Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Finansman alternatiflerine göre satın alan işletmenin anlaşmayı belli oranda borçla finanse etmesine ne ad verilir

finansman alternatiflerine göre satın alan işletmenin anlaşmayı belli oranda borçla finanse etmesine ne ad verilir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Sosyalbilge

    • 2021-06-01 06:44:17

    Cevap : Finansman alternatiflerine göre satın alan işletmenin anlaşmayı belli oranda borçla finanse etmesine ne ad verilir sorusunun cevabı

    Finansman Yapısı Oranları

    a.Borç (Kaldıraç) Oranı: Optimal borç oranı düzeyi de sektöre, ekonomik konjonktüre ve firma politikasına göre değişir. Ancak reel sektör firmalarında genellikle firmanın yarıdan fazlasının öz sermaye ile finanse edilmesi daha sağlıklı kabul edilir. Borç oranı yükseldikçe kaldıraç etkisi ile öz sermaye kârlılığı artabilir, ancak firmanın riski de yükselir.

    b. Uzun Vadeli Kaynaklar (Devamlı sermaye)Oranı: Devamlı Sermaye Oranında sınıflandırmayı yabancı kaynak-öz kaynak diye değil, vadelerine göre yapıyoruz. İşletmenin finansman politikasının uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli kaynaklara dayandığı ölçülmektedir.

    c. Maddi Duran Varlıklar Devamlı Sermaye

    Maddi duran varlıklar/ U.v.borclar+Özsermaye 
    Bu oran, finans yönetimi açısından çok önemli olan “vade uyumunu” gösteren bir ölçüdür. Sağlıklı bir finansal yapı için dönen varlıklar kısa vadeli kaynaklarla, duran varlıklar ise uzun vadeli kaynaklarla finanse edilmelidir. Aksi takdirde ciddi likidite sıkıntısı doğabilir. O halde bu oranın da 1’den büyük olmaması gerektiği açıktır. 1’den büyük olması, duran varlıkların bir kısmının kısa vadeli kaynaklarla finanse edilmiş olduğunu gösterir ki, o takdirde o borçların vadesi geldiğinde duran varlıklar henüz kendisini geri ödememiş olacaktır. Daha ihtiyatlı bir yaklaşım, duran varlıkların, uzun vadeli de olsa borçla değil, tamamen öz kaynaklarla finanse edilmesi gerektiğini işaret eder.

    d. Maddi Duran Varlıklar/ Öz Sermaye

    Maddi duran varlıklar/Öz Sermaye oranı 1’e yakın olan firmaların oldukça ihtiyatlı ve riskten kaçınan bir politikası olduğu kabul edilir. 1’den daha büyük değerler aldıkça maddi duran varlıkların bir kısmının artık borçla finanse edildiği anlaşılır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-06-01 07:43:48

    Cevap :
    Teminat ve Kefalet Mektupları: Bankalar, müşterilerinin yükümlüklerini veya borçlarını zamanında ödeyeceklerine dair üçüncü şahıslara karşı taahhütte bulunabilirler. Böylece bankanın güvencesi, müşterilerinin güvencesi haline dönüşmüş olur.
    Müşteri yükümlülüğünü yerine getiremezse, teminat mektubu paraya çevrilir, banka, daha sonra söz konusu krediyi
    müşterisinden tahsil etmeyeçalışır.

    Akreditif Kredisi: ithalatçı işletmenin talimatıyla bir banka belli bir tutar ve vade ile akreditifte öngörülen şartlara uygun belgeleri ibrazı karşılığında, satıcıya ödeme yapacağını taahhüt etmesidir. Akreditif şartlı bir banka garantisidir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.