Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Güneş bir yıldız mıdır?

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz.

Bu soruya 5 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Poseidon

    • 2017-04-09 11:14:18

    Cevap : Güneş bir yıldızdır.
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    melek ileri

    • 2017-04-09 11:20:45

    Cevap : Yıldız hemde en kücük yıldızdır
    Cevap Yaz Arama Yap

    rotasız kaptan

    • 2017-09-17 10:47:49

    Cevap : evet yıldızdır
    Cevap Yaz Arama Yap

    Mstftvs

    • 2017-06-06 15:20:19

    Cevap : Güneş, uzayda, Dünya’dan yaklaşık 150 milyon kilometre uzaktadır. Güneş bir yıldızdır. Evrende daha milyonlarca yıldız vardır ki Güneş de onlarla hemen hemen aynı büyüklükte, aynı parlaklıktadır. Okadar büyük gözükmesinin nedeni bize çok yakın olmasıdır. 150 milyon kilometre pek yakın gözükmeyebilir ama, uzaydaki çoğu zaman ışık yıllarıyla ölçülen, 10 milyon milyon kilometre kadar uzaklıklara göre gerçekten bu mesafe kısa sayılır.
    Güneş’in çapı 1.400.000 km.dir; Dünya’nın çapının 100 katından daha da büyük. Güneş gaz­dan oluşmuştur ama, bunda yine de Güneş siste­minin geri kalan üyelerinin toplamının 750 katı
    madde vardır. Güneşin kütlesi 2×10 ton kadar­dır!
    Güneşe baktığımız zaman gördüğümüz parlak yuvarlağın adı “fotosfer” (ışıkküre) dir. Çoğu zaman ışıkkürede koyu renk benekler var­dır. Bunlara “güneş lekeleri” denir. Lekelerin, çevrelerini saran ışıkküreden biraz daha az sı­cak, dönen gazlar oldukları sanılmaktadır. Güneş lekelerinin faaliyeti hemen hemen 11 yılda-bir en şiddetli noktasına ulaşır. Böyle zamanlarda Güneş’in yüzünde binlerce kilometre genişliğinde lekeler belirir; bunlar aylarca da kaybolmaz. Ba-zan Güneş Lekelerinin etkisini biz de hissederiz. Nasıl oluyorsa bu güneş lekeleri Dünya’ya kadar erişen manyetik güçler oluştururlar. Bunlar uzak yerler arasında yapılan radyo haberleşmelerini bozar. Pusulalar, manyetik, elektrikli araçlar da etkilenebilirler.
    Işıkküreyi gazlardan oluşmuş bir tür “atmos­fer” sarmıştır. Bu tam güneş tutulması sırasında, Ay’ın göz kamaştırıcı ışıkküreyi gölgelediği za­man görülür. Böyle bir tutulma sırasında Güneş’in atmosferinin alt kısmı kırmızı bir saçak gibi gö­zükür. Buna “renkküre” (kromosfer) adı verilir. Renkküreden yukarıya doğru büyük, alevli “fıs­kiyeler”, ya da ateş parçaları denilen “promi-nens”ler fırlar. Dış atmosfere “kronea” (taç) denir. Bu, milyonlarca kilometre genişliğinde bü­yük bir ayla gibi gözükür.
    Güneş, her gün, soğumadan, sönükleşmeden nasıl ısı, ışık yağdırmaya devam edebilmektedir? Bunun yanıtı şudur: Güneş, kömür, ya da petrol gibi olağan bir yakıt değil, nükleer yakıt yakar. Güneş dev bir atom reaktörü gibi çalışır. Bir tür atomu başka bir tür haline sokar; bu işlem sıra­sında da, inanılmayacak kadar ısı, ışık üretir. Gü­neşin merkez özü okadar sıcaktır ki hidrojen atomları birleşirler, ya da eriyip birbirleriyle kay­naşırlar; böylece helyum atomları oluştururlar. Bu ereyip kaynama işlemi o tahrip gücü son de­recede yüksek olan hidrojen bombasındaki gibi­dir. Bu bomba atıldığı zaman nekadar inanılma­yacak bir enerjinin ortaya çıktığı da bilinmekte­dir. Evrendeki öbür yıldızların çoğu da aynı şe­kilde enerji üretirler. Evrendeki en basit element olan hidrojen bu yüzden en yaygın madde sayılır.
    Güneş’in de, Dünya gibi, çok belirli iki hare­keti vardır: Kendi ekseni üzerinde döner; bir de ait olduğu büyük yıldız sistemi Galaksi’nin (Sa­manyolu’nun) çok uzaklardaki merkezi çevresin­de kendi yörüngesi üzerinde dolaşır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    hazan

    • 2017-06-26 12:10:31

    Cevap : Ayene öyle güneş de bir yildiz dur dersete islemistik daha yeni
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.