Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Hava kirliliğini önlemek için neler yapılmalıdır

Hava kirliliği neden oluşur ve hava kirliğini nasıl önleriz biz günlük hayatta neler yaparak hava kirliliğinin önüne geçer ve engelleriz. Havayı neler kirletir.

Bu soruya 5 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-03-19 19:58:25

    Cevap : Yeni yerleşim yerlerinde merkezi ısıtma sistemleri kullanılmalı, Yeşil alanlar arttırılmalı, imar planlarındaki hava kirliliğini azaltıcı tedbirler uygulamaya konulmalı, Toplu taşım araçları yaygınlaştırılmalı, Sanayi tesislerinin bacalarına filtre takılması sağlanmalı, Evleri ısıtmak için yüksek kalorili kömürler kullanılmalı, her yıl bacalar ve soba boruları temizlenmeli, Pencere, kapı ve çatıların izolasyonuna önem verilmeli, Doğalgaz kullanımı yaygınlaştırılarak, özendirilmeli, Kalorisi düşük olan ve havayı daha çok kirleten kaçak kömür kullanımı engellenmeli, Kalorifer ve doğalgaz kazanlarının periyodik olarak bakımı yapılmalı.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Hava kirliliğini önlemek için neler yapılmalıdır

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    kalpsiz

    • 2016-01-04 15:55:46

    Cevap : fabrikalardaki dumanların çıkmaması 
    çeverenin ağaçlandırılması
    iyi dersler

    Cevap Yaz Arama Yap

    coolkızz

    • 2016-01-05 13:24:15

    Cevap : Yeni yerleşim yerlerinde merkezi ısıtma sistemleri kullanılmalı,
    Yeşil alanlar arttırılmalı, imar planlarındaki hava kirliliğini azaltıcı tedbirler uygulamaya konulmalı,
    Toplu taşım araçları yaygınlaştırılmalı,
    Sanayi tesislerinin bacalarına filtre takılması sağlanmalı,
    Evleri ısıtmak için yüksek kalorili kömürler kullanılmalı, her yıl bacalar ve soba boruları temizlenmeli,
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-03-19 19:57:30

    Cevap : Hava kirliliğinin en büyük kaynakları günümüzde ısınma, ulaşım ve sanayi faaliyetleridir. Sanayi konusundaki önlemlere katkıda bulunamasak da ısınma ve ulaşım konularında sorumlu vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yaparak çevremizin temizliğini sağlayabiliriz. 

    Çevreyi en az oranda kirleterek yapabileceklerimiz şunlardır:   •Yakıt tüketimi azaltılmalı Bugün, kış aylarında ısınma amaçlı olarak evlerde, okullarda ve işyerlerinde soba ve kalorifer yakmaktayız. Soba ve kaloriferlerde yakıt olarak, odun, kömür, fuel-oil ve doğalgaz kullanılmaktadır. Bu yakıtların soba ve kaloriferlerde yakılmasıyla bacalardan çıkan karbonmonoksit , kükürtdioksit, azot oksitler ve partikül maddeler havayı kirletmektedir.   Oldukça pahalı olan yakıtın tüketimi azaltılarak hem maddi kişisel bütçeye katkı yapılabilir, hem de havanın kirlenme oranı azaltılabilir. Kış aylarında yakıt tüketimini azaltmak için evin içinde bir kat daha giyinmek ve vücut ısısını artırıcı pekmez, acı biber gibi yiyeceklerin daha fazla tüketilmesi önerilmektedir. Bunların yanı sıra vücuttaki kas oranını artırmak, yani spor yapmak da ısınma sorununu önlemeye yardımcıdır.    •Temiz enerji kaynakları ve kaliteli yakıtlar kullanılmalı Temiz enerji kaynaklarının bir diğer adı de yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Doğal olarak oluşan rüzgar, güneş, dalga gibi enerji kaynaklarını kullanımını artırarak hava kirliliğini önlemeye katkıda bulunulabilir. Kömür gibi kükürt seviyesi yüksekfosil yakıtlar, havayı en fazla kirleten ısınma kaynaklarıdır. Bunun yerine evsel kullanım açısından olabildiğince güneş enerjisi kullanımına yönelmek mümkündür. Evde kullanılan suyun ısıtılması için gün ısı sistemi kurmak bu konuda faydalı olacaktır.   •Yakıtlar soba ve kaloriferlerde tekniğine uygun yakılmalı Hava kirliliğini kişisel olarak önlemenin en iyi yollarından biri de cihazları doğru ve kullanım şartlarına uygun kullanmaktır. Isınma amaçlı kullanılan cihazlar üreticiler tarafından önerilen tekniklere uygun kullanılmadığında çevreye zarar vermektedir.    •Binalarda ve evlerde ısı yalıtımına gidilmeli Yalıtım konusu, hem çevre hem de bütçemiz için yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biridir. Yakıt kullanımının azaltmanın en kolay yolu binalara ısı yalıtımı yapmaktır.   •Kalorifer ve soba bacaları her sezon başında mutlaka temizlenmeli Bacaların temiz tutulması ve filtre kullanımı, hava kirliliğini önlemeye yardımcı olmaktadır. Bacaların her yıl sonbahar aylarında temizletilmesi önerilmektedir. Böylece geçen sezondan kalan yakıt artıkları havaya karışmamış olur. Bacalarda filtre kullanımı ise, kömür gibi yakıtlarını yanmasından dolayı havaya salınan zehirli gazları tutması açısından önemlidir.   •Genel çevre koruma ve tasarruf tedbirlerinin uygulanması Çevre kirliliğini oluşturan hava, toprak ve su kirlilikleri birbirlerinden bağımsız değildir. Hava kirliyken, toprak ve suyun temizliğinden bahsedilemez. Aynı şekilde toprak ve suların kirletilmesi de hava kirliliğini artıran etkenlerdir.  Bu nedenle hayatımızın her alanında çevreye olan etkimizi gözden geçirmeli ve gereken tasarrufu yapmalıyız. Suların boşa harcanmaması, elektriklerin gerekmediğinde söndürülmesi, dış alanların kirletilmemesi ve sigara içilmemesi kişisel olarak alınacak tedbirlerin başında gelmektedir. 
    Hava kirliliğini önlemek için neler yapılmalıdır

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-03-19 19:49:14

    Cevap : Sanayi tesislerinin bacalarına filtre takılması sağlanmalı,
    Evleri ısıtmak için yüksek kalorili kömürler kullanılmalı, her yıl bacalar ve soba boruları temizlenmeli,
    Pencere, kapı ve çatıların izolasyonuna önem verilmeli,
    Kullanılan sobaların TSE belgeli olmasına dikkat edilmeli,
    Doğalgaz kullanımı yaygınlaştırılarak, özendirilmeli,
    Kalorisi düşük olan ve havayı daha çok kirleten kaçak kömür kullanımı engellenmeli,
    Kalorifer ve doğalgaz kazanlarının periyodik olarak bakımı yapılmalı,
    Kalorifercilerin ateşçi kurslarına katılımı sağlanmalı,
    Yeni yerleşim yerlerinde merkezi ısıtma sistemleri kullanılmalı,
    Yeşil alanlar arttırılmalı, imar planlarındaki hava kirliliğini azaltıcı tedbirler uygulamaya konulmalı,
    Toplu taşım araçları yaygınlaştırılmalı,
    Atıkların uygun olmayan tesislerde yakılarak bertaraf edilmesi önlenmeli,
    Sanayi tesisi yer seçiminin yerleşim alanları dışında ve hakim rüzgarlar dikkate alınarak yapılması sağlanmalı,
    Araçların egzoz emisyon ölçümlerinin periyodik olarak yapılması sağlanmalı,
    Alternatif enerji kullanan motorlu taşıtlar geliştirilmeli ve özendirilmelidir.

    Soru: Hava toprak ve su kirliliği ve kirliliğin, çevre ve insan sağlığına olan etkileri ve alınabilecek önlemler ile ilgili rapor.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.