Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Hayatımızdaki sıkıntılar nelerdir?

Bu soruya açıklama yazılmamış..

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2020-12-17 18:25:39

    Cevap : Hayatımızdaki sıkıntılar nelerdir sorusunun cevabı
    Her toplumda farklı nedenlere bağlı olarak çok çeşitli sorunlar ve sorun alanları bulunmaktadır. Ekonomik, sosyal ya da kültürel farklılıklar toplumları ve sorunlarını da farklılaştırmakta, ancak bu sorunları ortadan kalkmamaktadır.

    Hayatımızdaki Sıkıntılar:


    1-Göç:
    Ekonomik ve sosyal nedenler ya da bir zorunluluk nedeniyle bireylerin yaşam alanlarını terk ederek, başka bir yere yerleşmeleridir. Yaşam alanlarında karşılaşılan sorunlar ve yetersizlikler göçün en önemli sebeplerini oluştururken, çoğu zaman göç edilen yerlerde daha farklı sorunlarla karşılaşılmaktadır. 

    2-Çarpık Kentleşme:
    Göç ve aşırı nüfus artışı gibi nedenlere bağlı olarak kentlerin halen ve gelecekteki gereksinimleri karşılaması bakımından yetersiz ve plansız olarak büyümesidir. Çarpık kentleşme kirlilik, alt yapı sorunları, trafik, ulaşım ve konut yetersizlikleri, sağlık ve eğitim sorunları gibi pek çok sorunun da kaynağını oluşturmaktadır.

    3-Çevre Kirliliği:
    Hava, toprak, su gibi doğal ortamlarda görülen bozulma ve sorunlar yanında, yaşam alanlarında ortaya çıkan, gürültü ve görüntü kirliliği de yaşam kalitesini olumsuz etkileyen unsurlardandır. Çevre kirliliği eko sistem üzerinde onarılması güç sorunlara yol açarken, tüm canlıların yaşam kalitelerini düşürmektedir.

    4- Trafik:
    Her geçen gün artan nüfus ve araç sayıları, giderek daha uzun süre trafik ışıklarında beklemeyi, çok yakın mesafelere bile uzun sürelerde ulaşılabilmeyi zorunlu kılmaktadır. Günün önemli bir bölümünün trafikte ve iş-ev arasında ulaşım süresi olarak geçirilmesi ekonomik olduğu kadar, toplum sağlığı bakımından da sorun teşkil etmektedir.

    5-İşsizlik:
    Çalışma çağında olan kişilerin, çalışmak için iş aramalarına rağmen, iş bulamamalarıdır. Bu durumda öncelikle temel yaşam standartları düşmektedir. İşsizliğin artması, ekonomik ve sosyal kökenli pek çok sorunlara yol açmaktadır. 

    6-Yoksulluk:
    İnsanların temel yaşamsal gereksinimlerini karşılayacak ekonomik gücünün olmamasıdır. Yoksulluk, toplumun bir kesiminin, diğerlerine göre düşük yaşam koşullarına sahip olmasıdır. 

    7-Eğitim sorunları:
    Okuma yazma bilmeyen insanlardan, istediği eğitim olanaklarına ulaşamayanların önemli bir sorunu olan eğitim; çeşitli uluslararası ve ulusal örgütlerin de üzerinde önemle durdukları, büyük proje ve kampanyaların yapıldığı bir alandır.

    8-Salgın hastalıklar:
    Yüzyıllar boyunca Dünya’da milyonlarca insanın ölümüne yol açan salgın hastalıklar, gelişen tıp sayesinde hastalıklar bazında önemli oranda kontrol altına alınmış olsa da çıkan yeni salgınlar risk grupları başta olmak üzere insanlığı tehdit etmektedir. 

    9-Şiddet:
    Organize suç örgütlerinden, aile içi şiddete kadar çok geniş bir yayılım gösteren şiddet olayları büyük sorunlara (ölüm gibi) ve mağduriyetlere (sakat kalmak gibi)  yol açabilmektedir.

    10-Tüketim çılgınlığı:
    Dünya’da bulunan çeşitli doğal kaynaklar ile mamul maddelerin, abartılı bir şekilde kullanılması, bazende tüketimi için gereksinim olmamasına rağmen satın alınması ya da stoklanmasıdır. Bu aşırı tüketim, kaynakların bitmesine ya da ihtiyacı olan diğer insanların bu ürünlere ulaşabilmesine engel teşkil etmekte, fiyatlarını pahalı hale getirmekte ve israfa neden olmaktadır.

    11-Sağlıksız yaşam ve gıda sorunları:
    Spordan uzak, hareketsiz ve dolayısıyla sağlıksız yaşam koşullarının giderek yaygınlaştığı, bunun doğal sonucu olarak obezite gibi önemli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasının yanında, gıda kaynaklı sorunlar da, insan sağlığını önemli oranda etkilemektedir. Özellikle genetiği değiştirilmiş, sağlıksız koşullarda üretilmiş ya da tüketime sunulmuş olan gıda ürünleri insanlık için gideren artan bir risk ve tehdit olmaktadır.

    12-Bağımlılık:
    İnsanların, kullandıkları herhangi maddeye ya da bazı isteklerine bağlı olarak, o madde ya da isteğe karşı duyulan ihtiyaç veya düşkünlük durumu olan bağımlılık, günümüz dünyasında çeşitli toplumların en önemli sorunları arasındadır. Fiziksel ya da ruhsal kökenli bağımlılık durumları arasında, sigara kullanımı, alkol ve uyuşturucu en yaygın olanları arasındadır. Bunun dışında; kumar ya da teknolojik bağımlılık gibi sorunlar günümüzün önemli sorunları arasındadır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.