Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Isteklerimiz ile aile bütçemiz arasındaki ilişkiyi kısaca açıklayalım

isteklerimiz ile aile bütçemiz arasındaki ilişkiyi kısaca açıklayalım sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Yuself

    • 2021-06-23 05:12:39

    Cevap : İsteklerimiz ile aile bütçemiz arasındaki ilişki sorusunun cevabı 

    Bir aile bütçesinin kullanımında öncelik herzaman temel ihtiyaçlardır. Yeme içme barınma sağlık vb temel ihtiyaçlardan arta kalan miktar bizim keyfi olarak harcayabileceğimiz kısımdır.

    Her evin, her ailenin gelir miktarı farklı olduğu gibi oluşan ihtiyacı da farklıdır.

    Evde bulunan kişi sayısı, kişilerin özel durumu, yaş seviyeleri ihtiyaçları farklı kılan etmenlerdir .

    Isteklerimizde bütçe ile orantılı olmalıdır. Bir memur aile trilyonluk ev sahibi olmakta zorlanır imkansız demiyorum ama isteklerini gelirine göre ayarlar ise rahat eder. Veya işsiz , az gelirli bir babanın çocukları baba hergün isten gelirken bişey alsın bize ,pahalı telefonlarımız olsun ,sürekli yeni kıyafetlerimiz olsun derse evde bütçe açığı oluşur. Bu konuda çocuklara düşen görev anne babaya istekler konusunda ısrarcı davranmamak ve başka çocuklarla kendisini karşılaştırmamaktır.

    Evde en azından yaşı olgunlaşmış insanların isteklerine bi miktar dikkat etmesi gerekirki tasarruf edilip geçim sıkıntısı yaşanmasın. Aile huzuru bozulmasın. Daha mantıklı harcama yapılsın fuzuli masraf yerine zor günler için birikim yapılsın. 

    Ne demişler ayağımızı yorganımıza göre uzatalım...


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2022-12-21 10:26:04

    Cevap : Aile bütçesi, aile üyelerinin harcama ve gelirlerini dengede tutmaya çalıştıkları bir planlama sistemidir. İsteklerimiz, aile bütçemiz içinde yer alan harcamalarımızın bir parçasıdır ve aile bütçemizi etkileyebilir. Örneğin, eğer aile bütçemizde yer alan gelirlerimiz yetersizse ve isteklerimiz fazlaysa, aile bütçemiz dengede tutulamayabilir ve bu durum, aile bütçemiz için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Aile bütçesi planlarken, isteklerimizin gerçekleştirilebilir olup olmadığı da dikkate alınmalıdır. Bu nedenle, aile bütçemizi dengede tutmak için, isteklerimizi gerçekçi bir şekilde değerlendirmek ve planlamak gerekir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.