Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Hamilelikte yenmemesi gereken yiyecekler

Hamilelikte yenmemesi gereken yiyecekler sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    HNDPK

    • 2022-08-08 06:55:37

    Cevap :

    Hamilelikte yenmemesi gereken yiyecekler

    Cıva oranı yüksek deniz ürünleri: Bazı balık çeşitleri ve kabuklu deniz ürünleri bebeğin sinir sistemine içerdikleri cıva oranı nedeniyle zarar verebilir.

    Pastörize edilmemiş süt ve peynirler: Süt ürünleri çiğ olarak tüketilmemelidir. Bu ürünlerin pastörize edilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

    Çiğ veya az pişirilmiş yumurta: Çiğ yumurtada pişirilmediği için bakteri bulunabilir. Bu bakteriler bebeğe ve anne adayına zarar verebilir.

    Az pişmiş veya çiğ deniz ürünleri, etler ve tavuklar: Çiğ olan bu ürünler gıda zehirlenmesine zemin hazırlayabilir. Bu yüzden hamileyken de yenmemelidir.

    Kutu olarak satılan hazır meyve suları ve asit içerikli içecekler. Meyve suyu içmek istenildiğinde taze sıkılmış olmasına dikkat edilmelidir. Kola, gazoz gibi asitli içecekler içilmemelidir.

    Doktor onayından geçmeyen bitki çayları: Bitki çayları hamileyken faydalıdır. Siyah çay ya da kahve tüketmektense bitki çayları önerilmektedir. Fakat her bitki çayı aynı etkiyi vermeyebilir. Bu yüzden bitki çayı tüketmeden önce doktora danışılmalıdır.

    Yüksek şeker ve karbonhidrat içeren ürünler: Kek, pasta, börek gibi hamur işleri yüksek düzeyde şeker ve undan kaynaklı karbonhidrat içerebilir. Bu sebepten dolayı bu ürünler yenmemelidir.

    Fazla tuzlu yiyecekler: Turşu, cips ve soya sosu gibi ürünler yüksek miktarda tuz içerebilir. Bu yüzden yenmemelidir.

    Yıkanmamış her ürün: Yıkama yapılmamış sebze, meyve ve diğer yiyecekler bakteri ve mikrop barındırabilir. Bu yüzden yenmemelidir.

    Fazla miktarda ciğer: Ciğer ürünü sakatat malzemesi olarak bilinmektedir. Elbette ki hamileyken ciğer tüketilebilir. Fakat ciğerin fazla tüketilmesi önerilmemektedir.

    Yapay tatlandırıcılar: Hamilelik sürecinde tatlandırıcı bile olsa yapay olan her üründen uzak durulmalıdır.

    Kızartmalar: Kızartma ürünleri trans yap içerdiğinden dolayı yenmemelidir.

    Hazır yiyecekler: Çikolata, bisküvi gibi hazır yiyecekler yenmemelidir.

    Kafein: Kafeinin hamileyken bebeğe zararlı olduğu tespit edilmiştir. Hamile olan kadın günlük kafein oranını bir fincanın üzerine çıkartmamalıdır.

    Gebelikte Yenmemesi Gereken Balıklar

    Bilindiği gibi sağlıklı beslenmenin bir yolu da balık tüketmektir. Özellikle kış aylarında haftada bir ya da iki kez balık yenmesi önerilmektedir. Hamile kadınlar da hem kendi hem de bebeklerinin sağlığı için balık tüketmekten kesinlikle vazgeçmemelidir. Burada önemli olan hangi balık türlerini neden dolayı yememeleri gerektiğidir. Bazı balık türlerinin içinde cıva maddesi vardır. Bu madde zararlıdır. Cıva içeren ve hamilelikte yenmemesi gereken tam olarak 4 tür balık vardır. Bunlar uskumru, köpek balığı, tile balığı ve kılıç balığıdır.

    Gebelikte Yenmemesi Gereken Yeşillikler

    Gebelikte yenmemesi gereken yeşilliklere yer verilmemektedir. Çünkü yeşilliklerin hemen hemen tamamı yüksek miktarda folik asit içermektedir. Gebelikte özellikle yüksek miktarda folik asit içeren yeşilliklerin yenmesi tavsiye edilmektedir. Bunların dışındaki yeşillikler ise normal düzeyde yenebilir. Yüksek miktarda folik asit içeren yeşillikler ıspanak, brokoli, ceviz, mercimek, semiz otu ve portakaldır.

    Hamilelikte yenmemesi gereken yiyecekler



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.