Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

I. Doğadan elde edilen temel ham maddelerin birleştirici bazı işlemlerle yeni mamullere dönüştürülmesi sentetik üretimdir. II. Bazı ham maddelerin ayırıcı işlemlerle işlenerek çeşitli ürünlere dönüştürülmesi analitik üretimdir. III. Ham madde, işletme malzemesi, yarı mamul gibi çeşitli parçaların sistematik bir şekilde bir araya getirilmesi montaj üretimdir. Üretim yönetimine göre üretim tipleri ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) II ve III E) I, II ve III

Bu soruya açıklama yazılmamış..

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-06-10 17:54:43

    Cevap : I. Doğadan elde edilen temel ham maddelerin birleştirici bazı işlemlerle yeni mamullere dönüştürülmesi sentetik üretimdir.

    II. Bazı ham maddelerin ayırıcı işlemlerle işlenerek çeşitli ürünlere dönüştürülmesi analitik üretimdir.

    III. Ham madde, işletme malzemesi, yarı mamul gibi çeşitli parçaların sistematik bir şekilde bir araya getirilmesi montaj üretimdir.


    Üretim yönetimine göre üretim tipleri ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur sorusunun cevabı:

    A) Yalnız I    B) Yalnız II    C) Yalnız III    D) II ve III    E) I, II ve III

    Sorunun cevabı E şıkkıdır.

    ÜRETİM SİSTEMLERİNİN SINIFLANDIRILMASINDA TEMEL KRİTERLER

    Üretim sistemlerini; üretim yöntemi, mamul cinsi, mamul miktarı veya üretim akışı kriterlerine göre farklı biçimlerde sınıflandırmak mümkündür.

    Üretim Yöntemlerine Göre Sınıflandırma:

    Birincil (Primer) Üretim:
    Doğada mevcut hammaddelerin işlenmek veya kullanılmak üzere çıkarılmasıdır. Demir, bakır ve diğer madenler ile kömür ve petrol üretimi vs. bu üretim sınıfına girer.

    Analitik Üretim: Temel hammaddelerin bazıları daha sonra ayırıcı işlemlerle parçalanıp işlenerek çeşitli mamullere dönüştürülür. Şeker pancarından şeker, ham petrolden benzin, fuel-oilboksitten alüminyum vs. analitik üretim sınıfına girer.

    Sentetik Üretim: Doğadan elde edilen temel hammaddelerin bazıları da birleştirici işlemlerle yeni mamullere dönüştürülür. Sentetik kauçuk, alaşımlı çelik, plastik, cam vb. mamuller sentetik üretim grubuna girerler.

    Fabrikasyon Üretim: Temel veya diğer hammaddelerin şekil verme yolu ile yeni mamuller edilmesidir. Döküm , tornalama, pres kesme vb. yöntemlerle şekil vererek mal üreten sistemler bu gruba girerler.

    Montaj Üretim: Çeşitli hammadde, yarı mamul ve parçaları sistematik biçimde bir araya getirerek karmaşık bir mamul üretmektir. Otomobil, televizyon, traktör, buzdolabı montaj yolu ile üretilen mamullerdir.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.