Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Fat nedir

Fat nedir

Bu soruya 5 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    zeamays

    • 2020-09-03 05:17:52

    Cevap : FAT (Dosya Ayırma Tablosu), Windows NT tarafından desteklenen dosya sistemlerindendir. FAT birimleri, ilgili bilgileri saklamak için bir ayırma tablosu kullanır. Hem sabit, hem çıkarılabilir ortamlarda kullanılır. FAT dosya sistemi, başlangıçta küçük diskler ve basit klasör yapıları için tasarlanmış dosya sistemidir diyebiliriz. FAT temel dosya ve klasör işlemlerini destekler ancak özellikleri daha kısıtlıdır.

    FAT’in özellikleri nelerdir?
    1- Dosya ve klasörlere erişim kısıtlı olsa da Windows dosya paylaşımını kullanabilirsiniz.
    2- Uzun dosya adları kullanabilirsiniz.
    3- Çıkarılabilir ve sabit disklerde FAT kullanabilirsiniz.
    4- Dosya ve klasör adlarında Unicode karakterler kullanıma uygundur.
    5- Klasör adlarında büyük ve küçük harfler kullanabilirsiniz.

    fat nedir

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-09-03 05:17:52

    Cevap :
    Bulmacada 'Fat nedir' sorusunun cevabı olan 'DOSYA - KLASÖR - BİLİŞİM' kelimesinin sözlükte eş anlamı nedir:
    DOSYA kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Belgeleri (9 harfli)
    KLASÖR kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Sıralaç (7 harfli)
    2. Cilbent (7 harfli)
    BİLİŞİM kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Enformatik (10 harfli)
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-09-03 05:17:52

    Cevap :
    Sözlükte DOSYA Nedir:
    Aynı konu, aynı kimse, aynı işle ilgili belgeler bütünü.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-09-03 05:17:52

    Cevap :
    Sözlükte KLASÖR Nedir:
    içinde belli bir sıraya göre kağıtlar konacak bölmeleri olan dosya veya dolap, musannif, cilbent, sıralaç.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-09-03 05:17:52

    Cevap :
    Sözlükte BİLİŞİM Nedir:

    Bilişim Tanımı

    Tanım 1: Bilginin iletişimi anlamına gelmektedir.
    Tanım 2: İnsanoğlunun teknik, ekonomik ve toplumsal alanlardaki iletişiminde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin özellikle elektronik makineler aracılığıyla düzenli ve akla uygun bir biçimde işlenmesi bilimi, enformatik.
    Tanım 3: Bilişim, insanoğlunun teknik, ekonomik ve toplumsal alanlardaki iletişiminde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin özellikle elektronik makineler aracılığıyla düzenli ve akla uygun bir biçimde işlenmesi bilimi veya Bilişim, İnsan bilginin, teknik, ekonomik ve sosyal alanlardaki iletişimin, otomatik makinelerde ilenmesini konu alan bilimdir. Bilişim sistemi, belli bir uygulama için kullanılan bilgiyi elde etme, işleme ve aktarma olanaklarının tümü olarak da tanımlanabilir. Bilişim yöntemi, bilgi dönüşüm ve değişim tekniklerinin kullanımını daha iyi tanımlamak için, bilgi sistemlerine toplu yaklaşım yöntemi.

    Bilişim (Özet)

    Bilişim içinde, Temel bilişim adı altında toplanan bilim dalları, bilgi işleme sistemlerini kurmak için başvurulan donanım teknikleri, yazılım teknikleri ve çeşitli özgün problemlerin işlenmesindeki uygulamalar sayılabilir. Temel biçimde bilgi kuramı, algoritma, sayısal çözümleme (araştırmalar, problemin çözümünde kullanılan matematik yöntemlerini, algoritmaları inceleme ve değerlendirme) ve bilgilerin gösterimi ile problem modellerini çıkarmada kullanılan kurumsal yöntemler yer alır.
     
    Bilişim sistemlerinde otomatik bilgi işleme, çok büyük sığalı ve çok hızlı çalışan bellekler gerektirir. Belleklerin sığası bitle ölçülür. Bu sığa, binlerce bit ile milyarlarca bit arasında değişir; kimi bilgiler, birkaç nanosaniyede okunabilen çok hızlı belleklerde depolanır;ama bu bellekler pahalı ve uçucudur; çok büyük öbekler halindeki bilgiler ise, daha yavaş erişimli, daha ucuz ve uçucu olmayan ortamlarda saklanır.
     

    Bilişim Nedir (Detay)

    Bilişim kavramı, teknoloji ve bilginin birlikte kullanılarak üretilen sonuçlar olarak kısaca tanımlanabilir. Bilişimin birkaç yönü vardır; bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı, bilgisayar kullanıcısı ve bilgi toplumu.
     
    İnternet ağı sayesinde veriler, elektrik kabloları gibi kablolar ve telefon hatları gibi bağlantı şekilleri ile, bilgisayarlar arasından taşınabilmektedir. İşte internet de, bu genel iletişim ağının adıdır. Bu ağ bilgisayar üzerinden görüntü göndermemize, veri göndermemize ya da ses göndermemize yarar. Günümüzde internet üzerinden telefon gibi konuşmamıza olanak tanıyan bilgisayar programları vardır. Bu programlar internet üzerinden bir bilgisayardan başka bir bilgisayara bizim ses ve görüntümüzü aktarabilmektedir. Örneğin; msn. Bu programlar bilgimizi başkaları ile paylaşmamıza yardımcı olmaktadır. Bunun yanında sevdiklerimiz ile bilgisayar üzerinden görmemize sesini duymamıza yardımcı olur.
     
    Bilişim bize paylaşmanın yolunu da göstermektedir. Bilgisayar hayatımızın hemen her alanına girerken, bu alanları nasıl kullanacağımızı öğrenmemek bizi kolay yaşamdan uzaklaştırabilir. Bilgisayar programlama ve günlük hayatımızın içerisine bilgisayar kullanmayı katmamız, bize yeni bir dünyanın kapılarını aralar. Ve şu da bir gerçektir ki, bilgisayar öğrenmenin yaşı yoktur. Bilişimin en önemli tarafı hiç şüphesiz toplumdur. Toplum, bilgisayarı kullanarak bilgi ihtiyacını karşılayabilmektedir.
     
    Bilişim dünyasının temelde bilgisayar ve bilgisayar yazılımlarının insanların ihtiyaçlarına göre düzenlendiği dünyadır. Günümüz koşullarında dünyada etkin bir şekilde varlığımızı sürdürebilmek için bilgi ve bilgiyi kullanmak gerekir. Bilişim bize bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kurarak hayatımızı kolaylaştırır.
     
    Son yıllarda e-Devlet projelerini sıkça duymaktayız. Hem haber programlarında hem de çevremizde bununla alakalı pek çok yazı görebiliriz. Bu uygulama hakikaten de eskiden insanları yoran pek çok uygulamayı kolaylaştırmıştır. Örneğin; pasaport çıkarmak için uzunca bir sıraya girip saatlerce bekliyorduk. Aynı şekilde, vergi ödemek için de sır bekliyor ve yoruluyorduk. Artık pasaport çıkarmak için ya da vergi ödemek için bu sıraları beklememize gerek kalmadı. Günümüzde bu tür işlemleri, elektronik olarak internet üzerinden yapabiliriz. Bilgisayarımızın karşısında, internet üzerinden vergi ödeyip pasaport başvurumuzu yapabiliriz. Bankada ne kadar paramızın kaldığını görmek için internet bankacılığı hizmetini veren bankalardan da yararlanabiliriz. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir gayet tabi.


    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.