Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Insanlar geçmişten günümüze kadar hangi iletişim türlerini kullanmıştır

insanlar geçmişten günümüze kadar hangi iletişim türlerini kullanmıştır sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Deniz mavi

    • 2021-12-14 12:39:37

    Cevap :

    GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İLETİŞİM ARAÇLARI
     
    Gazete ile Kitlesel İletişimi
    Kağıt üzerine basılı ilk gazete 1605 yılında Johann Carolus tarafından yayımlandı, 1622 yılında İngiltere’de ortaya çıktı.
     
    Dergi ile 1672 Yılında Tanıştık
    Günümüzde de kullanılan ve kültürü süregelen dergi, dünya sahnesine ilk kez 1672 yılında girdi. Ancak bu dergi tüm kamuoyunun ilgisini çekebilecek nitelikteki ilk dergi olma özelliği taşımıştır. 1672 yılının Mart ayında Fransa’nın Paris kentinde çıkarılan dergiyi 1692 yılının Ocak ayında İngiltere’de basılan The Gentleman’s Journal takip etti.
     
    Telgraf
    10 Eylül 1855 tarihinde yani o zamanların Osmanlı İmparatorluğunda ilk telgraf haberleşmesi yapılmaya başlandı. İstanbul-Edirne telgraf hattı 1855 yılında, İstanbul-Ankara telgraf hattı 1860 yılında işletmeye açılmış, 1861 yılında ise bu hat Kerkük’e kadar uzatıldı. Ülkemiz 1865 yılında Uluslararası Telekomünikasyon Birliği kurucu üyesi oldu
     
     
    Telgraftan Sonra Daktilo
    Telgraf fikrinin ortaya atılmasından sonra Wiliam Austin Burt daktilonun ilk patentini almıştır. 1829 yılında alınan patentin ismi tipograf olarak kayıt edildi. Gerçek anlamda ilk daktilo ise 1868 yılında Cristopher L. Sholes tarafından yapıldı. Basılacak harflerin metal çubukların ucunda bulunduğu bu daktilo 1872 yılında Remington markası tarafından seri üretilmeye başlandı.
     
    Telefon
    Alexander Graham Bell tarafından 1876 yılında telefon icat edildi ve insanların iletişim kurabilme imkanları bir anda hızlı bir yükseliş sürecine geçti. Çevirmeli telefonların takip ettiği iletişim devri sürecini ses kaydı yapabilen yeni araçların keşfi izledi.
     
    Radyo
    İnsanlığın teknoloji ve bilim alanlarında büyük gelişmelere tanıklık ettiği bir dönemde, Guglielmo Marconi tarafından radyo icat edildi. Radyo dalgalarının, telgrafın ve telefonun icat edilmesinin ardından yapılan çalışmaların bir ödülü olarak değerlendirilen radyo ile birlikte iletişim algısı bir üst noktaya taşındı.
     
    Televizyon
    Televizyon, dünyayı değiştiren bir iletişim aracıdır. Radyodan sonra geliştirilen televizyon sayesinde çok geniş kitlelere hitap etmek mümkün hale geldi. İskoçyalı John Logie Baird tarafından icat edilen televizyon, kıtalar arası ses ve görüntü transferi yaparak yeni bir dönemi, yepyeni endüstrileri ve sektörleri yarattı.
     
    Bilgisayar
    Eniac vardı ancak herkes haliyle bu devasa işlemciye erişemiyordu. Her evde bir Eniac bulunması fikri bilim insanlarını harekete geçirdi ve bilgisayarlar küçültülmeye başlandı. PC’ler ile birlikte zaman içerisinde kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik çalışmalar sonucunda da dizüstü bilgisayarlar ve tabletler piyasaya sürüldü.
     
    Türkiye’de İlk Cep Telefonu    
    Ülkemizde ilk cep telefonları 90’lı yıllarda kullanılmaya başlandı.Tarihi bir olay değeri taşıyan ilk telefon görüşmesi ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve dönemin Başbakanı Tansu Çiller arasında gerçekleştirildi. Ayrıca bu konuşmada kullanılan şebeke sağlayıcısı günümüzde hala hizmete devam eden Turkcell‘dir. İki ay sonrasında ise Türkiye’nin ikinci operatörü olan Telsim kuruldu.
    Türkiye’de kullanılan ilk cep telefonu modeli ise Nokia 1011 olup görüşmenin yapıldığı yıl 1994 olup ilk SMS gönderilen yıl ise 1995’di. Ancak o zamanlar SMS’lerde Türkçe karakterler kullanılamıyordu. SMS’lerde Türkçe karakter kullanabilme özelliği 2008 tarihinde geldi. Dünya üzerinde ise internete girebilme özelliğine sahip ilk telefon 1999 yılında üretildi.
     
    TÜRKİYE’DE İLK İNTERNET
     
    Türkiye'de internet ile ilgili ilk çalışmalar 1980'li yıllarda başladı; 1987'de Ege Üniversitesi'nin öncülüğünde, Türkiye Üniversite ve Araştırma Kurumları Ağı (TÜVAKA) adıyla akademik tabanlı bir ağ kuruldu. Türkiye'nin ilk akademik tabanlı olmayan ve birçok kurum ve kuruluşu İnternet bağlantısına kavuşturmayı amaçlayan internet ağı projesi ise 1991 yılında ODTÜ ve TÜBİTAK tarafından başlatıldı. Bu çerçevede ilk deneysel bağlantı 1992 yılının Ekim ayında Hollanda'ya yapılmasından sonra ilk internet bağlantısı ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na ait yönlendiriciler ve PTT'den sağlanan 64 Kbps kapasiteli kiralık hat kullanılarak gerçekleştirildi ve ABD'deki NSFNet ile bağlantı kuruldu. Bu nedenle 12 Nisan tarihi, Türkiye'de İnternet'in "doğum günü" olarak benimsendi.

     


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.