Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Gençlik ve gelecek konulu deneme türünde bir kompozisyon yazabilecek var mı ?

Gençlik ve gelecek konulu deneme türünde bir kompozisyon yazabilcek var mı ?

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-05-28 17:56:32

    Cevap : Gençlik yılların da insanlarda cahil cesareti vardır. Olayların üzerine balıklama atlamaya hazırdırlar. Çünkü o yıllarda insan dünyada var olduğunun, birşey olduğunun, kendisinin de doğruları bildiğinin ve haklı olduğunun mücadelesini verir. Hep savunma mekanizmasını işletir ve bunu yaparken de etrafındaki insanları kırdığının, üzdüğünün farkında bile olmaz.

    İnsanlarda belli bir yaştan sonraki bilgi ve birikimin yanında, gençliğindeki enerjisi, azmi, hırsı, cesareti de olsa dünya, şimdikinden daha çok güzel olurdu diye düşünüyorum. Bizler hep değişken bir süreç içinde yaşıyoruz. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz değişkenlik içinde. Şu an bize doğru gelen davranışı birkaç yıl sonra yanlış olarak değerlendirebiliyoruz. Bana kalırsa, gençliğin yarattığı dumanın yerini net görüntülerin, fikirlerin olmasını sağlamalıyız.

    Bu dönemin değerini bilip, gerekli bilgi birikimlerini doğru yerde, doğru alanda kullanabilmek için tecrübeli insanlardan faydalanılması gerektiği inancındayım. Bir düşünür gençlik ile ilgili şöyle der: “Gençlik çağı, bütün bir hayat boyunca faydalı olabilecek alışkanlıkların kazanılması için ciddi bir göstergedir, işarettir. Ama ne olursa olsun, kaç yaşına gelirsek gelelim, gönlümüzü genç tutmaya da ayrı bir özen göstermeliyiz. Ne de olsa gençler ümitle, ihtiyarlar hatıra ile yaşıyorlar.”

    İlk çocukluk döneminde kişinin, kendi ana-baba tutumunu değiştirmede ve çevresini belirlemede çok az gücü vardır. Kişi bilinçli bir seçim ve çabayla olumsuz deneyimlerini olumluya çevirebilir. Gençlik döneminde insanın kendisi hakkındaki düşüncelerinde arkadaşların etkisi, ailenin ya da büyüklerinkinden çok daha güçlü hale gelir. 

    Üniversite yıllarında öğrenciler, değerleri yeniden gözden geçirip kendi kimliklerini oluştururken, arkadaş etkisine daha açık hale gelirler. Bu bağlamda, kendinizi olumsuz hissetmenize yol açan arkadaşların sizin için uygun olmadığına karar verebilir, onlardan uzaklaşmayı seçebilir ve yeni olumlu arkadaşlıklar kurabilirsiniz. 

    Kendinizi değerlendirdiğiniz, kendi iç değer ve ölçütleriniz olsun ve gelişmenizi onlarla kıyaslayın. Başkalarıyla olan rekabetin sonucuna ya da toplumun genel geçer beklentilerine bağımlı kalmayın. Başkalarını da dinleyin ancak, onların fikirlerini doğrudan kabul etmek yerine, aklıseliminizle değerlendirmeyi öğrenin. Hiçbir konuda tek ve mutlak doğrular olmadığını sık sık kendinize hatırlatın. Başkalarının söylediklerinden çok kendi geliştirdiğiniz olumlu sesinize kulak verin. Yeni deneyimleri kazanıp kaybedilecek sınavlar olarak değil, bir şeyler öğrenmek için birer fırsat olarak görün. Böylece zorlayıcı yaşantılarda kendinizi yıpratmak yerine geliştirebilirsiniz.
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    103 1111

    • 2020-05-28 18:24:57

    Cevap : aga mskü den mi istediler
    Sevval Ceviz1 Takipçi
    3 yıl önce S Herkes aynı şeyi gönderecek sictik jdndmdkfkfk
    3 yıl önce T Bir mskü mağduru daha
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-05-28 17:57:21

    Cevap : Gençlik, insanın en verimli çağıdır. Güç ve enerji doludur. İnsan işte bu dönemde çalışıp para biriktirmeli, mal-mülk sahibi olmalıdır. Çünkü ihtiyarlayıp gücünü yitirdiği, çalışamadığı dönemde ona ihtiyaç duyacaktır. Elinde olduğu için de rahat yaşayacak ve sıkıntı çekmeden gün geçirecektir. 

    Her insan bebeklik, gençlik ve yaşlılık dönemlerinden geçmektedir. Her yaşın kendine özgü birtakım özellikleri bulunmaktadır. Gençlik kişinin çalışma azminin, sağlığının ve gücünün en fazla olduğu dönemken yaşlılıkta ise bu özellikler en aza inmektedir.

    Yaşlandığı zaman gücünü ve sağlığını kaybeden insan, kendisinde çalışacak azmi bulamaz. Bu nedenle yaşlı insanlar bu dönemlerini emeklilik dönemi ile geçirmektedir. Eğer bir kişi gençliğinde çalışıp birikim yapmaz ve yaşlılığını garanti altına almazsa bu insan yaşlılığında büyük zahmet çekecektir. Birikimi olmayan ve gençliğinde çalışmayan yaşlılar, yaşlılık dönemlerinde başkalarına muhtaç olmaktadırlar.

    Kişinin yaşlandığında rahat edilmesi için gençliğinde mutlaka çok çalışması ve birikim yapması şarttır. Gençliğinde yaşlılık dönemini düşünen insanlar ileride çok daha rahat ve mutlu bir hayat yaşamaktadır.

    Kişi gençliğinde çalışıp para biriktirmelidir ki, ihtiyarlayıp çalışamadığı zaman onunla rahat rahat geçinsin.
    Gençliğini boşa geçirmeyip ihtiyarlığı için para biriktiren kimse yaşlandığı zaman rahat eder. Her işini kendi isteği gibi yapar, yaptırır ve mutlu olur.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.