Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Icisleri bakanligi onemle duyurur; sizi polis, asker veya savciyim diyerek arayip, hesap ya da kimlik bilgileriniz teror orgutunun eline gecti gibi sozlerle sizden para veya banka hesap bilgilerinizi isteyen dolandiricilara itibar etmeyiniz. cunku devlet para ve hesap numarasi istemez. b002

icisleri bakanligi onemle duyurur; sizi polis, asker veya savciyim diyerek arayip, hesap ya da kimlik bilgileriniz teror orgutunun eline gecti gibi sozlerle sizden para veya banka hesap bilgilerinizi isteyen dolandiricilara itibar etmeyiniz. cunku devlet para ve hesap numarasi istemez. b002 sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    yahşi cazibe

    • 2021-06-30 17:33:45

    Cevap :
    Icisleri bakanligi onemle duyurur; sizi polis, asker veya savciyim diyerek arayip, hesap ya da kimlik bilgileriniz teror orgutunun eline gecti gibi sozlerle sizden para veya banka hesap bilgilerinizi isteyen dolandiricilara itibar etmeyiniz. cunku devlet para ve hesap numarasi istemez. b002 SORUSUNUN CEVABI:

    DOLANDIRICILIK SUÇUNA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER
    (Bu suça karışan kişiye bir yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir)
    1. Telefonla sizleri arayarak kendilerini güvenlik görevlisi (polis, asker) kamu görevlisi (Hâkim, Savcı) olarak tanıtarak “adınızın bir terör örgütü soruşturmasına karıştığını söyleyerek” sizden para ve ziynet eşyası talep edenlere itibar etmeyiniz.
    2. İnternet üzerinden satılık araç ilanı verilen araçlar için emin olmadığınız kişilere kapora adı altında para göndermeyiniz.
    3. Kendisini Vali veya Kaymakam olarak tanıtarak yardıma muhtaç veya hasta çocuklar için para talep eden kişilere inanmayın. 
    4. Aracınızı satarken paranızın tamamını almadan kesinlikle vekâlet veya noter satışını vermeyiniz. Noterlerde Güvenli Ödeme Sistemini kullanınız.
    5. Ev ve arsa satışı yaparken mutlaka paranızı satış esnasında alınız veya Noterlerde Güvenli Ödeme Sistemini kullanınız, tanımadığınız kişilere satış amaçlı vekâlet vermeyiniz. 
    6. Banka, postane, hastane, vergi dairesi vb. yerlerde kendilerini görevli olarak tanıtan ve yardım vaadinde bulunan kişilere itibar etmeyiniz.
    7. Bankamatiklerde işlem yaparken şifrenizi kimseye göstermeyin veya söylemeyin.
    8. Üzerinizde büyük miktarda para taşımanız gerekiyorsa birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşıyınız. Adres sormak, para bozdurmak vb. bahanelerle size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olunuz.
    9. Para ile ilgili işlerinizi bizzat kendiniz takip etmeye, özellikle küçük yaştaki çocuklara paranızı emanet etmemeye dikkat ediniz.
    10. Ucuz ve faturasız malları satın almayınız. Elden satılan eşyaların çalıntı veya kaçak mal olma ihtimali yüksektir. Çalıntı mal satın almanın suç olduğunu unutmayınız. Bu tür malları alırken kaynağını araştırınız. 
    11. Evinize gelerek “Yaptığımız çekilişten size hediye çıktı” şeklinde sözlerle kandırarak fahiş fiyatla mal satanlara inanmayınız.
    12. Bankamatiklerde işlem yapmak istediğinizde tanımadığınız kişilerin yardım tekliflerini kabul etmeyiniz. Bankamatiklere kartınız sıkıştığında hiç kimseden yardım istemeyiniz. Şifrenizi banka yetkilileri dâhil kimseye söylemeyiniz. Sizi cep telefonuyla banka yetkilisi ile görüştüreceğini söyleyen kişilere itibar etmeyiniz. 
    13. Bankadan aradığını söyleyerek kartınızın şifresini veya bilgilerini isteyenlere bu bilgileri vermeyiniz.
    14. Araç almak istediğinizde ruhsat sahibi ile yüz yüze görüşünüz. Araç üzerinde yazılı olan motor şasi numarası ile ruhsatta yazılı olan motor şasi numarasının aynı olmasına dikkat ediniz. 
    15. Kredi kartınız kaybolduğu veya çalındığında en kısa sürede ilgili bankayı arayıp iptal ettiriniz. Kredi kartı şifrenizi kimseye söylemeyiniz, kartınızın arkasına şifrenizi yazmayınız.
    16. Kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerde kredi kartınızın POS makinesi dışında başka bir makineden geçirilmemesine dikkat ediniz. 
    17. İnternet üzerinden alışverişlerde güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmayınız. Kart bilgilerinizi kesinlikle paylaşmayınız. 
    18. Evlenme vaadi ile sizden altın veya para isteyenlere itibar etmeyiniz.
    19. Fala bakmak veya büyü yapmak için ikametinize gelen ve içeri girmeye çalışan kişilere itibar etmeyiniz.
    20. Alışverişlerinizde tanımadığınız kişilerden almış olduğunuz çeklerin çalıntı olabileceğini göz önünde bulundurarak ilgili bankaya sorunuz.
    DOLANDIRICI


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Bilge kız

    • 2021-06-30 17:42:28

    Cevap :

    Icisleri bakanligi onemle duyurur; sizi polis, asker veya savciyim diyerek arayip, hesap ya da kimlik bilgileriniz teror orgutunun eline gecti gibi sozlerle sizden para veya banka hesap bilgilerinizi isteyen dolandiricilara itibar etmeyiniz. cunku devlet para ve hesap numarasi istemez. b002 sorusunun cevabı;

    İçişleri bakanlığı bu tip dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlara SMS yoluyla uyarıda bulundu. İçişleri bakanlığı tarafından atılan SMS mesajında şu ifadelere yer verildi; TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKATLİ OLUNUZ.
    Bakanlıktan gelen mesajda; "Sizi polis asker veya savcıyım diyerek arayıp hesap ya da kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti gibi sözlerle sizden para veya banka hesap bilgilerinizi isteyen dolandırıcılara itibar etmeyiniz. Çünkü devlet para ve hesap numarası istemez." ifadeleri yer aldı

        •Telefonla sizleri arayarak kendilerini güvenlik görevlisi (polis, asker) kamu görevlisi (Hâkim, Savcı) olarak tanıtarak “adınızın bir terör örgütü soruşturmasına karıştığını söyleyerek” sizden para ve ziynet eşyası talep edenlere itibar etmeyiniz.
        •İnternet üzerinden satılık araç ilanı verilen araçlar için emin olmadığınız kişilere kapora adı altında para göndermeyiniz.
        •Kendisini Vali veya Kaymakam olarak tanıtarak yardıma muhtaç veya hasta çocuklar için para talep eden kişilere inanmayın. 
        •Aracınızı satarken paranızın tamamını almadan kesinlikle vekâlet veya noter satışını vermeyiniz. Noterlerde Güvenli Ödeme Sistemini kullanınız.
       •Banka, postane, hastane, vergi dairesi vb. yerlerde kendilerini görevli olarak tanıtan ve yardım vaadinde bulunan kişilere itibar etmeyiniz.
       •Bankamatiklerde •işlem yaparken şifrenizi kimseye göstermeyin veya söylemeyin.
       •Üzerinizde büyük miktarda para taşımanız gerekiyorsa birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşıyınız. Adres sormak, para bozdurmak vb. bahanelerle          size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olunuz.
       •Para ile ilgili işlerinizi bizzat kendiniz takip etmeye, özellikle küçük yaştaki çocuklara paranızı emanet etmemeye dikkat ediniz.
       •Evinize gelerek “Yaptığımız çekilişten size hediye çıktı” şeklinde sözlerle kandırarak fahiş fiyatla mal satanlara inanmayınız.
       •Bankamatiklerde işlem yapmak istediğinizde tanımadığınız kişilerin yardım tekliflerini kabul etmeyiniz. Bankamatiklere kartınız sıkıştığında hiç kimseden          yardım istemeyiniz. Şifrenizi banka yetkilileri dâhil kimseye söylemeyiniz. Sizi cep telefonuyla banka yetkilisi ile görüştüreceğini söyleyen kişilere itibar              etmeyiniz. 
      •Bankadan aradığını söyleyerek kartınızın şifresini veya bilgilerini isteyenlere bu bilgileri vermeyiniz.
       •Kredi kartınız kaybolduğu veya çalındığında en kısa sürede ilgili bankayı arayıp iptal ettiriniz. Kredi kartı şifrenizi kimseye söylemeyiniz, kartınızın arkasına        şifrenizi yazmayınız.
       •Kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerde kredi kartınızın POS makinesi dışında başka bir makineden geçirilmemesine dikkat ediniz. 
       •İnternet üzerinden alışverişlerde güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmayınız. Kart bilgilerinizi kesinlikle paylaşmayınız. 
       •Evlenme vaadi ile sizden altın veya para isteyenlere itibar etmeyiniz.
        •Ev ve arsa satışı yaparken mutlaka paranızı satış esnasında alınız veya Noterlerde Güvenli Ödeme Sistemini kullanınız, tanımadığınız kişilere satış amaçlı           vekâlet vermeyiniz. 
        •Araç almak istediğinizde ruhsat sahibi ile yüz yüze görüşünüz. Araç üzerinde yazılı olan motor şasi numarası ile ruhsatta yazılı olan motor şasi                        numarasının  aynı olmasına dikkat ediniz. 
        •Ucuz ve faturasız malları satın almayınız. Elden satılan eşyaların çalıntı veya kaçak mal olma ihtimali yüksektir. Çalıntı mal satın almanın suç olduğunu               unutmayınız. Bu tür malları alırken kaynağını araştırınız.

    inanmayın dolandırıcılara
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.