
-
1
1 Yeni Mesajın Var
yeni Sitemize hoş geldin. Sorularını bize sorabilir anında cevaplarını alabilir hemen bir sürü arkadaş edinebilirsin. Hadi hemen kayıt ol sorularının cevabını ve okulundaki arkadaşlarını bul. Ücretsiz Üye Ol
İyonik bileşikler yanar mı? neden?
Verilmiş Cevaplar
Cevap Yaz
İyonik Bağ (Özet) : (+) Yüklü metal atomlarıyla (-) yüklü metal atomlarının birleşmesini sağlayan bağ çeşididir. İyonik bağları (+) ve (-) iyon grupları birbirini çekerek oluştururlar. İyonik bağ etkisiyle iyonik tuzlar oluşur. İyonik Bağ (Detay) : (+) ve (–) yüklü taneciklerin (iyonların) arasında elektriksel çekim kuvvetiyle oluşan bağa iyonik bağ denir. İyonik bağ yapan atomlardan elektron veren (+) yüklü, elektron alan (–) yüklü iyon olur. Yemek tuzu, sodyum ve klor atomlarının iyonik bağ yapmasıyla oluşur. Atom numarası 11 olan.. - Yazıya Git..
İyonik bileşikler anyonlarla katyonlar arasında meydana gelir. Genelde metal atomu son yörünge elektronlarını vererek katyon, bunu alan ametal atomu da anyon oluşturur. Bu iyonlar bir kristal yapı oluşturmak üzere elektriksel çekim kuvveti ile birbirlerini çekerler. Bu etkileşimden iyonik bileşikler oluşur.İyonik Bileşiklerin Özellikleri
İyonik bileşikler kristal yapıda bulunurlar.
İyonik bileşikler katı hâlde elektrik akımını iletmezler. Sulu çözeltileri ve sıvı hâlleri,elektrik akımını iletir.
Kristalleri saydamdır.
Aktif bir.. - Yazıya Git..
Yanardağ Nedir ?
Bir yanardağ (ya da volkan ), magmanın (Dünya'nın iç tabakalarında bulunan, yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkta ergimiş ya da erimiş kayalar), yeryuvarlağının yüzeyinden dışarı püskürerek çıktığı coğrafi yer şekilleridir. Güneş sisteminde bulunan kayalık gezegen ve aylarda (bazıları çok aktif olan) birçok yanardağ olmasına rağmen, bu olgu, en azından Dünya'da, genellikle tektonik plaka sınırlarında görülür. Ne varki, sıcak nokta yanardağlarında önemli istisnalar vardır.Yanardağ Nasıl Oluşur?
Yer.. - Yazıya Git..
1 Aynı cins molekül ve farklı cins atomdan oluşmuşlardır.
2 Saftırlar (Arı).
3 Homojendirler.
4 Yoğunluk, erime ve kaynama noktaları karakteristiktir.
5 Kimyasal yolla bileşenlerine ayrılırlar.
6 Formülle gösterilirler (CO, H2O, HNO3). - Yazıya Git..
Yanardağ Nedir ? Bir yanardağ (ya da volkan ), magmanın (Dünya'nın iç tabakalarında bulunan, yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkta ergimiş ya da erimiş kayalar), yeryuvarlağının yüzeyinden dışarı püskürerek çıktığı coğrafi yer şekilleridir. Güneş sisteminde bulunan kayalık gezegen ve aylarda (bazıları çok aktif olan) birçok yanardağ olmasına rağmen, bu olgu, en azından Dünya'da, genellikle tektonik plaka sınırlarında görülür. Ne varki, sıcak nokta yanardağlarında önemli istisnalar vardır.
Yanardağ Nasıl Oluşur?
Yer.. - Yazıya Git..
Bilesigin iyonik mi kovalent mi oldugunu nasil anliycaz - Soruya Git..
bileşikler saf madde midir ve erime kaymama sıcaklıkları sabit kalır mı - Soruya Git..
Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz. - Soruya Git..