Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Tarih
  • 3 yıl önce
  • 1 Cevap

Fatih döneminde gerçekleşen aşağıdaki olaylardan hangisinin Bizans'ın canlanmasındaki fikri ile ilişkisi yoktur? A)Mora despotluğuna son verilmesi B)Trabzon Rum devletine son verilmesi C)Arnavutluğun Fethi D)İstanbul'un Fethi E)Ortodoksların himaye altına alınması

Fatih döneminde gerçekleşen aşağıdaki olaylardan hangisinin bizansın canlanmasındaki fikri ile ilişkisi yoktur sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?
10. Sınıf

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-05-04 05:12:52

    Cevap : Fatih döneminde gerçekleşen aşağıdaki olaylardan hangisinin Bizans'ın canlanmasındaki fikri ile ilişkisi yoktur sorusunun cevabı

    A)Mora despotluğuna son verilmesi
    B)
    Trabzon Rum devletine son verilmesi
    C)
    Arnavutluğun Fethi
    D)
    İstanbul'un Fethi
    E)Ortodoksların himaye altına alınması

    Cevabımız C şıkkıdır


    Moranın Fethi

    Bizans’ın son hanedan ailesi olan Paleologos hanedanı üyesi 2 kardeş Mora’da yönetimi ellerinde bulunduruyordu. Despot adı verilen Mora yöneticileri ilerleyen dönemde Bizans’ta hak iddia edebilirlerdi. Fatih döneminde 1458’de başlayan seferler sonucunda 1460’da Mora tamamen feth edildi.

    Trabzon’un Fethi
    1204 yılında İstanbul’a gelen 4. Haçlı Seferi, Kudüs’e gitmek yerine İstanbul’u ele geçirmiş ve İstanbul’da katolikler tarafından bir Latin Krallığı kurulmuştu.

    İstanbul’dan kaçan Bizans hanedan üyeleri tarafından 1204 yılında kurulan Trabzon Rum İmparatorları Bizans’ta hak iddia edebilirlerdi. Fatih 1461’de Trabzon’u feth ederek bu sorunu da çözmüş oldu.
    "İstanbul'un düşmesi sadece Bizans İmparatorluğu'nun sonunu ve son etkili imparatorun ölümünü belirler. Zira 150 yıldan beri devam edegelen Osmanlı akınlarıyla Bizans'ın bırakacağı boşluk, zaten yavaş yavaş doldurulmuş durumdaydı. Şehrin düşmesinden önce de Avrupa ile Asya birleştiği bu noktanın hakimi, zaten Osmanlılardı. Bizans'ın o günlerde İslam okyanusu içerisinde bir Hristiyan adacığından farkı kalmamıştı

    Bu dönemde Osmanlı akınlarından ve kuşatmalarından bunalan Bizans’ın önemli sorunu, Hıristiyan dünyasındaki örgütlenmenin Ortodoks ve Katolik olarak ikiye ayrılmış olmasıydı. Bu ayrılık Hıristiyan Avrupa’nın Ortodoks Bizans’ı yeterince kollayamaması anlamına geliyordu. Fatih bundan yararlanarak Ortadoksları himaye ederek kontrol altında tutmayı amaçlamıştır.Bu ikiliği gidermek için çaresizlik içinde çırpınan İmparator ve Patrik, 1439’da Floransa Konsili’nde Katolik Kilisesi’ne boyun eğdi. Rum Ortodoks Kilisesi de Katolik Kilisesi’ne boyun eğdi. Rum Ortodoks Kilisesi ile Katolik Kilisesi kavgasında zoraki de olsa bir ittifak dönemi başladı. Böylece yüzyıllardır süren Ortodoks-Katolik çatışması, Osmanlı’nın baskısıyla kısa süreli de olsa donduruldu. Ancak bu anlaşma Konstantinopolis halkı tarafından hiç de hoş karşılanmadı ve Ayasofya’daki resmi kutlama törenleri halkın sert protestolarıyla karşılaştı.

    Arnavutluk’un Fethinin Sebepleri

    Balkanların fethini tamamlamak, batı yönünde ilerleyişe devam etmek
    Venediklileri daha sıkıştırmak
    İleride yapılacak İtalya Seferi için üs elde etmek


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.