Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Güzel sanatlarda edebiyatın yeri ile ilgili hikaye

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz.

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-09-30 03:46:28

    Cevap : Atatürk: “ Söz ve anlamı, yani insan dimağında yer eden, her türlü bilgileri ve insan karakterinin en büyük duygularını, bunları dinleyenleri veya okuyanları, çok ilgili kılacak şekilde söylemek ye yazmak sanatıdır edebiyat. Bunun içindir ki, edebiyat ister nesir halinde olsun, ister nazım biçiminde osun, tıpkı resim gibi heykeltıraş gibi özellikle musikî gibi güzel sanatlardan sayıla gelmektedir.” diyor. Atatürk’ün yukarıdaki ifadeleri edebiyatın güzel sanatlar içerisindeki yerini anlatıyor.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Ödevci_8

    • 2015-09-30 03:52:08

    Cevap : Edebiyat ;  ihtimamla kullanılmış bir dil ile gerçekleştirilen, malzemesi dil olan bir güzel sanat etkinliğidir.

    Diğer güzel sanat dallarında olduğu gibi insanın güzellik karşısında duyduğu heyecan ve hayranlığı uyandırmak için ortaya koyduğu yaratıcılığı ortaya çıkarmaya çalışır. İnsan hayatını renklendirmeye, güzelleştirmeye çalışır.
     
    Diğer güzel sanat dallarında bu duygular resimle, müzikle,  dansla , heykelle ortaya çıkarılmaya çalışılırken  edebiyatta şiirle, romanla, hikayeyle vb. ortaya çıkarılmaya çalışılır.
     
    Güzel sanat dallarının amaçları aynıdır ; ama eserleri ortaya koyarken kullandıkları malzemeler ve eserlerin ortaya koyuluş amaçları farklıdır.
    Güzel sanatlarda edebiyatın yeri ile ilgili hikaye

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Ödevci_8

    • 2015-09-30 03:49:48

    Cevap : Tolstoy, "Sanat, insanın bir zamanlar yaşamış olduğu duyguyu, kendinde canlandırdıktan sonra, aynı duyguyu başkalarının da hissedebilmesi için hareket, ses, çizgi, renk veya sözcüklerle belirlenen biçimlerle ifade etme ihtiyacından doğmuştur." der.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.