Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı

folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Deniz mavi

    • 2021-10-28 10:22:05

    Cevap :
    Hamilelik öncesi folik asit tedavisi hamile kalmayı kolaylaştırmamaktadır.


    Folik asit tedavisinin amacı bebeğin sağlıklı olmasının sağlanması;  nöral tüp defektleri denilen omurgada açıklık olmasının önlenmesidir. Bu nedenle günlük 400 mikrogram folik asit içeren haplardan günde bir kez tok karna alınması yararlıdır.Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için( beyin gelişimi için) özellikle gebeliğin ilk haftalarından itibaren "B9 vitamini" yani folik asit alınması çok önemlidir.

    Gebelik öncesi yapmanız gerekenler: 

    1. Her gün 0.4mg Folik asit destek tedavisi başlayın. Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle gebeliğin ilk haftalarından itibaren "B9 vitamini" yani folik asit alınması oldukça önemlidir. Vücutta depolanmadığı, gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu ve doğal gıdalarla yeterince karşılanmadığı için her gün alınmalıdır. Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır, ancak uzun süreli pişirmeler ve uzun süre bekleyen gıdalardaki miktarını azaltır. En çok ıspanak, yer fıstığı, fındık, karnıbahar, kepekli ekmekte bulunur. Folik asit eksikliğinde "nöral tüp defekti" denen sinir sisteminde omurilik kanalının tam kapanamamasına bağlı anomaliler olur. Özellikle, daha önceden folik asit eksikliği saptanmış veya nöral tüp defekt anomalili bebek doğurmuş kadınlar, gebe kalmayı düşündükleri tarihin en az 3 ay öncesinden itibaren mutlaka B9 vitamini olarak bilinen folik asit günlük olarak alınmaya başlanmalıdırlar.
    2. Kilonuzu kontrol edin.  Sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz. Dengeli beslenmeyle kastedilen ana besin maddelerinin dengeli oranlarda tüketilmesidir. Yağ ve şeker tüketiminizi azaltmalısınız. Proteinden zengin bir beslenme şekli seçmelisiniz. Yağsız süt ve süt ürünleri, balık ve beyaz etler diyetinizde yer almalıdır. Mutlaka bol taze meyve ve sebze alınmalı, bunun yanında makarna, pirinç, baklagiller gibi farklı besin gruplarını da tüketmelisiniz.
    3. Sigara kullanıyorsanız kesinlikle sigarayı bırakın. Son yapılan çalışmalar günde on taneden fazla sigara tüketimi gebe kalma şansını önemli oranda azaltmaktadır. Gebelikte kullanıldığında gebeliğin düşük (Abortus ) ile sonuçlanmasının yanında bebekte gelişim geriliğinin olmasına ve erken doğuma sebep olabilir.
    4. Stres ve endişeden uzak durun. Gebeliğe karar verdikten sonra gebelik oluşumunun ilk aylarda olmaması sizi strese sokmamalıdır. Her şey normal olsa, uygun zamanda ilişki olsa bile her ay için gebelik şansı %25 civarındadır. Normal düzenli ilişkiye rağmen bir kadının gebe kalamaması durumunda kısırlık incelemelerini başlatmak için genellikle çok aşikar bir anormallik yoksa 1 yıl beklenir. Bir yıl sonunda herhangi bir patolojisi olmayan çiftlerin bile gebe kalma şansı %98'dir. Yani %2 olguda her şey normal olmasına rağmen gebelik 1 yıl gecikebilir. Yani %2 olguda her şey normal olmasına rağmen gebelik 1 yıl gecikebilir. Gebe kalma şansı düzenli adet görenlerde adetin 12-15. günlerinde en fazladır. Düzenli bir cinsel yaşam ve haftada 3 veya daha fazla ilişki gebe kalma şansını artırır.
    5. Bir takvim üzerinde adet günlerinizi işaretleyin. Yumurtlama günlerinizin hesaplanabilmesi için adetinizin ne zaman başladığı, kaç gün sürdüğü ve adet düzensizliklerinizin olup olmadığını tespit etmelisiniz. Bu durum doktorunuz tarafından da kontrol edilecektir.
    6. Guatr, hipertansiyon, kalp hastalıkları, Diabetes Mellitus veya epilepsi gibi sistemik bir hastalığınız varsa ilgili doktorlarla görüşüp gebelik sırasında hastalıkla ilgili olası riskler açısından bilgi sahibi olmalısınız. Anne ve babada olabilecek kalıtımsal hastalıkların tespiti doğacak çocukta da bu hastalığın görülme olasılığını tespit etme açısından çok önemlidir. Kullandığınız ilaçları mutlaka doktoruzla paylaşın.
    7. Kahve, kola ve aşırı miktarda çay içmeyi bırakın. Yapılan çalışmalarda gebe kalmadan once kadının aşırı kafein tüketiminin yumurta kalitesini azalttığını göstermektedir.
    8. Eşinizin alkol, sigara tüketimine sınırlama getirmesini isteyin! Sperm kalitesini artırabilmek için ağır spor ve egzersiz yapmayıp, stresden uzak kalmasını sağlamalısınız.
    9. Moral ve motivasyonunuzu yüksek tutun. Düzenli olarak hafif egzersizler yapın ve günde en az 8 saat uyumaya gayret edin.
    10. Gebelik öncesi hemoroid, anal fissür gibi problemleriniz varsa bunların önceden tedavisi gereklidir. Çünkü gebeliğiniz süresince bu şikayetleriniz sizi daha sık rahatsız edebilmektedir.
    11. Yumurtlama günlerinizde adetin 10. ve 16. günlerinde günaşırı ilişkiye girin. Her cinsel ilişkiden sonra hemen ayağa kalkmayın, ayaklarınızı duvara dayayıp yarım saat bekleyin.
    12. Bu arada belinizin altına ince bir yastık yerleştirin. Böylece spermlerin vajina içinden rahme yolculuğuna yardımcı olursunuz.
    13. Diş problemleriniz varsa bunların gebelik öncesi tedavisini yaptırmalısınız. Çünkü gebeliğinizle birlikte bu problemleriniz artabilir.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.