Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Göstergebilim ve mantık arasında bir ilişki kurarak, ele aldığı tüm konuları göstergebilim olgusu olarak görüp, matematiksel kesinliğe yaklaşan bir gösterge kuramı tasarlayan kimdir?

Göstergebilim ve mantık arasında bir ilişki kurarak, ele aldığı tüm konuları göstergebilim olgusu olarak görüp, matematiksel kesinliğe yaklaşan bir gösterge kuramı tasarlayan kimdir sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Sosyalbilge

    • 2021-06-24 16:23:25

    Cevap : Göstergebilim ve mantık arasında bir ilişki kurarak, ele aldığı tüm konuları göstergebilim olgusu olarak görüp, matematiksel kesinliğe yaklaşan bir gösterge kuramı tasarlayan kimdir? sorusunun cevabı

    ………………, göstergebilim ve mantık arasında bir ilişki kurarak, ele aldığı tüm konuları göstergebilim olgusu olarak görüp, matematiksel kesinliğe yaklaşan bir gösterge kuramı tasarlamıştır.

    Yukarıdaki boşluğu hangi kuramcı tamamlamaktadır?

    a)Peirce

    b)Saussure
    c)Aristo
    d)Berger
    e)Eco

    Sorunun cevabı A şıkkıdır.

    Peirce, göstergebilim ve mantık arasında bir ilişki kurarak, ele aldığı tüm konuları göstergebilim olgusu olarak görüp, matematiksel kesinliğe yaklaşan bir gösterge kuramı tasarlamıştır. Peirce’in yaklaşımının en belirgin özelliği, gösterge kavramı için önerdiği tanım ve sınıflandırma biçimidir.

    Peirce’nin önerdiği üç parçalı modelde, gösterge bir şeyin yerini tutan başka bir şeydir; yorumlayan, göstergeyi yorumlayan bir başka göstergedir ve nesne göstergenin karşılık geldiği şeydir. Peirce, göstergeleri üçlükler şeklinde tanımlar. Bu üçlükler arasında en önemlisi de görüntüsel gösterge, belirti ve simge/sembol üçlüsüdür.

    Görüntüsel gösterge (ikon), nesnesiyle arasında benzerlik ilişkisi olan göstergedir (fotoğraf, resim); belirti (indeks), gösterileniyle doğrudan ilişkili göstergedir (duman, ayak izi); sembol (symbol), nesnesiyle arasında nedensellik ilişkisi bulunan göstergedir (bayrak, trafik ışıkları).



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.