Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

İletişimin öğeleri nedir

İletişim Öğesi Nedir

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hypatia

    • 2015-10-12 03:52:36

    Cevap : İletişim Nedir : En az iki insan veya insan grubu arasında gerçekleştirilen duygu, düşünce, bilgi, davranış ve her türlü olay veya olgu aktarımına iletişim denir.

    İletişimin Unsurları
    1. Gönderici(Kaynak): Duygu, düşünce veya istekleri yani ileti dediğimiz mesajı ileten kişi veya topluluktur. İletişim, sözlü yapılmışsa konuşan kişi; yazılı ise metin yazarı gönderici konumundadır.
    2. Alıcı: Duygu, düşünce ve isteklerin iletildiği kişi, kendisiyle konuşulan yani muhataptır. Bu konuşmanın dinleyicileri, bir kitabın okuyucuları, bir gösterinin izleyicileri alıcıya örnektir.
    3. İleti (Mesaj): Göndericinin alıcıya iletmek istediği her türlü duygu, düşünce, istek veya olaydır.
    4. Kanal: İletilerin alıcıya gönderilmesinde kullanılan yol veya somut araçlardır. Konuşurken kullandığımız ses dalgalarından bilgisayar ekranına, bir gazete sayfasından bir CD’ye kadar iletişimde kullanılabilecek birçok kanal vardır.
    5. Dönüt: Alıcının iletiye verdiği her türlü yanıt veya geri bildirimdir.
    6. Kod(Şifre): İletinin üretildiği şifreleme sistemidir. Başka bir ifadeyle kişilerin birbirini anladığı ses, işaret veya hareketlerden oluşan ve belli kuralları olan her doğal sisteme kod denir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    İletişimin öğeleri nedir

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-10-12 03:50:21

    Cevap : Günümüzde iletişimin temel öğeleri kaynak, mesaj, kanal, alıcı ve dönüt olarak beş aşamada sıralanmaktadır.
    Kaynak: İletişim sürecinin başlangıcını temsil eder. İletinin hedef üzerinde istenilen etkiyi ya da sonucu oluşturmasında birinci derecede önemlidir. İletişim sürecinde istenilen sonuca ulaşılması açısından kaynağın iletiyi aktarmadaki durumu hem iletinin anlaşılırlığı hem de hedef üzerinde etki oluşturması açısından ele alındığında geniş bir kapsama sahiptir.
    İleti (Mesaj): İletişim sürecinin amacı ileti üzerine kodlanmıştır. Kaynak tarafından hedefe gönderilen ve iletişimin gerçekleşmesinin önemli unsurlarından birisidir ileti. İletişimin daha iyi olması için iletinin hedef tarafından algılanılırlık seviyesinin yüksek olması gerekir.
    Kanal: Kaynak ve hedef alıcı arasında yer alan ve simge veya sembollere dönüşmüş iletinin gitmesine olanak sağlayan yol olarak tanımlanabilir. Her duyu organımıza karşılık bir kanaldan söz edilebilir. Birden fazla ileitişim kanalını aynı anda kullanabiliriz. İletişim kanalının sayısı arttıkça iletişimin etkinlik derecesi de artacaktır.
    Alıcı ( Hedef ):Hedef kitle kişi ya da grup olabilir. Önceleri alıcı iletişimde pasif bir rol alan unsur olarak görülürdü. Oysa günümüzde aktif ve etkili bir işleve bürünmüştür. İletişimde amaç doğru iletiyi doğru yerde doğru kişiye verebilmektir.
    Geri Bildirim ( Dönüt ): Dönüt iletişim sürecinin son aşamasıdır. Kaynak iletiyi iletişim kanalları vasıtasıyla alıcıya iletmiştir. İletinin hedef alıcı üzerindeki etkisi dönüt ile anlaşılır. Dönüt bir iletişim sürecinin denetim mekanizmasıdır
    İletişim sürecinde seslenilmek istenen kişi ya da kişilere, toplumsal kesimlere hedef kitle adı verilir.
    İletişimin öğeleri nedir

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.