Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

İhtiyaç tiplerinden hangisi yenilikçi ürünler geliştirmek için en büyük fırsatı sunar? a. Doğrusal ihtiyaçlar b. Sabit ihtiyaçlar c. Zorunlu ihtiyaçlar d. Gizli ihtiyaçlar e. Olsa iyi olur ihtiyaçlar

İhtiyaç tiplerinden hangisi yenilikçi ürünler geliştirmek için en büyük fırsatı sunar? sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 5 yorum yazıldı.
    1 yıl önce X Aşağıdakilerden hangisi iş fikrinin başarısız olmasının sebeplerinden biri değildir?
    1 yıl önce Z Tüm sorularınızın cevabı sitemizde mevcut lütfen arama kutusundan sorunuzu arayınız.. Bu sorunun cevabı ise sayfanın altında.
    1 yıl önce E Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin hangi ayda, ne kadar kişiye, ne kadar ciro ile ulaşırsa yatırdığı parayı çıkarabileceğini gösterir?
    1 yıl önce R Yenilikleri Benimseme Teorisi’ne göre en az çoğunluğa sahip grup hangisidir?
    2 yıl önce P Aşağıdaki seçeneklerden hangisi firmanın kaynakları ile erişebileceği hedef kitleyi ifade eder?

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2021-04-30 01:26:59

    Cevap : İhtiyaç tiplerinden hangisi yenilikçi ürünler geliştirmek için en büyük fırsatı sunar sorusunun cevabı

    a. Doğrusal ihtiyaçlar
    b. Sabit ihtiyaçlar
    c. Zorunlu ihtiyaçlar
    d. Gizli ihtiyaçlar
    e. Olsa iyi olur ihtiyaçlar

    Yenilikçi ürünler geliştirmek için en büyük fırsatı sunan ihtiyaç tipi ''gizli ihtiyaçlar''dır. Gizli ihtiyaçları bulmak, ortaya çıkarmak ve keşfetmek zordur. Ancak ortaya çıkardıktan sonra rekabeti anlamsız hale getirmek mümkündür. Gizli ihtiyaçları karşılayan bir hizmet veya ürün olmadığı sürece kimse bundan memnuniyetsiz değildir. Ancak kimsenin farkında olmadığı, gizli bir ihtiyacı keşfeden ve bunu karşılamaya yönelik iş geliştiren girişimlerin müşteri memnuniyet oranı çok yüksektir. Modern toplumun refah seviyesinin artması bu tip gizli ihtiyaçların açığa çıkması ile beraber bunu karşılayan hizmet verenlerin olması ile olmuştur.

    Örneğin: “yemeksepeti.com” firması, Türkiye’de henüz mevcut olmayan yemek sipariş hizmetini bize sunarak pazarda çok önemli bir başarı kazanmıştır. Bu fırsat tespiti, girişimcinin pazarda eksikliğini gördüğü bir hizmeti ortaya çıkarmış ve girişimcisine çok para ve şöhret kazandırmıştır. Daha evvel eve siparişi zahmetli bulan bir kesim, ''yemek sepeti'' uygulması ile kolaylıkla restoranlar hakkında bilgi sahibi olup evine yemek siparişi vermekte ve zamandan tasarruf sağlamaktadır. Cevap: d şıkkı

    Diğer Cevaplara Gözat
    1 yıl önce P d
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-09-01 05:59:04

    Cevap : Cevap gizli ihtiyaçlar'dır.

    Doğrusal ihtiyaçlar, zaten mevcut olan ve yeterince iyi karşılanan ihtiyaçlardır. Sabit ihtiyaçlar, zaman içinde değişmeyen ihtiyaçlardır. Zorunlu ihtiyaçlar, hayatta kalmak için gerekli olan ihtiyaçlardır. Olsa iyi olur ihtiyaçlar, hayatta kalmak için gerekli olmayan, ancak arzu edilen ihtiyaçlardır.

    Gizli ihtiyaçlar ise, bireylerin farkında olmadıkları veya ifade etmedikleri ihtiyaçlardır. Bu ihtiyaçlar, yenilikçi ürünler geliştirmek için en büyük fırsatı sunar çünkü bunlar, mevcut ürünler tarafından karşılanmayan veya yetersiz karşılanabilen ihtiyaçlardır.

    Örneğin, elektrikli süpürgelerin ilk olarak icat edildiğinde, elektrikli süpürgeler, geleneksel süpürgelerden daha etkili ve daha kolay kullanımlı olmalarıyla gizli bir ihtiyacı karşıladılar. İnsanlar, süpürgeliklerini temizlemek için harcadıkları zamanı ve çabayı azaltmak istiyorlardı, ancak bu ihtiyacı ifade etmiyorlardı. Elektrikli süpürgeler, bu gizli ihtiyacı karşılayarak büyük bir pazara hitap ettiler.

    Gizli ihtiyaçlar, yenilikçi ürünler geliştirmek için büyük bir fırsat sunar çünkü bunlar, mevcut ürünler tarafından karşılanmayan veya yetersiz karşılanabilen ihtiyaçlardır. Bu ihtiyaçlar, pazarda yeni bir boşluk yaratarak, yenilikçi ürünlerin başarılı olma şansını artırırlar.
    Cevap Yaz Arama Yap




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.