Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Eklemlerin hareket biçimileri

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz.

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hypatia

    • 2015-10-15 12:51:17

    Cevap : EKLEMLERİN HAREKET BİÇİMLERİ:
    Eklem hareketleri kayma (gliding), açısal (angular), rotasyon ve sirkumsiksiyon olmak üzere 4 tür hareket vardır. Bu hareketler genel olarak (az veya çok) bir arada, kombine olarak ortaya çıkarlar.

    Kayma Hareketi
    (gliding) : Eklem yüzeyleri bir biri üzerinde rotasyon veya açısal hareket olmadan kayar ya da hereket eder. Tüm hareketli eklemlerde bir miktar kayma vardır. Ancak karpal ve tarsal kemiklerin çoğunda sadece kayma hareketi vardır.

    Açısal Hareket
    (angular) : Uzun kemikler arasında fleksiyon / ekstansiyon (öne / arkaya), adduksiyon / abduksiyon (sağa / sola) hareketleridir. Ginglimoid eklemler sadece fleksiyon / ekstansiyona izin verir. Abduksiyon /adduksiyon, fleksiyon / ekstansiyon ile kombinedir ve kalça omuz, el bileği gibi hareketli eklemlerin çoğunda görülür.

    Dönme Hareketi
    (Rotasyon) : Sabit bir aks çevresinde yapılan hareket. Atlanto-aksiyel eklemde rotasyonun aksı ayrı bir kemiktir (odontoid çıkıntı). Omuz kendi longitüdinal aksı çevresinde (aksa dik) döner. Elin pronasyon / supinasyonunda ise dirsek, longitünal aksa paralel döner.

    Konik Hareket
    (sirkumdiksiyon): Kemik başı eklem kavitesindeyken, distal kemik konik hareketlerle çember çizer. Omuz ve kalça ekleminde görülür.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Çınar

    • 2015-10-15 12:49:37

    Cevap : İki kemiğin, vücudun hareket edebilmesi için hareket edebilecek bir biçimde kaynaştıkları yerlere eklem denir. İnsan vücudunda 4 çeşit eklem bulunur: Oynar eklem: Kol ve bacaklardaki gibi, hareket yeteneği fazla olan eklemlerdir. Oynamaz eklem: Kafatasını oluşturan kemikler arasında görülür. Bu kemikler girinti ve çıkıntılarla birbirlerine oynamaz eklemlerle sıkıca bağlanırlar. Yarı oynar eklem: Omurgadaki omurlar arasındaki eklemlerdir. Sınırlı hareket kabiliyetleri vardır. Hızlı oynar eklem: Parmakların arasındaki bu eklemler çok hızlı hareket kabiliyetine sahiptir.
    Eklemlerin hareket biçimileri

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.