filesize = 100M
    post_max_size = 128MBurak Oran
    6 Kasım 2017 at 8:35 pmTema yüklerken, videom içerisinde upload_max_file size çözümünü uygulamasına rağmen, hala php.ini dosyasındaki upload_max_filesize directive ile belirtilen limiti aşıyor şeklinde hata alan arkadaşlar, şu çözümü uygulayabilirler;Öncelikle godaddy müşteri girişi yaptıktan sonra ürünlerin >> web hosting >> cPanelin yanında bulunan Yönet butonu ile cPanelinize giriş yapın. cPanelde yazılım kısmı altında bulunan PHP Sürümünü Seçin kısmına tıklayın. Ardından karşınıza çıkan ekranın sağ kısmında bulunan Switch to PHP Options linkine tıklayın. Ardından upload_max_filesize kısmının sağ tarafında bulunan 2M yazan yere mouse ile tıkladığınızda farklı seçnekleri seçme ekranı açılacaktır. Buradan bu kısmı 64M şeklinde seçin ve uygula deyip, sol alt köşede bulunan kaydet butonuna tıklayın.Ardından tekrar cPanelinize gidin ve yine Yazılım sekmesi altında bulunan PHP işlemleri kısmına tıklayıp, karşınıza çıkan ekranda işlemleri sonlandır butonuna tıklayın. Böylece sorun çözülecektir. Ve sitenize girip, temanızı yüklemeye çalışıtğınızda tema yüklenecek, bu sorunla da bir daha karşılaşmayacaksınızdır.Acar
    27 Kasım 2017 at 8:20 pmEmeğine teşekkürler öncelikle 2 sorum olacak.Deluxe paketi seçsem daha avantajlı olmaz mı?WordPress tabanlı bu oluşturduğum e-ticaret sitesini daha sonra mobil uygulama uyumlu bir şekilde görüntülenmesini dilersem bu mümkün mü?
    Örneğin; İos, Android uygulaması ve mobil tarayıcılardan girişler için.Videonun tamamını henüz izlemedim onu belirteyim belki bahsetmişseniz.Burak Oran
    27 Kasım 2017 at 8:23 pmMerhaba,Eğer kısa zamanda çok fazla ziyaretçiye ulaşacağını düşünoyrsanız sitenizin, o zaman delux paketi seçebilirsiniz. Ancak başlangıç için mantıklı değil. Çünkü trafiğiniz arttıkça, başlangıç paketi yetmediğinde bir üst pakete geçebiliyorsunuz. Dolayısı ile böylesi maliyet açısından daha mantıklı.WordPress alt yapıları zaten mobil uyumludur. Daha doğrusu benim de videomda anlattığım tema hali hazırda mobil uyumludur. Her boyuttaki ekranın otomatik boyutunu alır.Eğer kast ettiğiniz mobil uygulaması ise, yine wordpress alt yapısı mobil uygulama yapmak için de oldukça uygundur. Yani yarın bir gün sitenizin mobil uygulamasını yaptırmak istediğinizde, siteniz wordpress kullandığı için yapacak bir çok freelancer uygulama geliştirici bulabilirsiniz bu konuda.volkan kıdıl
    29 Aralık 2017 at 10:16 pmÖncelikle yazınız için teşekkürler. Gerçekten çok faydalı.Sorum şu: Ben bu yazıyı okumadan önce isimtescil’den sadece domain aldım. Bu adımları uygulayabilmem için alan adımı godaddy’e transfer etmem mi gerekiyor yoksa şart değil mi? Gerekiyorsa zaten boşa ödediğim alan adı ücreti üzerine bir de transfer ücreti ödemem gerekiyor sanırım



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.