Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Tarih
  • 8 yıl önce
  • 2 Cevap

Geleneklerin topluma faydası

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz.

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2016-02-23 15:19:04

    Cevap : Geleneklerin Olumlu Yanları
    Bir ülkenin ayakta kalmasını sağlayan, toplumun çekirdeği olan aile kurumunun ayakta kalmasını sağlayan ve toplumu birbirine sıkı sıkıya bağlayan gelenekler var. 
    Yine teknoloji ilerledikçe toplumsal hayat değişmekte. Ve teknolojinin o baş döndürücü yenilikleri eğer gelenekler olmasaydı insanı doğasına aykırı bir yıkıma da götürebilirdi.
    Bir toplumda, bir toplulukta eskiden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlardır.
    Gerçek ya da hayali bir geçmişle olan sürekliliğin önemini ima ederken, belirli eylem normlarını kutsa­yan ve öğreten pratik veya uygulamalar bütünü. Bir topluluğun, mevcut toplumsal yapısı­nı ve değer sistemini çok büyük sarsıntılar yaşamadan koruyup devam ettirmek amacıy­la, kendinden önceki kuşaklardan devraldığı, belli bir dönüşüme uğratarak sonraki nesille­re aktardığı, başta inançlar, düşünüşler ve kurumlar olmak üzere, her tür sosyal pratik.
    Çok yönlü bir konu olduğu için yine başka bir bakş açısıyla bakarsak yenilikler geneleklerin üzerine konmasıylada ilerleyebilir. Bu anlamda gelenek yön verici olabilir. Veya geleneklerin toplumda yaratmış olduğu etki toplumu o kadar etkilerki artık güncel yaşam bu gelenekleri kaldırmaz ve yeniliğe ihtiyaç zaruriyetleri doğurabilir yine burda geleneklerin yenilik için itici bir güç olduğunu düşünebiliriz.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2016-02-23 15:20:26

    Cevap : Gelenek ve toplumsal birikimin toplumların ilerlemesinde önemi nedir:
    Geleneksel ve toplumsal birikim olmazsa toplum ilerlemez ve toplum olmaz. Çünkü toplum insanların yüzlerce, binlerce yıldan beri oluşturduğu ortak amaçların, beklentilerin, değerlerin, inançların, duygu ve düşüncelerin, özetle ortak davranış kalıplarının depolandığı (saklandığı) ve gelecek nesillere aktardığı bir ilerleme aracıdır. Eğer toplumun bu işlevi olmasa dünyaya gelen her yeni birey insanlığın bütün geçmişinden mahrum bir şekilde tekrar sıfırdan başlamak zorunda kalacaktı. İnsan deneyimleri sonucu üreten bir varlıktır. Beyni birşeyleri yaşayıp deneyerek, tecrübe ederek doğru bilgiye ulaşıp her yeni bilgiyi bir önceki bilginin üzerine ekleyerek ilerler. Bilimde bu şekilde ilerler. Yani bir bilim adamı önceki bilim adamlarının o güne kadar getirdiği bilgileri toplum ve eğitim sayesinde alır ve üzerine yenilerini katar yani ilerletir. Eğer geçmişten bilgi gelmeseydi sıfırdan başlayacak ve ömrü yetmeyeceği için sadece kendi yaşamı kadar öğrendikleriye kalacaktı yani bilim asla ilerlemeyecekti mesela. Bu anlamda toplumsal birikim çok önemlidir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz







    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.