Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

İşveren çalışanların kişisel sağlık dosyalarını çalışanın işten ayrılma tarihinden itibaren en az kaç yıl süre ile saklamakla yükümlüdür?

24 / 25 İşveren çalışanların kişisel sağlık dosyalarını çalışanın işten ayrılma tarihinden itibaren en az kaç yıl süre ile saklamakla yükümlüdür sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-10-19 06:13:00

    Cevap : İşveren, çalışanların kişisel sağlık dosyalarını çalışanın işten ayrılma tarihinden itibaren en az 10 yıl süreyle saklamakla yükümlüdür. Ancak, işyerindeki çalışma ortamından kaynaklanan hastalıkların yükümlülük süresi, Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulu veya ilgili karara göre 10 yıldan daha uzun olabilir. İşveren, çalışanın ayrılıp başka bir işyerinde çalışmaya başlaması durumunda, yeni işverenin çalışanın kişisel sağlık dosyasını talep etmesi halinde, önceki işveren dosyanın bir kopyasını onaylayarak göndermelidir.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-10-19 06:13:54

    Cevap :

    İşveren, çalışanların kişisel sağlık dosyalarını işten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süre ile saklamakla yükümlüdür. Bu süre, işyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin her türlü kaydı da kapsar.

    İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği'nin 7. maddesine göre, işverenler, işten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklamakla yükümlüdür. Bu dosyalarda, çalışanların işe giriş ve periyodik sağlık muayenesi sonuçları, iş kazaları ile meslek hastalıkları kayıtları bulunur. İşverenler, bu belgeleri gizlilik ilkesine uyularak saklamakla yükümlüdür.

    Kişisel sağlık dosyalarının saklanma süresi, çalışanın işten ayrıldıktan sonra ortaya çıkabilecek meslek hastalıklarının tespiti ve tazminat taleplerinin değerlendirilmesi için gereklidir. Bu nedenle, işverenlerin bu süreye uyması önemlidir.

    İşveren, çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklamak için, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşuna veya bir arşiv hizmet sağlayıcısına teslim edebilir.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.