Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Hayallerimizin öyküsü nasıl yazılır

Hayallerimizin öyküsü nasıl yazılır

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-04-12 14:23:47

    Cevap : Hayallerinin öyküsünü yazmak için:

    Hayallerinizin öyküsünü yazabilmek için önce konuyu belirlemeniz lazım. Yani bir hayal kurmanız lazım gelecekte nasıl bir dünya istiyorsunuz veya size ne yapmak istiyorsunuz gibi. Fakat burada dikkat etmeniz gereken konu şu her ne kadar da konu hayallerinizin öyküsü olsada öyküler yaşanmış veya yaşanabilecek olayların edebi anlatımıdır. Bu siz hayalinizi anlatabilirsiniz fakat gerçekçi olmak zorunda demek oluyor yani sihirli yaratıklar, devler vs olamaz. 

    Konunuzu belirledikten sonra yazmaya başlayabilirsiniz. Yazma için bir planınız olmalı bu da giriş, gelişme ve sonuç bölümleri olacağı anlamına gelir. Önce giriş yapın yani seçiğiniz konunun şu an ki durumu ve neden seçtiğiniz ile başlar sonra gelişme bölümünde seçtiğiniz konu hakkkındaki hayallerinizi ve fikirlerinizi anlatır ve son olarak sonuç bölümünde de bunun size ve insanlığa nasıl bir fayda sağlayacağını söyleyebilirsiniz. 

    Bu anlatımı edebi kılmak için hayali karakterler, hayali mekanlar ve hayali bir zaman dilimi kullabilirsiniz.
    Başarılar..

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-04-12 14:26:45

    Cevap : Ayrıca hikaye nasıl yazılır diye daha önce sizin için hazırladığımız bu yazınında size yardımcı olacağını düşünerek aşağıda paylaşıyorum..

    Hikaye Nasıl Yazılır:
    Hikaye yazma sürecinin yazar tarafından sancılı geçmemesi için öykünün önceden planlanması gerekir. Plan bir iskelettir ve karakterler, olay örgüsü, zaman-mekan hakkında yazarı yönlendirir. 

    Hikayede anlatış tarzı çok önemlidir. Hikayeyi anlatan kişi ya birinci tekil kişi yani ben ya da  üçüncü tekil kişi olabilir. Hikayeyi birinci tekil kişi anlatıyorsa duygularını anlatmak çok kolaydır. Fakat bir dezavantajı vardır. Yapılan davranışları ya da duyguları dışarıdan göremeyiz. Tek taraflı ve yanlı düşünmemize neden olur. En güzeli üçüncü tekil kişi kullanmaktır. Bu şekilde hikayemiz daha inandırıcı olur. Üçüncü tekil kişiler hikayeyi gördükleri gibi anlatırlar. Hikaye kahramanının düşüncelerini duyamayız. Konuşmalarını duyabiliriz ve davranışlarını görebiliriz.
     
    Yazar davranışları tasvir etmelidir. Eylemler insanın gözünün önüne gelmelidir. Konuşulanlar duyulmalıdır. Tıpkı televizyonda ya da sinemada bir film seyrediyor gibi hissetmelidir okuyucu. Böyle olması günümüzün okuyucuları için önemlidir. Çünkü artık görsellik televizyonlar sayesinde daha ön plana çıkıyor. Okuduğunu gözünün önünde canlandırabilen bir okuyucu ise bundan zevk alır ve asla sıkılmaz.
     
    Hikayenin dili de önemlidir. Dilbilgisine dikkat etmek gerekir.Okuyucuyu sıkmamak için uzun uzun cümleler kullanılmaz. Eylemler anlatılırken birkaç kelimelik cümlelerle anlatılırsa göz önüne getirilip canlandırma daha kolay olur. Sıfat yerine de imgeler kullanılırsa etkiyi artırır.
     
    Hikaye kahramanlarını konuştururken, o şunu dedi, bu bunu dedi demekten kaçınmalıyız. Olayın akıcılığını bozar. Tırnak işaretleri kullanıp her kahramanın konuşmasını birbirinden ayıracak olursak daha akıcı olur.
     
    Kısacası biz olayı anlatmamalıyız, göstermeliyiz. İşte o zaman iyi yazar oluruz.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.