Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Tarih
  • 1 yıl önce
  • 2 Cevap

Fatih Bizans’ın yeniden diriltilmesi ümitlerini söndürmek amacıyla hangi çalışmaları gerçekleştirdi?

sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-03-29 14:26:41

    Cevap :

    Bizans’ın Canlanmasını Engellemek İçin Alınan Tedbirler:

    Bu konuda en sağlam tedbir, İmparatorun akrabalarını tehdit olmaktan çıkarmaktı. Fatih’te öyle yaptı.

    Moranın Fethedilmesi:

    Bizans’ın son hanedan ailesi olan Paleologos hanedanı üyesi 2 kardeş Mora’da yönetimi ellerinde bulunduruyordu. Despot adı verilen Mora yöneticileri ilerleyen dönemde Bizans’ta hak iddia edebilirlerdi. Fatih döneminde 1458’de başlayan seferler sonucunda 1460’da Mora tamamen feth edildi.

    Trabzon’un Fethedilmesi:

    1204 yılında İstanbul’a gelen 4. Haçlı Seferi, Kudüs’e gitmek yerine İstanbul’u ele geçirmiş ve İstanbul’da katolikler tarafından bir Latin Krallığı kurulmuştu.

    İstanbul’dan kaçan Bizans hanedan üyeleri tarafından 1204 yılında kurulan Trabzon Rum İmparatorları Bizans’ta hak iddia edebilirlerdi. Fatih 1461’de Trabzon’u feth ederek bu sorunu da çözmüş oldu.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-03-29 14:24:41

    Cevap :

    Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethinden sonra Bizans İmparatorluğu tamamen ortadan kalkmadı. Konstantinopolis'teki Rum toplumu, Osmanlı yönetimi altında hala varlığını sürdürdü. Ancak, Osmanlı yönetimi zaman zaman Bizans İmparatorluğu'nun yeniden canlanma ümitlerini söndürmek amacıyla bazı çalışmalar gerçekleştirdi.

    Örneğin, Osmanlı yönetimi tarafından Ayasofya kilisesi camiye dönüştürüldü ve Hristiyanların dini törenleri engellendi. Ayrıca, Konstantinopolis'teki diğer kiliseler ve manastırlar da cami veya medrese olarak kullanıldı veya yıkıldı.

    Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde, 19. yüzyılın ortalarından itibaren, Osmanlı yönetimi bazı Batılı devletlerin etkisi altında kalmaya başladı. Bu dönemde, Osmanlı İmparatorluğu'nun içinde bulunduğu zayıflık, Batılı devletlerin Balkanlar'da ve Doğu Akdeniz'de etkinliklerini arttırmalarına ve Osmanlı topraklarında sömürgeleştirme planları yapmalarına neden oldu.

    Bu dönemde, Osmanlı yönetimi, Balkanlar'daki bazı isyanlara karşı sert önlemler aldı ve bu bölgedeki Hristiyan azınlıklara karşı baskı ve zulüm uyguladı. Bu eylemler, Bizans İmparatorluğu'nun yeniden canlanma ümitlerini söndürmek amacıyla yapılmış gibi algılandı.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.