Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Din
  • 3 yıl önce
  • 3 Cevap

İmamın öne geçip namaz kıldırdığı mescidin ön kısmında ve kıble tarafında bulunan genellikle oyuk olan bölüme ne denir

İmamın öne geçip namaz kıldırdığı mescidin ön kısmında ve kıble tarafında bulunan genellikle oyuk olan bölüme ne denir sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-02-26 17:20:49

    Cevap : İmamın öne geçip namaz kıldırdığı mescidin ön kısmında ve kıble tarafında bulunan genellikle oyuk olan bölüme MİHRAP denir


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2021-02-26 17:20:49

    Cevap :
    Bulmacada 'İmamın öne geçip namaz kıldırdığı mescidin ön kısmında ve kıble t...' sorusunun cevabı olan 'MİHRAP' kelimesinin sözlükte eş anlamı nedir:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba Cami yazabilirsiniz.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2021-02-26 17:20:49

    Cevap :
    Sözlükte MİHRAP Nedir:
    Mihrap Nedir ? (Özet) : Cami ve mescitler ile namazgâhlarda kıble yönünde belirleyici mimari öğe. İmamın önünde durduğu bölüm. Genellikle etrafı çerçevelenmiş, duvarda küçük bir girinti biçiminde yapılmıştır. Mihrap Nedir ? (Detay) : Mihrap câmi, mescit ve namazgâhlarda, kıble yönünü gösteren ve imamın cemaat önünde durarak namaz kıldırmasına mahsus olan yer. Bunlar, câmilerde kıble tarafındaki duvara oyuk şeklinde yapılır. Yukarı tarafında bir kitâbe yazılıdır. Bu kitâbeler, Kur’ân-ı kerîm’den seçilmiş âyet-i kerîmelerin tamamı veya bir bölümüdür. Üstü açık olan namazgâhlarda bu mihrap yeri, dikili bir taşla gösterilir ve bunun üzerinde de aynı yazı bulunur. İlk zamanlarda, kıble yönü renkli bir çizgi veya üzerinde belirli işâretler bulunan bir taşla gösterilirdi. Resûlullah’ın (sallallahü aleyhi ve sellem) Mekke’deki evinin Suffasındaki kalın direklerden yapılmış olan mihrabının kıblesi Kudüs’tü (Bkz. Kıble). Medine’ye Hicretten sonra yapılan Mescid-i Seâdet (veya Mescid-i Nebî)in mihrâbı da yine Kudüs’e doğruydu. Kâbe’nin arkada kalması, Peygamber efendimizin kalbinde üzüntü uyandırmakta olduğundan, Hicretin ikinci yılında nâzil olan âyet-i kerîmede emredildiği üzere Müslümanların kıblesi, Kâbe’ye çevrilmiştir. (Bkz. Kâbe) Mihrap, Kâbe’ye çevrilmiş olmak şartıyle, her İslâm diyârının mîmârîsine göre çeşitli şekiller almıştır. Selçuklulardan îtibâren câmi ve mescit planlarında mihrap, bâzan binâdan çıkıntı şeklinde veyâhut duvar içine girintili bir tarzda yapılmıştır. Osmanlılar devrinde, daha büyük boyutlu câmiler yapılınca, mihraplar da inceltilerek yükseltilmiştir. Mihraplar, devirlerine göre yüksek bir şekil almış; taşları, istalaktitli girintileri, yan sütunları fevkalâde sanatkârâne sûrette çinilerle bezenmiş olduğu gibi, alçı kabartma süslemeli yâhut mermerden ve bâzan ahşap oyma süslemeli olarak yapılmıştır. Çinilerle süslü Bursa Yeşil Câminin ve Edirne Murâdiye Câmiinin mihrapları birer şahaserdir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.