Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Din
  • 2 yıl önce
  • 1 Cevap

İslamiyetin doğuşu sırasında İran’da Sasaniler hakimdi ve devletin resmî dini ne idi

İslamiyetin doğru sırasında İran’da Sasaniler hakimdi ve devletin resmî dini ne idi sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-07-08 07:46:43

    Cevap : İslamiyetin doğuşu sırasında İran’da Sasaniler hakimdi ve devletin resmî dini ne idi sorusunun cevabı:

    Sasani İmparatorluğu, dördüncü büyük İran Hanedanı ve ikinci Pers İmparatorluğu'nun adıdır (224 - 651). Sasani İmparatorluğu, son Arşaklı hanedanı (Partlar) kralı IV. Artabanus'u yenmesinin ardından I. Ardeşir tarafından kurulmuş, son Sasani hükümdarı Şehinşah (Krallar kralı) III. Yezdigirt'in (632-651), erken Halifelik'le yani ilk İslam Devleti ile girdiği 14 senelik mücadeleyi kaybetmesiyle sona ermiştir. İmparatorluğun sınırları bugünkü İran, Irak, Azerbaycan, Ermenistan, Afganistan, Türkiye'nin doğu bölgesi (Büyük İran olarak bilinen bölge), Suriye'nin bir kısmı, Pakistan, Kafkaslar, Orta Asya ve Arabistan'ın bir kısmını kapsıyordu. II. Hüsrev'in hükümdarlığı (590-628) sırasında Mısır, Ürdün, Filistin ve Lübnan da kısa süreli olarak imparatorluğa dahil oldu. Sasaniler, imparatorluklarını 'İranşehr' İranlıların (Aryanların) memleketi' diye adlandırırlardı.


    Dini İnanç
    Zerdüştçülük :
    Zerdüşt Dini, günümüzden tahminen 2500-3000 yıl önce, Arya kökenli kabilelerin, İran’a gelerek göçebelikten yerleşik düzene geçtiği sıralarda M.Ö. altıncı yüzyılın başlarında eski Mezdai inancının temeli üzerine, Zerdüşt tarafından kurulan bir inanç sistemidir. Zerdüştten sonra meydana gelen diğer inançların hemen hemen hepsi bu dinin etrafında toplanmışlardır. Zerdüşt dininin izlerini daha sonra tek tanrılık temeline dayanarak ortaya çıkan Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet’te de görmemiz mümkündür. Özellikle Şii mezhebi ile Zerdüştlik arasında önemli benzerlikler göze çarpmaktadır. Özetle söylemek gerekirse Zerdüşt dini, yalnız İran’ın değil o günkü dünyanın dini, felsefi ve irfani görüşlerinin ana kaynaklarından biri sayılmakta ve bu nedenle üzerinde daha dikkatli durulması gerekmektedir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.