Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Din
  • 7 yıl önce
  • 2 Cevap

İnanç özgürlüğü nedemektir kuran da bir ayet örneği veriniz

Yazılım için lütfen acil

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-01-21 11:57:47

    Cevap : İnanç özgürlüğü:
    Her insan istediği bir dine inanmak ya da hiçbir dine inanmamak özgürlüğüne sahiptir. İnanç özgürlüğünde, devlet veya birey kimseye inanmak veya inanmamak konusunda baskı yapamaz. İnancından dolayı kınamaya veya ayırıma tabi tutulamaz.

    Anayasada:
    Anayasamızın 24. maddesine göre: “Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaatler ini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatler inden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. Kimse… her ne surette olursa olsun dini veya din duygularını, yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.” Lâiklik, tüm bu sayılan hususların ve inanç özgürlüğünün teminatı olarak kabul edilmi? ve Anayasaya devletin temel nitelikleri bölümüne konulmuştur.

    Kuran-ı Kerimde:
     “Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.” (Kâfirûn suresi, 6. ayet)
    “Dinde zorlama yoktur. Hakikat, iman ile küfür apaçık meydana çıkmıştır.” (Bakara suresi, 256. ayet)

    Peygamberimiz:
    Hz. Peygamber hicretten sonra Medine’de Yahudilerle yaptığı sözleşmeyle şu hükmü koymuştur: “Yahudilerin dinleri kendilerine, müminlerin dinleri kendilerinedir. Buna gerek Mevlaları ve gerekse bizzat kendileri dâhildir.” Yine Hz. Peygamberin Necranlılar ile yaptığı antlaşmada şu madde bulunmaktaydı: “Necranlılar ve tâbi olanları için, malları, din ve cemaatleri, kiliseleri ve sahip oldukları diğer şeyler hususunda Allah’ın himayesi ve Muhammed’in teminatı vardır.” Ayrıca yıllarca inananlara işkence eden, evinden yurdundan eden, savaşlar açarak İslam’ı ve Müslümanları yok etmek isteyen putperestlere bile, Mekke’nin fethi sırasında dokunulmamış, din değiştirmeye zorlanmamıştır. Bu engin hoşgörü ve inanç özgürlüğü sayesinde pek çok müşrik kendiliğinden müslüman olmuştur. Nitekim tarih boyunca da İslam devletlerinin topraklarında kilise ve havra gibi ibadet yerleri bulunmuş ve sürekli koruma altına alınmyştyr. Hz. Ömer, Kudüs’ün Hyristiyan halkyna verdiği emânda, onlardan hiçbirinin dinlerini değiştirmek için zorlanmayacağını belirtmiştir. Üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu da toprakları üzerindeki başka din mensuplarına karışmamış, özgürce inanmalarını ve ibadet etmelerini sağlamıştır.
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    trabzonspor

    • 2016-12-03 15:03:44

    Cevap : İnanç özgürlüğü isteyen dine inanır, isteyen hristiyanlığa, isteyen hz aliye, isteyen başkasına yani dinde zorlama yoktur. Zaten kelimeyi düşün, inanç özgürlüğü diyince benim aklıma direk bu geldi umarım doğrudur.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.