Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Geleneklerin ve toplumsal birikimin toplumların ilerlemesinde önemli bir faktör olduğuna dair bir hikaye veya fıkra söyleyebilir misiniz

Yarın münazara olacak ve ben de savundugum hipotezin daha inandırıcı ve ikna edici olması için sizden yukarıda yazdığım konu ile ilgili hikaye fıkra güzel veya özlü söz rica ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-12-15 16:54:45

    Cevap : Toplumsal birikim olmasaydı herşey hergün yeniden başlardı. Bunun için meşhur mitolojideki sisifos söylencesini kullanabilirsin. ;) O hikayeyi okuyup sunumunda kullanabilirsin bence.

    Link : https://www.toplumdusmani.net/modules/wordbook/entry.php?entryID=3335/sisifos-nedir+sisifos-ne-demek
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-12-15 16:51:17

    Cevap : BAYRAKLARIN YARIYA İNDİRİLMESİ GELENEĞİ
    Bayrakların yarıya indirilmesi geleneğinin kökeninin ise eski deniz savaşlarına kadar uzandığını bildiren uzmanlar, o devirlerde her bir savaş gemisinin direğinde kendine özgü renkli bir bayrak olduğunu ifade ettiler.

    Bir deniz savaşından sonra yenilen geminin, galip tarafın bayrağını asmak zorunda olduğunu, bunun için de kendi bayrağını yarıya çekerek üstte yer bıraktığını anlatan uzmanlar, “Günümüzde böyle bir durum söz konusu değilse de bayrakları yarıya indirmek bir saygı ifadesi olarak kaldı. Milletlerin matem günlerinde, önemli devlet adamlarının ölümünde, diğer milletlerin de bayraklarını yarıya indirmeleri, mateme katılmak anlamında uluslararası bir gelenek haline geldi” dedi.

    Uzmanlar ayrıca, hangi ulustan olursa olsun denizde birbirinin yanından geçen gemilerin, geçiş süresince bayraklarını yarıya indirmeleri geleneği, saygının bir ifadesi olarak günümüzde hala devam ettiğini anımsattı.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.