Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Hazırlıklı konuşma yapmak amacıyla ülkemizin eğitim sistemindeki değişiklikler

hazırlıklı konuşma yapmak amacıyla ülkemizin eğitim sistemindeki değişiklikler sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hera

    • 2021-10-04 06:33:27

    Cevap :

    Ülkemizin eğitim sistemindeki yapılan değişikliklerle ilgili hazırlıklı konuşma;


    Türkiye’deki eğitim sistemi kendi içerisinde belirli kademelerden oluşur. Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet sonrası eğitimde sistemsel değişiklikler yaşanmıştır. Bunun dışında 2000’li yıllara gelindiğinde farklı bir sistem 2018 yılına gelindiğinde de farklı bir sistemi uygulanmıştır. Başlangıç aşamasında daha çok öğretmenin merkezde olduğu ve öğrencinin dinleyen konumunda olduğu bir eğitim sisteminden günümüze yaklaşıldığında öğrenci merkezli bir eğitim sistemine geçilmiştir. Artık öğrenci aktif bir şekilde derse katılıyor yeri geldiğinde sunumlar hazırlayarak tahtada o günün dersini hazırlıklı bir şekilde anlatabiliyor. Bu süreç ezberci eğitim sisteminden daha laik ve aktif öğrencinin aktif olduğu bir sisteme geçilmesine de katkı sağlamıştır.

    5 yıl ilköğretim, 3 yıl ortaokulu ve 3 yıl lise olacak şekilde bir sistemimiz bulunurken yapılan kanunsal değişiklik sonrasında; eğitimde ilkokul-ortaokul zorunlu hale getirilmiştir. İlkokul eğitimleri 66 ay üstü öğrencilerin yararlanabilecekleri bir seviyeye indirilmiştir. 7 yaşında başlayan ilköğretim yaşı artık 5 buçuk yaşında başlanabilecek hale gelmiştir. 5 yıl boyunca süren ilkokul 4 yıla çekilmiş ilköğretimin ilk kademesi 4 yıllık bir süreçten oluşmaktadır. Ardından ikinci kademeye geçiş yapılarak ortaokul kademesi başlar ve burada çocuğun seçebileceği seçmeli derslerde ana derslerin yanına eklenerek yeni bir sistem yapılmıştır.

    Bu dönemde artık internetin de günümüzde kullanılmaya başlanması ile e-kayıt adı verilen sistem ortaya çıkmıştır. Lise öğrenimi 4 yıla çıkarılmış, liseye geçerken LGS adı verilen bir sınav uygulanmaya başlanmıştır. Öncelikle liseye geçiş sınavında kullanılan farklı sistemler bulunmaktaydı. SBS, TEOG gibi uygulama sınavlarının ardından son olarak 2018 yılında yapılan değişiklik ile LGS sınavı uygulanmaya başlanmıştır. Fen lisesi, Anadolu lisesi ve meslek lisesi olarak liseler farklı gruplara ayrılıyor ve bunların da kendi içinde belirli sistemleri bulunuyor.

    Üniversite sınavına geçiş yapabilmek için de 90’lı yıllarda iki farklı sınav uygulanmaktaydı ve bu sınavın adı önce ÖSS olmuştu. Ardından YGS ve LYS olarak iki farklı sistemin uygulandığı bir aşamaya geçildi. Son olarak günümüze bakıldığında YKS adı verilen bir sınav yapılarak kendi içinde TYT ve AYT olmak üzere 2 farklı grup oluşturulmuştur. Günümüze kadar gelen eğitim süreci sürekli olarak bir değişime uğramıştır. Yaşanan gelişmelerde standartların değişmesinde etkili olmuştur.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Hera

    • 2021-10-04 06:33:57

    Cevap : Türkiye’ de eğitim sistemi kademelerden meydana gelir. 2000li ve 2018 yıllarında farklı bir sisteme geçilmiştir. Artık başlangıçta dinleyen öğrenci sisteminden çıkılarak, öğrencinin de derse katıldığı ve ara ara sunum yaparak derste aktif olduğu bir sisteme geçilmiştir.

    Yapılan değişim sonrası ilkokul ve ortaokul zorunlu hale getirilmiş. Eskiden beş yıl olan ilkokul daha sonra dört yıl olarak yenilenmiştir. 5,5 yaşından sonra ilkokul hayatı başlayabilmekte, anaokulu ile çocuklar okula ısındırılmaktadır.

    Öğrencilerin kendi alanlarında yeteneklerine göre gelişebileceği okulların kurulması da umarım yakın gelecekte mümkün olur. Çünkü birçok çocuk kendi yeteneklerini geliştirmek yerine aynı eğitim sistemine tabi tutulmakta ve buda gelişimini geciktirmektedir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.